Om användar- och enhetspolicyer

Alternativ för Google Workspace- och Cloud Identity-administratörer

Du kan låta vissa personer i organisationen använda en funktion eller tjänst på sitt hanterade Google-konto, men inte andra. Du kan också skräddarsy inställningar för olika Chrome-enheter.

Konfigurera organisationsstrukturen

Kom igång genom att placera avdelningar, team eller Chrome-enheter som har särskilda krav i organisationsenheter. Tillämpa sedan de önskade inställningarna enligt beskrivningen i avsnitten nedan.

Kom igång: Så här fungerar organisationsstrukturen

Slå på eller av tjänster för vissa användare

Låt till exempel bara supportteamet använda Meet genom att placera dem i en organisationsenhet där Meet har aktiverats.

Gå till: Aktivera eller inaktivera en tjänst för Google Workspace-användare

Ändra tjänstinställningar för olika användare

De flesta tjänster har individuella inställningar som du kan tillämpa på organisatoriska enheter. Tillåt till exempel endast säljteamet att dela kalendrar offentligt genom att placera dem i en organisationsenhet där offentlig delning har aktiverats.

Gå till: Ändra tjänstinställningar för olika användare

Tillämpa policyer på olika Chrome-enheter

Du kan även lägga till Chrome-enheter i organisatoriska enheter. Om du till exempel vill låta lärare använda inkognitoläge på sina Chromebooks, men inte elever, så skapar du en organisatorisk enhet som innehåller lärarnas Chromebooks. Sedan aktiverar du inkognitoläge för just den organisationen i dina enhetsinställningar.

Öppna: Ändra inställningar för olika Chrome-enheter

Avancerade alternativ för stora organisationer

Om du hanterar många användare eller synkroniserar LDAP-katalogen vill du kanske göra undantag för vissa användargrupper, oavsett organisationsenhet.Du kan till exempel stänga av YouTube för alla på teknikavdelningen, förutom några medlemmar som behöver det aktiverat.

Du har två alternativ: