SPF

Konfigurera SPF-poster för användning med G Suite

Skapa en SPF-post för din domän

1. Logga in på domänkontot hos domänvärden (inte Googles administratörskonsol).
    Hjälp mig att identifiera domänvärden.

2. Leta upp sidan där du uppdaterar din domäns DNS-poster.
    Sidan kan heta något i stil med DNS-hantering, Namnserverhantering eller Avancerade inställningar.
  3. Skapa en TXT-post som innehåller följande text: v=spf1 include:_spf.google.com ~all

Om du publicerar en SPF-post där -all används i stället för ~all kan det leda till leveransproblem. Mer information om adresserna för G Suits e-postservrar finns i IP-adressintervall för Google.

Om du vill auktorisera ytterligare en e-postserver lägger du till serverns IP-adress före argumentet ~all med formatet ip4:adress eller ip6:adress.

Obs! Genom att lägga till flera IP-adresser i dina SPF-poster ökar du antalet servrar som är auktoriserade för att skicka e-post åt dig. Var därför försiktig när du väljer vad du lägger till. (Mer information om SPF-formatet finns i Sender Policy Framework.
  4. Om din registrator även kräver en värdinställning (t.ex. @) läser du särskilda anvisningar i listan TXT-poster för specifika domänvärdar.
  5. Spara ändringarna.

Det kan ta upp till 48 timmar innan förändringar av SPF-poster träder i kraft, men oftast går det snabbare.

Undvik att lägga till flera SPF-poster

Om du lägger till fler än en SPF-post för en domän kan det leda till problem med e-postleverans och spamklassificering. I stället rekommenderar vi att du bara använder en SPF-post.  Mer information finns i Flera SPF-poster.

Få hjälp

Behöver du hjälp med att skapa en SPF-post kontaktar du domänleverantören.