Flytta, byta namn på eller radera en organisationsenhet

Du kan ändra organisationsstrukturen via Googles administratörskonsol genom att lägga till, byta namn på, flytta eller radera enheter, användare eller organisationsenheter.

Åtkomst till organisationsstrukturen

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avOrganisationsenheter,
  3. Håll muspekaren över organisationen du vill uppdatera eller radera.

Flytta en organisationsenhet

1. Följ stegen på den här sidan för att komma åt organisationsstrukturen.
  2. Klicka på Flytta .
  3. Välj en organisationsenhet.
  4. Klicka på Fortsätt.
  5. Läs igenom informationen om att flytta organisationsenheten.
  6. Klicka på Flytta.

Byta namn på en organisationsenhet

1. Följ stegen på den här sidan för att komma åt organisationsstrukturen.
  2. Klicka på Mer följt avRedigera.
  3. Ange ett nytt namn under Namn på organisationsenheten.

Obs! Du kan inte använda snedstreck (/) i namn.

Om du använder Google Cloud Directory Sync, Google Workspace Admin SDK eller Google School Directory Sync för att skapa eller byta namn på en organisationsenhet ersätts snedstreck (/) med understreck (_).

4. (Optional) Ange text under Beskrivning.
  5. Klicka på Uppdatera.

Radera en organisationsenhet

Om du vill radera en överordnad organisationsenhet måste du först ta bort eventuella underordnade organisationsenheter, användare och enheter som den kan innehålla.

Steg 1: Ta bort underordnade organisationsenheter
  1. Följ stegen på den här sidan för att komma åt organisationsstrukturen.
  2. Klicka på Mer följt avRadera.
  3. Upprepa stegen för flera underordnade organisationsenheter efter behov.

Obs! Det kan ta upp till 48 timmar innan borttagningen träder i kraft. Läs mer om hur ändringar sprids i Googles tjänster.

Steg 2: Flytta eller radera användare

Här hittar du relevant information:

Obs! Det kan ta upp till 48 timmar innan borttagningen träder i kraft. Läs mer om hur ändringar sprids i Googles tjänster.

Steg 3: Flytta eller radera enheter

Om du ser felmeddelandet ”Organisationen går inte att radera om den har underordnade organisationer eller användare” kan du behöva ta bort enheter eller webbläsare från organisationsenheten.

Följ stegen nedan om du vill flytta eller radera Chrome-enheter från organisationsenheten.

Om det behövs tar du bort Google Meet-maskinvaruenheter eller Jamboard-enheter och molnhanterade Chrome-webbläsare från organisationsenheten. (Mobila enheter och slutpunkter är inte kopplade till organisationsenheter.)

Flytta eller ta bort Chrome-enheter från en organisationsenhet

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från startsidan för administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avEnheter.
  3. Välj den organisationsenhet som du vill radera.

Som standard visas endast administrerade enheter för organisationsenheten.

Chrome device list with Status of Provisioned.

4. Klicka på Statusföljt avAlla följt avAnvänd.

Select the All status.

5. Markera rutan vid de enheter som du vill flytta eller radera.
  6. Välj ett alternativ:
    • Om du vill flytta enheter öppnar du Flytta enheter till en annan organisationsenhet.
    • Så här raderar du enheter:

Avregistrera enheten om du vill radera den från systemet för administratörskontroll.

1. Klicka på Papperskorgen .
      2. Läs igenom informationen och markera rutan för att bekräfta att du förstår uppgraderingspolicyn, stegen för avregistrering och registreringföljt avklicka på Avregistrera.
  7. Upprepa dessa steg för eventuella hanterade webbläsare och andra enheter i organisationsenheten.

När du har tagit bort underordnade organisationsenheter, användare och enheter kan du ta bort organisationsenheten. Gör detta genom att följa samma steg (på den här sidan) som för att radera underordnade organisationsenheter.

Relaterade ämnen