Een organisatie-eenheid verplaatsen, een andere naam geven of verwijderen

U kunt de organisatiestructuur wijzigen in de Google Beheerdersconsole door apparaten, gebruikers of organisatie-eenheden toe te voegen, te verplaatsen, te verwijderen of de naam ervan te wijzigen.

De organisatiestructuur openen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenOrganisatie-eenheden.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de organisatie-eenheid die u wilt updaten of verwijderen.

Een organisatie-eenheid verplaatsen

1. Volg de stappen op deze pagina om de organisatiestructuur te openen.
  2. Klik op Verplaatsen .
  3. Selecteer een organisatie-eenheid.
  4. Klik op Doorgaan.
  5. Bekijk de informatie over het verplaatsen van de organisatie-eenheid.
  6. Klik op Verplaatsen.

De naam van een organisatie-eenheid wijzigen

1. Volg de stappen op deze pagina om de organisatiestructuur te openen.
  2. Klik op Meer and thenBewerken.
  3. Vul bij Naam van organisatie-eenheid een nieuwe naam in.

Opmerking: U kunt geen slash (/) gebruiken in namen.

Als u Google Cloud Directory Sync, Google Workspace Admin SDK of Google School Directory Sync gebruikt om een organisatie-eenheid te maken of een andere naam te geven, wordt de / vervangen door een underscore (_).

4. (Optioneel) Vul een tekst in bij Beschrijving.
  5. Klik op Updaten.

Een organisatie-eenheid verwijderen

Als u een bovenliggende organisatie-eenheid wilt verwijderen, moet u eerst eventuele onderliggende organisatie-eenheden, gebruikers en apparaten verwijderen.

Stap 1: Onderliggende organisatie-eenheden verwijderen
  1. Volg de stappen op deze pagina om de organisatiestructuur te openen.
  2. Klik op Meer and thenVerwijderen.
  3. Herhaal deze stappen als er meerdere onderliggende organisatie-eenheden zijn.

Opmerking: Het kan 48 uur duren voordat de gebruikers zijn verwijderd. Meer informatie over hoe wijzigingen worden doorgevoerd in Google-services.

Stap 2: Gebruikers verplaatsen of verwijderen

Meer informatie over:

Opmerking: Het kan 48 uur duren voordat de gebruikers zijn verwijderd. Meer informatie over hoe wijzigingen worden doorgevoerd in Google-services.

Stap 3: Apparaten verplaatsen of uitschrijven

Als u de foutmelding Deze organisatie-eenheid kan niet worden verwijderd als deze onderliggende organisatie-eenheden, gebruikers of apparaten bevat ziet, moet u mogelijk Chrome-apparaten verwijderen of uitschrijven uit de organisatie-eenheid.

Verwijder indien nodig Google Meet-hardwareapparaten of Jamboard-apparaten, en cloudbeheerde Chrome-browsers uit de organisatie-eenheid. (Mobiele apparaten en eindpunten zijn niet gekoppeld aan organisatie-eenheden.)

Chrome-apparaten verplaatsen of uitschrijven

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenApparaten.
  3. Selecteer de organisatie-eenheid die u wilt verwijderen.

Standaard ziet u alleen geregistreerde apparaten in een organisatie-eenheid.

Chrome device list with Status of Provisioned.

4. Klik op Statusand thenAlleand thenToepassen.

Select the All status.

5. Vink het vakje aan naast de apparaten die u wilt verplaatsen of uitschrijven.
  6. Kies een optie:
    • Als u apparaten wilt verplaatsen, bekijkt u Een apparaat naar een andere organisatie-eenheid verplaatsen.
    • Zo schrijft u apparaten uit:
      1. Klik op Prullenbak .
      2. Bekijk de informatie. Vink het vakje aan om te bevestigen dat u het upgradebeleid, de uitschrijfstappen en de inschrijfstappen begrijptand thenklik op Uitschrijven.
  7. Herhaal deze stappen voor eventuele beheerde browsers en andere apparaten in de organisatie-eenheid.

Nadat u onderliggende organisatie-eenheden, gebruikers en apparaten heeft verwijderd, kunt u de organisatie-eenheid verwijderen. Volg hiervoor dezelfde stappen (op deze pagina) als om onderliggende organisatie-eenheden te verwijderen.