Gmail-handtekeningen instellen voor uw gebruikers

G Suite-gebruikers kunnen een gepersonaliseerde handtekening maken die automatisch wordt toegevoegd aan hun Gmail-berichten. Ze kunnen bijvoorbeeld contactgegevens, een bedrijfslogo en links toevoegen. Als G Suite-beheerder kunt u een handtekening instellen die door iedereen wordt gebruikt. U kunt gebruikers ook afbeeldingen uit Google Drive laten toevoegen aan hun handtekening (dit moet u instellen in de Google Admin Console). Hieronder vindt u meer informatie.

Opmerking: Een Gmail-handtekening mag maximaal 10.000 tekens bevatten.

Als G Suite-beheerder kunt u het volgende:

Iedereen een bedrijfshandtekening of standaardvoettekst geven

Er zijn verschillende manieren om dezelfde handtekening of hetzelfde bericht toe te voegen aan de e-mails van al uw gebruikers:
  • Iedereen een standaardhandtekening geven: Gebruik de Google Email Settings API om dezelfde handtekening te laten toevoegen aan de e-mails van alle gebruikers. De handtekening wordt weergegeven wanneer gebruikers het venster openen om e-mail op te stellen. Ze kunnen de handtekening vervangen of updaten.

Deze functie is niet beschikbaar in de oude gratis versie van Google Apps.

• Een voettekst toevoegen aan het einde van berichten: U kunt automatisch een voettekst laten toevoegen aan het einde van alle uitgaande e-mails. U kunt deze bijvoorbeeld toevoegen voor juridische doeleinden, promoties of als standaardhandtekening. Gebruikers zien dit bericht niet wanneer ze een e-mail schrijven. Ze kunnen de voettekst niet wijzigen of verwijderen. Zie De instelling 'Voettekst toevoegen' voor meer informatie.
Gebruikers afbeeldingen vanuit Drive laten toevoegen
U moet de instellingen voor delen inschakelen in de Admin Console om mensen in uw organisatie afbeeldingen vanuit Drive te laten toevoegen aan hun handtekening.
  1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op het dashboard van de beheerdersconsole naar Appsen vervolgensG Suiteen vervolgensDrive and Docs.
  3. Ga naar Instellingen voor delen.
  4. Selecteer Ingeschakeld onder Delen buiten uw organisatie.
  5. Vink het vakje aan voor Gebruikers in uw organisatie toestaan bestanden te publiceren op het web of ze zichtbaar te maken voor iedereen als openbare of verborgen bestanden.

Als gebruikers nu op Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen klikken wanneer ze een handtekening maken, hebben ze de mogelijkheid afbeeldingen in te voegen vanuit Drive.

Opmerking: Deze optie wordt niet weergegeven als een gebruiker is ingelogd op meerdere accounts. Vraag de gebruiker in te loggen in een incognitovenster of de cache te legen en de cookies te wissen.

Zie Rechten instellen voor het delen van bestanden voor informatie over what instellingen voor delen nog meer doen.

Wat gebruikers kunnen doen

Handtekeningen maken met foto's en verschillende stijlen

Mensen kunnen verschillende tekststijlen, foto's en links gebruiken om hun handtekening opvallender te maken. Meer informatie.

Belangrijk: U moet delen inschakelen als u wilt dat uw gebruikers afbeeldingen kunnen uploaden vanuit Drive.

Meerdere handtekeningen maken voor één adres

Sommige mensen willen aparte handtekeningen voor klanten en vrienden. Ze kunnen veelgebruikte berichten (elk met een andere handtekening) opslaan en verzenden met standaardantwoorden. Meer informatie over standaardantwoorden in Gmail. U moet eerst Gmail Labs inschakelen voordat gebruikers standaardantwoorden kunnen maken.

Een andere handtekening toevoegen voor elk Van-adres

Mensen kunnen voor alle adressen een unieke handtekening maken.

Vraag uw gebruikers het volgende te doen:

1. Meerdere e-mailadressen toevoegen aan hun Gmail-account.
  2. Een handtekening maken voor elk adres.