E-mails sturen via een printer, scanner of app

Een apparaat of app instellen om e-mails te sturen via Google Workspace

Doelgroep van dit artikel

Dit artikel is bedoeld voor Google Workspace-beheerders die e-mails willen sturen vanaf apparaten of apps in hun organisatie of domein. Als u Gmail gebruikt en e-mails wilt sturen vanaf een apparaat of app, neemt u contact op met de beheerder van uw organisatie.

Als beheerder kunt u apparaten en apps zo instellen dat e-mails via Google Workspace worden gestuurd. Stel Gmail in zodat u e-mails kunt sturen vanaf veelgebruikte printers en scanners, zoals Canon, Epson, HP, Ricoh en Xerox.

Google Workspace heeft 3 opties om e-mail in te stellen met een printer, scanner of app. Selecteer een van deze opties, afhankelijk van wat uw apparaat of app ondersteunt:

Opmerking: Google biedt geen support voor problemen met apparaten of apps van derden. Als u hulp nodig heeft om uw apparaat of app in te stellen voor het sturen van e-mails, bekijkt u de supportgegevens of neemt u contact op met de leverancier voor het apparaat of de app.

Optie 1: E-mail sturen met SMTP-relay (aanbevolen)

We raden u aan de SMTP-relayservice te gebruiken om e-mails te sturen via apparaten of apps. De SMTP-relayservice verifieert berichten met IP-adressen, zodat apparaten en apps berichten kunnen sturen naar iedereen binnen of buiten uw organisatie. Deze optie is het veiligst.

Aandachtspunten

Houd rekening met het volgende als u de SMTP-relayservice gebruikt:

Installatiestappen

1. Stel SMTP-relay in Google Workspace in volgens de stappen in Uitgaande SMTP-relayberichten routeren via Google.
  2. Stel je apparaten en apps in om verbinding te maken met de SMTP-service smtp-relay.gmail.com op een van deze poorten: 25, 465 of 587.

Optie 2: E-mail sturen met de Gmail SMTP-server

Als u verbinding maakt met SSL of TLS kunt u e-mails sturen naar iedereen binnen of buiten uw organisatie door smtp.gmail.com te gebruiken als SMTP-server. Voor deze optie moet u verifiëren met uw Gmail- of Google Workspace-account en -wachtwoord.

Aandachtspunten

Houd rekening met het volgende als u de Gmail SMTP-server gebruikt:

OAuth (waarmee apps en apparaten uw Google-accountgegevens kunnen delen zonder dat u uw gebruikersnaam of wachtwoord hoeft op te geven) wordt mogelijk niet ondersteund op oudere printers en scanners. Voer voor deze apparaten de volgende stappen uit voordat u het apparaat instelt:

1. Zet 'Minder goed beveiligde apps' aan in de Beheerdersconsole.
  2. Vraag uw gebruikers 'Minder goed beveiligde apps' aan te zetten in hun account.
  3. Vraag uw gebruikers app-specifieke wachtwoorden te maken en te gebruiken voor het apparaat of de app die de e-mails verstuurt.

Installatiestappen

1. Voer op het apparaat of in de app smtp.gmail.com in als het serveradres.
  2. Voer in het veld Poort een van de volgende cijfers in:
    • Vul 465 in voor SSL.
    • Vul 587 in voor TLS.
  3. Vul voor verificatie uw volledige e-mailadres van Google Workspace (bijvoorbeeld uw.naam@solarmora.com) en wachtwoord in. Log in op het account voordat u het gebruikt met het apparaat of de app.

Optie 3: E-mail sturen met de beperkte Gmail SMTP-server

Met deze optie kunt u alleen berichten sturen naar Gmail- of Google Workspace-gebruikers. Voor deze optie is geen verificatie vereist.

Als SSL niet wordt ondersteund door het apparaat of de app, moet u de beperkte SMTP-server aspmx.l.google.com gebruiken.

Aandachtspunten

Houd rekening met het volgende als u de Gmail SMTP-server gebruikt:

• Verifieer het IP-adres van uw apparaat of app.
  • Er gelden Google Workspace-limieten per gebruiker. Met deze optie kunt u alleen berichten sturen naar Gmail- of Google Workspace-gebruikers.
  • Spamfilters kunnen verdachte berichten weigeren of filteren.
  • De volledige domeinnaam van de SMTP-service is aspmx.l.google.com.
  • TLS is niet vereist.
  • Verificatie is niet vereist.
  • De configuratieopties zijn onder meer:
    • Poort 25
    • Dynamische IP-adressen

Installatiestappen

1. Verbind uw apparaat of app met de beperkte Gmail SMTP-server:
    • Voer aspmx.l.google.com in als het serveradres.
    • Vul in het poortveld 25 in.
  2. Zet in de Google Beheerdersconsole het IP-adres van het apparaat of de app op de toelatingslijst. Volg de stappen in IP-adressen op de toelatingslijst zetten in Gmail.
  3. Stel SPF in voor uw domein. Zorg dat de SPF-record het IP-adres of domein bevat van het apparaat dat of de app die berichten stuurt vanuit uw domein, zodat berichten van deze apparaten niet worden geweigerd. Uw SPF-record moet naar alle afzenders voor uw domein verwijzen. Zie Een SPF-record maken voor meer informatie.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.