Konfigurera Google Workspace-användarsignaturer i Gmail

Målgrupp

Den här artikeln är avsedd för -administratörer som hanterar Gmail-konton för ett företag, en skola eller en annan grupp. Följ de här stegen om du vill skapa en signatur för ditt personliga gmail.com-konto.

Personer som använder Gmail på jobbet, i skolan eller i andra grupper kan skapa en anpassad signatur som automatiskt läggs till i deras Gmail-meddelanden. Användarna kan lägga till kontaktuppgifter, en företagslogotyp, länkar med mera.

Som administratör kan du skapa en signatur som alla kan använda. Du kan också låta användarna lägga till bilder från Google Drive i sin signatur. Gmail-signaturer kan innehålla upp till 10 000 tecken.

Ge varje användare en standardsignatur

Du kan automatiskt lägga till en textsidfot i all utgående e-post. Lägg till text för regelefterlevnad, företagskampanjer eller en standardsignatur. Användarna kan inte se meddelandet när de skriver ett e-postmeddelande. De kan inte heller ändra eller ta bort det. Mer information finns i Lägga till en standardsidfot i användarnas utgående meddelanden.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGmailföljt avEfterlevnad.
  3. Scrolla till inställningen Bifoga sidfot.
  4. Klicka på Konfigurera eller Lägg till ytterligare en regel.
  5. I rutan Lägg till inställning gör du följande:
    Inställningsalternativ Gör detta
    Lägg till sidfot Ange ett namn på inställningen för sidfoten. Inställningsnamnet visas i inställningstabellen.
    Bifoga följande sidfot i alla utgående e-postmeddelanden
    1. Skriv texten du vill ska visas längst ned i varje meddelande som skickas av personer i din organisation.
    2. Använd formateringsverktygen för att anpassa hur texten visas.
    Alternativ

(Valfritt) Som standard läggs sidfoten endast till i meddelanden som skickas till mottagare utanför organisationen.

Om du även vill lägga till sidfoten i interna meddelanden markerar du rutan Lägg till sidfoten i meddelanden som skickas inom organisationen.
  6. Längst ned i rutan Lägg till inställningen klickar du på Spara.
  7. Kontrollera att den nya regeln visas i tabellen Bifoga sidfot.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

Tips! (För avancerade användare) Du kan använda Gmail API för att tillämpa samma signatur i allas inställningar. Signaturen visas när användare öppnar sitt skrivfönster och kan redigera den om de vill. Mer information finns i Hantera signaturer.

Så här kan användarna lägga till bilder i sina Gmail-signaturer

Användarna kan lägga till en bild i sin Gmail-signatur från Drive, från sin dator eller från en webbadress.

1. Öppna Inställningar i Gmail.
  2. Välj fliken Allmänt följt av scrolla till din signatur.
  3. Klicka på Infoga bild.

Så här lägger du till en bild från en webbadress:

1. Välj Webbadress.
  2. Klistra in bildens webbadress i det angivna rummet.

Bilden visas i rummet nedan.

3. Klicka på Välj. Bilden läggs till i signaturen.

Du hittar mer information i Hitta webbadressen till en sida eller bild.

Så här lägger du till en bild från Min enhet:

1. Välj Min enhet.
  2. Välj den bild du vill lägga till.
  3. Klicka på Välj. Bilden läggs till i signaturen.

Viktigt! Om användarna lägger till ett foto eller en bild från Drive måste de dela bilden offentligt för att den ska visas i signaturen. Mer information finns i Dela filer från Google Drive.

Så här laddar du upp en bild från datorn:

1. Välj Överför.
  2. Dra och släpp bildfilen i fönstret eller klicka på Välj en fil från enheten.
  3. Om du klickade på Välj en fil ...
    1. Välj bildfilen.
    2. Klicka på Öppna.

Bilden läggs till i signaturen.

Låt användarna lägga till bilder från Drive

Om du vill låta personer i organisationen lägga till bilder från Drive i sin signatur måste du aktivera inställningar för detta på Googles administratörskonsol.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avDrive och Dokument.
  3. Klicka på Delningsinställningar och välj för Dela utanför organisationen.
  4. Markera rutan När delning utanförorganisationen är tillåten kan användare iorganisationen göra filer och publicerat webbinnehåll synligt för alla som har länken.
  5. Klicka på Spara.

Hantera signaturer för en stor organisation

Om du har en stor organisation med många signaturer att hantera erbjuder Workspace Marketplace appar som hjälper dig.

Felsöka problem med Gmail-signaturer

Om du har problem med att lägga till en Gmail-signatur eller lägga till bilder i en Gmail-signatur öppnar du Felsöka problem med Gmail-signaturer.