Veelgestelde vragen over GWMME

Google Workspace Migration for Microsoft Exchange

Hieronder ziet u veelgestelde vragen over het instellen en uitvoeren van een migratie met Google Workspace Migration for Microsoft Exchange (GWMME).

Technische overwegingen

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Kan ik GWMME uitvoeren op een Exchange-server?

Nee. Microsoft ondersteunt het installeren van Microsoft Outlook op een Exchange-server niet. We raden u sterk aan GWMME uit te voeren op een ander clientapparaat.

Werkt GWMME in een gehoste Exchange-omgeving?

Ja, maar beheerderstoegang is vereist en het profiel wordt op een andere manier gemaakt.

GWMME gebruikt een beheerdersprofiel om toegang te krijgen tot Exchange-postvakken. Als u GWMME instelt met de normale Exchange-opties, gebruikt dit de hostnaam van de server of de gebruikersopties om een profiel te maken.

In gehoste Exchange-omgevingen is directe MAPI-toegang van Outlook naar Exchange niet mogelijk en moet u het beheerdersprofiel instellen. Zie Outlook-profiel voor meer informatie.

Kan ik meerdere instanties van GWMME uitvoeren?

Dit hangt af van uw instellingen:

• U kunt meerdere instanties uitvoeren op meerdere clientapparaten: Als u meerdere clientapparaten gebruikt, heeft u geen aparte beheerders- of serviceaccounts nodig voor elke instantie. Het is wel belangrijk dat elke instantie naar een unieke lijst met gebruikers verwijst. Ga voor meer informatie naar Implementatiescenario's in hoofdstuk 4 van de Beheerdershandleiding van GWMME.
  • U kunt niet meerdere instanties uitvoeren op één clientapparaat: Er is één locatie voor configuratiebestanden. Als u meerdere instanties van GWMME op dezelfde client probeert uit te voeren, overschrijven de instanties elkaars configuratiebestanden.
  • (Niet aanbevolen) U kunt meerdere instanties uitvoeren op aparte virtuele machines op één clientapparaat: Als u dit doet, wordt de systeembron intensief belast. Voer in plaats daarvan één instantie van de client uit en verhoog het aantal gebruikers dat tegelijkertijd wordt verwerkt. Zie Stap 3: De gegevens selecteren die moeten worden gemigreerd in hoofdstuk 6 van de Beheerdershandleiding van GWMME voor meer informatie.
Kan GWMME worden gebruikt met een proxy?

GWMME volgt de opgegeven proxyconfiguratie in Microsoft Internet Explorer en gebruikt die instellingen voor alle netwerkverbindingen met Google. GWMME ondersteunt geen geverifieerde proxy's.

Hoewel proxyverbindingen worden ondersteund door GWMME, moet u mogelijk een rechtstreekse verbinding inschakelen om er zeker van te zijn dat de proxyserver geen problemen veroorzaakt. De proxyconfiguratie is afhankelijk van uw lokale instellingen. Google Support kan u niet helpen bij deze configuratie. Neem contact op met uw netwerkbeheerder als u problemen ondervindt met de proxy.

↑ terug naar boven

Installatie

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Kunnen meerdere instanties van GWMME worden gebruikt voor dezelfde lijst met gebruikers?

Nee. Elke instantie moet een unieke lijst met gebruikers bevatten. Als u naar dezelfde lijst met gebruikers verwijst, kunnen er migratie- of API-problemen optreden.

Moeten mijn MX-records naar Google Workspace wijzen voordat ik GWMME uitvoer?

Nee. U hoeft uw MX-records (Mail Exchange) niet te wijzigen. U kunt ook een gateway van derden gebruiken voor e-mailbezorging. Ga naar MX-records beheren voor meer informatie.

Moet het csv-bestand met de gebruikers die moeten worden gemigreerd, een bepaalde indeling hebben?

Ja. Zie Csv-bestanden maken voor uw migratie voor meer informatie.

Kan ik inplannen wanneer een migratie wordt uitgevoerd?

Ja. Gebruik de opdrachtregelversie van GWMME en voer deze uit als een geplande taak in Windows. Zie Gegevens migreren via de opdrachtregel voor meer informatie.

↑ terug naar boven

Migratie

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Is het uitvoeren van een migratie van invloed op mijn gebruikers?

Tijdens een migratie kunnen uw gebruikers hun bronaccount blijven gebruiken. Na de migratie hebben gebruikers toegang tot hun e-mails, agenda's en contacten in Google Workspace in plaats van in hun bronaccount.

Kan ik GWMME en GWMMO gebruiken om gegevens te migreren?

Ja. GWMME is gemaakt voor beheerders om de gegevens van meerdere gebruikers te migreren van een Exchange-server, IMAP-server of PST-bestanden naar Google Workspace. Het wordt geïmplementeerd op de server. Google Workspace Migration for Microsoft Outlook (GWMMO) migreert gegevens uit Outlook-profielen of PST-bestanden voor één gebruiker en wordt geïmplementeerd vanaf de clientzijde. Als u gegevens migreert vanaf zowel de serverzijde als de clientzijde, kunnen gegevens van gebruikers worden gedupliceerd.

Kan ik vanuit meerdere bronnen tegelijk migreren naar één gebruikersaccount?

Nee. Met GWMME kunt u voor een specifieke gebruiker slechts één migratie tegelijk uitvoeren.

We raden u af meerdere API-verzoeken tegelijk uit te voeren waarmee gegevens worden gemigreerd naar een enkel account.

↑ terug naar boven

Na de migratie

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Kan ik Outlook blijven gebruiken als client voor Gmail nadat ik gegevens heb gemigreerd vanuit Exchange?

We raden u aan Gmail te gebruiken voor de beste gebruikerservaring. Google Workspace Sync for Microsoft Outlook (GWSMO) is echter beschikbaar voor gebruikers die Outlook willen blijven gebruiken. GWSMO moet worden ingesteld voordat u het kunt gebruiken. Zie Google Workspace synchroniseren met Outlook voor meer informatie.

Kan ik na de migratie stoppen met het gebruik van mijn Exchange-server?

Ja. Nadat u de gegevens heeft gemigreerd en heeft ingesteld dat e-mails bij Google Workspace worden bezorgd, kunt u stoppen met het gebruik van uw Exchange-server.

Kan ik GWMME gebruiken om voortdurend gegevens te synchroniseren tussen Exchange en Google Workspace?

Nee. GWMME is gemaakt om gegevens te migreren van Exchange naar Google Workspace. Het is niet gemaakt om gegevens te synchroniseren.

Krijgen gebruikers informatie over de berichten die niet konden worden gemigreerd?

Nee, maar beheerders kunnen die informatie wel krijgen. Zie Migratierapporten bekijken in hoofdstuk 8 van de Beheerdershandleiding van GWMME voor meer informatie.

↑ terug naar boven

E-mail- en agendagegevens

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Kan ik mappen migreren die zijn genest onder een systeemmap?

Ja, maar ze zien er na de migratie iets anders uit in Gmail. Gmail staat niet toe dat je een label nest onder een systeemlabel (zoals Inbox, Verzonden of Prullenbak). Als u een map migreert die is genest onder een systeemmap, maakt GWMME een Gmail-label dat overeenkomt met de systeemmap, maar dit wordt voorafgegaan door een underscore.

Als u bijvoorbeeld de map Projecten heeft in de map Verzonden op de bronmailserver, maakt GWMME het label _Verzonden en wordt het label Projecten hieronder genest in Gmail.

Migreert GWMME agendafaciliteiten en gedeelde agenda's?

U kunt agendafaciliteiten migreren vanuit Exchange, maar u moet deze eerst maken in Google Workspace. Gebruik vervolgens GWMME om afspraken te migreren naar de agendafaciliteit.

U kunt ook gedeelde agenda's migreren. Alleen de eigenaar houdt toegang tot de agenda na een migratie. Agenda's in een openbare map worden niet gemigreerd.

Als ik een bericht van de ene Exchange-map naar een andere verplaats en de migratie vervolgens opnieuw uitvoer, wordt het bericht dan twee keer gemigreerd?

Als u de optie Alle gegevens migreren kiest, wordt het bericht twee keer gemigreerd. Bij de tweede migratie wordt een nieuw Gmail-label toegepast (dat overeenkomt met de nieuwe Exchange-map).

Moet ik een andere migratieoptie gebruiken als ik Outlook wil blijven gebruiken?

U kunt gebruikers toestaan hun e-mails, agenda's en contacten te migreren vanuit een Exchange-account of lokaal PST-bestand naar een Google Workspace-account met Google Workspace Migration for Microsoft Outlook (GWMMO).

Als gebruikers Outlook willen blijven gebruiken, kunnen ze met Google Workspace Sync for Microsoft Outlook (GWSMO) e-mails, agenda-afspraken, contacten, notities, en taken synchroniseren tussen Outlook en een Google Workspace-account.

Bekijk de Productmatrix voor Google Workspace-migraties voor meer migratieopties.

Als we jarenlang e-mails in een lokaal archief hebben bewaard, kunnen die berichten dan naar Google Workspace worden gemigreerd?

Ja, maar de gearchiveerde berichten moeten eerst naar Exchange of PST-bestanden worden verplaatst en vervolgens worden gemigreerd.

Kan ik berichten migreren naar een archief?

Ja. U kunt alle berichten (of een geselecteerde periode) migreren naar Google Vault. U kunt e-mails migreren naar Vault met een PST-bestand of via een ondersteunde e-mailserver, zoals Exchange, IMAP en Gmail. Gemigreerde berichten zijn niet zichtbaar in de Gmail-inbox van gebruikers. Zie Stap 3: De gegevens selecteren die moeten worden gemigreerd in hoofdstuk 6 van de Beheerdershandleiding van GWMME voor meer informatie.

Kan ik het aantal berichten schatten zonder een migratie uit te voeren?

Ja. U kunt GWMME laten scannen om te schatten hoeveel items er moeten worden gemigreerd. Ga naar Stap 4: Migratie-instellingen in hoofdstuk 6 van de Beheerdershandleiding van GWMME voor meer informatie.

Waarom verschilt het aantal berichten in het bronaccount van het aantal berichten dat naar Gmail is gemigreerd?

Dit verschil kan worden veroorzaakt door het verschil tussen mappen in Exchange en op IMAP-mailservers, en labels in Gmail. Als u in Exchange en op IMAP-mailservers een bericht toewijst aan meer dan één map, wordt het bericht gedupliceerd. Na de migratie worden de duplicaten verwijderd uit Gmail en worden er meerdere labels toegepast op het bericht.

Als u wilt controleren of alle berichten zijn gemigreerd, kijkt u of er fouten staan in de logboeken. Zie Hoofdstuk 7: Migratierapporten in de Beheerdershandleiding van GWMME voor meer informatie.

Als u denkt dat er berichten ontbreken, bekijkt u de stappen voor probleemoplossing in Het aantal Gmail-berichten komt niet overeen met mijn bronaccount.

Kan ik e-mails synchroniseren tussen Google Workspace en mijn lokale Exchange-server?

Nee, maar uw gebruikers kunnen dubbele bezorging instellen, zodat berichten worden gestuurd naar Google Workspace en Exchange. Zie E-mails sturen naar meerdere inboxen met dubbele bezorging voor meer informatie.

↑ terug naar boven