Een gebruikersaliasdomein of secundair domein toevoegen

Voor uw Google Workspace of Cloud Identity-account

Domeinen toevoegen aan uw Google Workspace-account

Als u de eigenaar bent van een ander domein, kunt u dit domein toevoegen aan uw Google Workspace- of Cloud Identity-account. Stel dat u meerdere bedrijven of merken beheert, elk met een eigen domein. Afhankelijk van uw behoeften voegt u een domein toe als gebruikersaliasdomein of secundair domein.

Als u een domein probeert toe te voegen met gmail in de naam, wordt het niet geaccepteerd. Als u bijvoorbeeld een domein probeert toe te voegen, zoals xxgmailxx.com, ziet u een foutmelding.

Gebruikers een e-mailadres geven in een ander domein
OF
Verschillende teams van gebruikers of bedrijven beheren in verschillende domeinen

• Gebruikers krijgen een e-mailadres in beide domeinen.

• Elk domein bevat andere gebruikers.
  • Iedereen kan e-mails sturen en krijgen via beide adressen.

• Gebruikers krijgen een Google Workspace-account, een e-mailadres en een postvak in hun domein.
  • Geen extra kosten per gebruiker.

• U betaalt voor elk gebruikersaccount dat u toevoegt aan het secundaire domein.*

* Behalve voor organisaties met de Education Fundamentals-versie

Help me kiezen

Meer informatie over gebruikersaliasdomeinen en secundaire domeinen

Over gebruikersaliasdomeinen

Gebruikers een e-mailalias geven in een ander domein

Een voorbeeld: U heeft zich aangemeld voor Google Workspace met uw-bedrijf.com (uw hoofddomein). U bent ook de eigenaar van het domein ander-bedrijf.com en voegt dit domein toe als gebruikersaliasdomein.

• Elke gebruiker krijgt een e-mailadres in zowel uw hoofddomein als het gebruikersaliasdomein.
  • Iedereen kan e-mails sturen en krijgen via beide adressen.

Het adres van Anne ann@uw-bedrijf.com
    De e-mailalias van Anne ann@ander-bedrijf.com
  • Elke mailinggroep krijgt ook een e-mailadres in het gebruikersaliasdomein. Als u bijvoorbeeld info@uw-bedrijf.com gebruikt, krijgt u automatisch info@ander-bedrijf.com.
  • Geen extra kosten per gebruiker of groep. U kunt maximaal 20 gebruikersaliasdomeinen toevoegen aan uw Google Workspace-account.

Opmerking: Het aliasadres van een gebruiker kan zichtbaar zijn voor andere gebruikers. Als een ontvanger bijvoorbeeld in Gmail zoekt naar berichten van Anne, kunnen de zoekresultaten berichten bevatten van anne@uw-bedrijf.com en anne@ander-bedrijf.com.

Zie Veelgestelde vragen en Beperkingen voor meerdere domeinen voor meer informatie.

Als u een grote organisatie beheert: Uw gebruikers hebben mogelijk een persoonlijk Google-account waarin de domeinnaam al wordt gebruikt. Als u het gebruikersaliasdomein toevoegt, wordt de accountnaam van die gebruikers automatisch gewijzigd. Alle gegevens in de accounts blijven buiten het beheer van uw organisatie. Als u gebruikers met een account wilt vinden, voegt u het domein eerst toe als secundair domein. De lijst met accounts wordt binnen 24 uur gemaakt. Meer informatie over conflicterende accounts

Over secundaire domeinen

Voor verschillende teams in verschillende domeinen

Een voorbeeld: U heeft zich aangemeld voor Google Workspace met uw-bedrijf.com (uw hoofddomein). U beheert een team dat een eigen domein heeft, ander-bedrijf.com. U voegt ander-bedrijf.com toe aan uw Google Workspace-account als secundair domein.

• Elk domein bevat een andere groep gebruikers.
  • Gebruikers krijgen een Google Workspace-account, een e-mailadres en een postvak in hun domein.
  • U betaalt voor elk gebruikersaccount (behalve voor organisaties met de Education Fundamentals-versie).
  • Beheer alle domeinen en gebruikers in de Beheerdersconsole van uw hoofddomein.
  • U kunt maximaal 599 secundaire domeinen toevoegen.
  • U kunt een gebruikersaliasdomein toevoegen aan een secundair domein (hiervoor moet u de Directory API gebruiken). U kunt ook van het secundaire domein het hoofddomein van uw Google Workspace-account maken. Meer informatie

Belangrijk: Sommige gegevens en functies zijn alleen gekoppeld aan uw hoofddomein. U kunt bijvoorbeeld geen afzonderlijk factuuradres of bedrijfslogo instellen voor een secundair domein.

Zie Veelgestelde vragen en Beperkingen voor meerdere domeinen voor meer informatie.

Een domein toevoegen aan uw account

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Accountand thenDomeinenand thenDomeinen beheren.
  3. Klik in Domeinen beheren op Een domein toevoegen.

De pagina 'Domeinen beheren' wordt weergegeven met een muisaanwijzer op de optie 'Een domein toevoegen'.

Opmerking: Als u de oude gratis versie van G Suite gebruikt, is de optie 'Een domein toevoegen' niet beschikbaar.

4. Vul de naam in het van het domein dat u wilt toevoegen.

Als u het domein onlangs heeft verwijderd uit uw Google Workspace-account, moet u 24 uur wachten voordat u het domein toevoegt. Bekijk de tips voor probleemoplossing.

5. Selecteer een domeintype:
    • Secundair domein
      • Als u uw hoofddomein wilt vervangen door dit domein. Meer informatie over hoe u uw hoofddomein wijzigt.
      • Als u een nieuw domein wilt toevoegen voor een apart team of aparte afdeling.
    • Gebruikersaliasdomein:
      • Als u e-mailaliassen (alternatieve e-mailadressen) wilt toevoegen voor uw bestaande gebruikers. Google Workspace maakt automatisch aliasadressen als u het domein heeft toegevoegd.
  6. Klik op Toevoegen en verificatie starten.

Volg de instructies om te bevestigen dat u de eigenaar bent van het domein.

7. Als u Gmail wilt gebruiken met dit domein, gaat u nadat uw domeineigendom is bevestigd terug naar Domeinen beheren Zoek het nieuwe domein en klik op Gmail activeren.

Een muiscursor klikt op de knop Gmail activeren

Volg de instructies om Gmail in te stellen voor het nieuwe domein.

Aan de slag met uw nieuwe domein

Berichten sturen en krijgen met uw alternatieve e-mailadres

Nadat uw gebruikersaliasdomein actief is, kunnen gebruikers berichten sturen en krijgen met hun nieuwe alternatieve e-mailadres.

Tip: Deel deze instructies met uw gebruikers.

Hoe uw e-mailadres en alias samenwerken

• Mensen kunnen bestanden delen met uw e-mailadres of aliasadres.
  • U logt in op uw Google Workspace-account met uw e-mailadres.
  • U kunt alleen bestanden en documenten maken met uw e-mailadres.
  • Google Agenda-uitnodigingen en uitnodigingen om bestanden te delen, worden alleen verstuurd vanaf uw e-mailadres.

Berichten sturen vanaf uw aliasadres

Als u berichten wilt sturen, voegt u uw aliasadres toe aan uw Gmail-account.

1. Open Gmail op uw computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingenen danInstellingen.
  3. Klik op het tabblad Accounts en import of Accounts.
  4. Klik in het gedeelte 'Mail verzenden als' op Nog een e-mailadres toevoegen.
  5. Voer uw naam en aliasadres in.
  6. Vink het vakje aan voor Behandelen als alias.
  7. Klik op Volgende stap en volg de stappen om te bevestigen.

Klik als u een bericht stuurt in Gmail op Van om uw aliasadres te selecteren.

Send from alias

Berichten ontvangen op uw aliasadres

Berichten die naar uw aliasadres worden gestuurd, komen automatisch in uw inbox terecht. Als u dit wilt testen, stuurt u een bericht van een ander account (niet uw Google Workspace-account) naar het nieuwe aliasadres.

Als u het testbericht niet binnen 48-72 uur ontvangt, neemt u contact op met uw domeinhost. Uw domeinhost kan controleren of uw domeinverificatie en MX-records (voor e-mail) correct zijn ingesteld.

Gebruikers en e-mailadressen toevoegen aan het secundaire domein

Doe het volgende als het secundaire domein actief is:

1. Volg de stappen om gebruikersaccounts toe te voegen in het secundaire domein.
  2. Nadat u het primaire adres van de gebruiker heeft ingevuld, kiest u het domein. Klik rechts van het @-teken op de pijl-omlaag en selecteer het domein van de gebruiker.

Zie Beperkingen voor meerdere domeinen voor tips om gebruikersaccounts te beheren.