Skicka e-post från en skrivare, skanner eller app

Konfigurera en enhet eller app för att skicka e-post via Google Workspace

Målgrupp

Den här artikeln är till för Google Workspace-administratörer som vill skicka e-post från enheter eller appar i sin organisation eller domän. Om du är Gmail-användare och vill skicka e-post från en enhet eller app kontaktar du organisationens administratör.

Som administratör kan du konfigurera enheter och appar att skicka e-post via Google Workspace. Konfigurera Gmail för att skicka e-post från vanliga skrivare och skannrar, inklusive Canon, Epson, HP, Ricoh och Xerox.

Det finns tre alternativ för att konfigurera e-post med en skrivare, skanner eller app beroende på vad din enhet eller app har stöd för:

• Alternativ 1: Skicka e-post med SMTP-relä (rekommenderas)
  • Alternativ 2: Skicka e-post med Gmails SMTP-server
  • Alternativ 3: Skicka e-post med Gmails begränsade SMTP-server

Innan du börjar

• Google ger inte support för problem med enheter eller appar från tredje part. Om du behöver hjälp med att konfigurera enheten eller appen för att skicka e-post kontrollerar du supportinformationen eller kontaktar leverantören för enheten eller appen.
  • Äldre skannrar eller skrivare har kanske inte stöd för OAuth, vilket låter appar och enheter dela data från ditt Google-konto utan att ditt användarnamn eller lösenord behövs. Dessa enheter har kanske inte stöd för att skicka e-post.

Alternativ 1: Skicka e-post med SMTP-relä (rekommenderas)

Vi rekommenderar att du använder SMTP-relätjänsten för att skicka e-post från enheter eller appar. SMTP-relätjänsten autentiserar meddelanden med IP-adresser så att enheter och appar kan skicka meddelanden till vem som helst inom eller utanför organisationen. Det här alternativet är det säkraste.

Tänk på följande

När du använder SMTP-relätjänsten:

• Varje användare i organisationen kan vidarebefordra meddelanden upp till 10 000 mottagare per dag. Läs mer om sändningsgränserna för SMTP-relätjänsten.
  • Misstänkta meddelanden kan filtreras eller avvisas.
  • SMTP-tjänstens fullständiga domännamn är smtp-relay.gmail.com.
  • Konfigurationsalternativen inkluderar:
    • Port 25, 465 eller 587
    • SSL- och TLS-protokoll
    • Dynamiska IP-adresser (autentisering kan kräva en statisk IP-adress)

Konfigurationssteg

1. Konfigurera SMTP-relä i Google Workspace genom att följa stegen i Dirigera utgående SMTP-relämeddelanden via Google.
  2. Konfigurera enheterna och apparna för att ansluta till SMTP-tjänsten smtp-relay.gmail.com på någon av följande portar: 25, 465 eller 587.

Alternativ 2: Skicka e-post med Gmails SMTP-server

Om du ansluter med SSL eller TLS kan du skicka e-post till vem som helst inom eller utanför organisationen med hjälp av smtp.gmail.com som SMTP-server. För det här alternativet krävs autentisering med ditt Gmail- eller Google Workspace-konto och lösenord när du konfigurerar det. Dessa användaruppgifter används varje gång enheten försöker skicka e-post.

Tänk på följande

När du använder Gmails SMTP-server:

• Sändningsgränsen är 2 000 meddelanden per dag. Läs mer om sändningsgränser för e-post.
  • Skräppostfilter kan avvisa eller filtrera misstänkta meddelanden.
  • SMTP-tjänstens fullständiga domännamn är smtp.gmail.com.
  • Konfigurationsalternativen inkluderar:

Konfigurationssteg

1. Ange smtp.gmail.com som serveradress på enheten eller i appen.
  2. För Port anger du något av följande nummer:
    • För SSL anger du 465.
    • För TLS anger du 587.
  3. För autentisering anger du din fullständiga e-postadress för Google Workspace (exempelvis: ditt.namn@solarmora.com) och ditt lösenord. Logga in på kontot innan du använder det med enheten eller appen.

Alternativ 3: Skicka e-post med Gmails begränsade SMTP-server

Med det här alternativet kan organisationen enbart skicka meddelanden till Gmail- eller Google Workspace-användare. Det här alternativet kräver inte autentisering.

Om enheten eller appen inte har stöd för SSL måste du använda den begränsade SMTP-servern aspmx.l.google.com.

Tänk på följande

När du använder Gmails begränsade SMTP-server:

• Verifiera IP-adressen för din enhet eller app.
  • Gränser per användare i Google Workspace gäller.
  • Skräppostfilter kan avvisa eller filtrera misstänkta meddelanden.
  • SMTP-tjänstens fullständigt kvalificerade domännamn är aspmx.l.google.com.
  • TLS och autentisering krävs inte.
  • Konfigurationsalternativen inkluderar:
    • Port 25
    • Dynamiska IP-adresser

Konfigurationssteg

1. Anslut enheten eller appen till Gmails begränsade SMTP-server:
    1. Ange aspmx.l.google.com som serveradress.
    2. För port anger du 25.
  2. Lägg till enhetens eller appens IP-adress på godkännandelistan genom att följa stegen i Lägga till IP-adresser på godkännandelistor i Gmail i Googles administratörskonsol.
  3. Konfigurera SPF för domänen. Se till att SPF-posten innehåller IP-adressen eller domänen för enheten eller appen som skickar meddelanden från domänen så att meddelanden från dessa enheter inte avvisas. SPF-posten måste hänvisa till alla avsändare för domänen. Mer information finns i SPF-post: Google Workspace plus andra avsändare

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.