Policy för skräppost och otillåten användning i Gmail

Behöver du anmäla otillåten användning? Öppna sidan om att anmäla otillåten användning.

När du registrerar dig för ett Gmail-konto godkänner du att inte använda kontot för att skicka skräppost, sprida virus eller på annat sätt missbruka tjänsten. Alla användare på domänen omfattas av dessa avtal, som är en del av policyn för tillåten användning i Google Workspace.

Om Google identifierar en Gmail-användare som bryter mot dessa avtal förbehåller vi oss rätten att stänga av användaren med omedelbar verkan. Om problemet är domänomfattande förbehåller vi oss rätten att stänga av hela kontot och neka administratören åtkomst till alla tjänster i Google Workspace. I sådana fall skickar vi en avisering till den registrerade sekundära e-postadressen för domänadministratören.

Rapportera otillåten användning av Gmail-användare som bryter mot dessa avtal, på din domän eller en annan, till Google. Skicka ett meddelande till abuse@ eller postmaster@ från domänen där den otillåtna användningen sker. Om du till exempel misstänker att en användare på solarmora.com begår överträdelser i tjänsten skickar du meddelandet till abuse@solarmora.com eller postmaster@solarmora.com. Google övervakar dessa adresser för alla domäner som är registrerade i Google Workspace.

Det går inte att använda abuse och postmaster som användarnamn eller alias på din domän eftersom de är reserverade. Däremot kan du prenumerera på adresserna och få alla meddelanden som tas emot på dem skickade till dig. Läs mer i hantera rapporter om stötande innehåll och tekniska problem.