E-mail verzenden via een printer, scanner of app

G Suite-instellingen gebruiken om een apparaat of app in te stellen voor het verzenden van e-mail.

U kunt uw lokale printer, scanner, fax of app instellen zodat e-mails worden verzonden via G Suite. Afhankelijk van uw vereisten zijn dit de beschikbare opties:

• G Suite SMTP-relayservice: Verzend e-mails vanuit uw organisatie door te verifiëren met de IP-adressen. U kunt berichten sturen naar iedereen binnen of buiten uw domein.
  • Gmail SMTP-server: Verzend e-mails naar iedereen binnen of buiten uw domein. Voor deze optie moet u verifiëren met uw Gmail- of G Suite-account en -wachtwoord.
  • Beperkte Gmail SMTP-server: Verzend e-mails naar alleen Gmail- of G Suite-gebruikers. Voor deze optie hoeft u niet te verifiëren.

Opmerking: Ons ondersteuningsteam kan u niet helpen bij configuratie-instellingen. In de documentatie van het apparaat of de app vindt u meer informatie over hoe u uw apparaat of app kunt configureren voor het verzenden van SMTP-berichten.

Stap 1: Een configuratieoptie kiezen

In de volgende tabel ziet u de configuratiemogelijkheden, gebaseerd op wat wordt ondersteund door uw apparaat of app. U configureert deze opties op het apparaat of in de app.

G Suite SMTP-relay (aanbevolen) Gmail SMTP-server Beperkte Gmail SMTP-server
Verzendlimieten
Een geregistreerde G Suite-gebruiker kan berichten door laten sturen naar maximaal 10.000 ontvangers per dag. Zie Verzendlimieten voor de SMTP-relayservice voor de volledige SMTP-doorstuurlimieten. 2000 berichten per dag. Zie Gmail-verzendlimieten. Er gelden ontvangstlimieten per gebruiker. Met deze optie kunnen alleen berichten worden verzonden naar Gmail- of G Suite-gebruikers.
Anti-spamfilters

Verdachte e-mails kunnen eruit worden gefilterd of worden geweigerd.

Volledig gekwalificeerde domeinnaam van de SMTP-service
smtp-relay.gmail.com smtp.gmail.com aspmx.l.google.com
Configuratieopties
  • Opties: poort 25, 465 of 587
  • Secure Socket Layer-protocols (SSL)/Transport Layer Security-protocols (TLS).
  • Dynamische IP's zijn toegestaan, maar een statische IP kan zijn vereist wegens de verificatievereisten.
  • Poort 465 (SSL vereist)
  • Poort 587 (TLS vereist)
  • Dynamische IP's toegestaan
  • Poort 25
  • TLS niet vereist
  • Dynamische IP's toegestaan
  • E-mails kunnen alleen worden verzonden naar Gmail- of G Suite-gebruikers.
Verificatievereisten
Voer een statisch IP-adres of geldige gebruikersinloggegevens voor G Suite in. Uw volledige e-mailadres van Gmail of G Suite is vereist voor verificatie. Geen

Stap 2: E-mails verzenden vanaf uw apparaat of vanuit een app

Volg de stappen voor de optie die u heeft gekozen om e-mails te verzenden vanaf uw apparaat of vanuit een app met de Gmail-servers.

G Suite SMTP-relay instellen in de Admin Console (aanbevolen)

Ga als volgt te werk om de G Suite SMTP-relay te gebruiken (aanbevolen en veiligste optie):

1. Voeg het IP-bereik van uw netwerk toe aan de SMTP-relayservice.
  2. Configureer uw apparaat zodat verbinding wordt gemaakt met smtp-relay.gmail.com via poort 25, 465 of 587.
  3. Zie De instelling SMTP-relayservice voor meer informatie over het gebruik van deze instelling.

De Gmail SMTP-server gebruiken

Als u verbinding maakt met SSL of TLS, kunt u e-mails verzenden naar iedereen via smtp.gmail.com

Opmerking: Voordat u de configuratie start, raden we u aan app-wachtwoorden in te stellen voor het account dat u gaat gebruiken. U vindt meer informatie in Inloggen met app-wachtwoorden en De beveiligingsinstellingen van een gebruiker beheren

1. Maak als u SSL gebruikt verbinding met smtp.gmail.com via poort 465. (Maak verbinding via poort 587 als u TLS gebruikt.)
  2. Log in met een gebruikersnaam en wachtwoord van Google voor verificatie om te verbinden met SSL of TLS.
  3. Zorg dat de gebruikersnaam die u gebruikt is geslaagd voor de CAPTCHA-woordverificatietest die verschijnt wanneer u voor de eerste keer inlogt.

De beperkte Gmail SMTP-server gebruiken

Als SSL niet wordt ondersteund op uw apparaat of in de app, kunt u alleen e-mails verzenden naar Gmail- of G Suite-gebruikers.

Gebruik de beperkte SMTP-server aspmx.l.google.com.

1. Maak verbinding met aspmx.l.google.com via poort 25.
  2. Configureer een SPF-record voor uw domein met het IP-adres van het apparaat of de app om te zorgen dat ontvangers geen e-mails weigeren die vanaf dit apparaat of vanuit deze app worden verzonden.
  3. Voeg dit IP-adres in de Google Admin Console toe aan het vak Witte lijst voor e-mail.

Als uw verzendapparaat bijvoorbeeld verzendt vanaf 123.45.67.89, voegt u dit adres toe aan de SPF-record zonder dat u de e-mailservers van G Suite verwijdert uit de record: v=spf1 ip4:123.45.67.89 include:_spf.google.com ~all.
 Gebruik deze tool voor DNS-lookup (Domain Name System) om de SPF-record te testen.