Gmail-handtekeningen

Uw gebruikers kunnen hun eigen e-mailhandtekening maken die wordt toegevoegd onder aan elk bericht dat ze verzenden. Dit kan een gepersonaliseerde tekst zijn, zoals hun contactgegevens, een afbeelding die is geüpload vanuit Drive, of hun favoriete citaat.

Kunnen mijn gebruikers bewerkte tekst gebruiken, afbeeldingen toevoegen of HTML gebruiken in hun handtekening?

Ja. Gebruikers kunnen hun Gmail-handtekening aanpassen met dezelfde opmaakwerkbalk die wordt gebruikt bij het opstellen van berichten in Gmail. Ze gaan naar Instellingen > Algemeen om afbeeldingen of hyperlinks toe te voegen, de kleur van de tekst te wijzigen of deze vetgedrukt te maken, en nog veel meer. Ze kunnen ook een afbeelding uploaden en invoegen vanuit hun Drive-account.

Opmerking: Als u de functie 'Een afbeelding direct uit Drive invoegen' zichtbaar wilt maken in Gmail, moet u het extern delen van Drive-bestanden toestaan in de beheerdersconsole. Ga naar Drive > Instellingen voor delen > Opties voor delen en controleer of opties voor delen zijn ingeschakeld.
Ga als volgt te werk om een bestand te uploaden en in te voegen vanuit Drive
  1. Klik op en kies Instellingen. Scrol naar de sectie Handtekening:
  2. Klik op om een afbeelding toe te voegen:
  3. Klik op een van de volgende opties om een afbeelding te selecteren:
    • Mijn Schijf geeft afbeeldingen weer die beschikbaar zijn in Drive
    • Met Uploaden wordt een afbeelding vanaf uw apparaat toegevoegd aan Drive
    • Met Webadres (URL) kunt u een locatie specificeren waar de afbeelding wordt gehost.
  4. Klik op Selecteren om de afbeelding toe te voegen aan de Gmail-handtekening.

Kan ik voor alle gebruikers automatische handtekeningen inschakelen?

Dat is afhankelijk van welke versie van Google Apps u gebruikt.

Kunnen mijn gebruikers meerdere handtekeningen maken?

In sommige gevallen. Gebruikers kunnen slechts één handtekening per e-mailadres maken. Als ze echter meerdere e-mailadressen toevoegen aan hun Gmail-account via Instellingen > Accounts, kunnen ze voor elk Van-adres een unieke handtekening maken (via het dropdown-menu Handtekening op het tabblad Instellingen > Algemeen).

Als u echter Gmail Labs heeft ingeschakeld voor uw domein, kunnen mensen de functie Standaardantwoorden gebruiken voor het opslaan en verzenden van gewone berichten (met elk een andere handtekening).

Als gebruikers bijvoorbeeld één handtekening voor hun bedrijf willen gebruiken en daarbuiten een andere, kunnen ze twee verschillende standaardantwoorden maken. Ze gebruiken dan het dropdown-menu Standaardantwoorden tijdens het opstellen van e-mail om de juiste handtekening in te voeren.