E-mail verzenden via een printer, scanner of app

G Suite-instellingen gebruiken om een apparaat of app in te stellen voor het verzenden van e-mail

Dit artikel is bestemd voor G Suite-beheerders. Als u geen beheerder bent en probeert een e-mail te verzenden via een apparaat of app, vraagt u uw G Suite-beheerder om hulp.

U kunt een lokale printer, scanner, fax of app instellen zodat e-mails worden verzonden via G Suite. U kunt de volgende opties gebruiken:

• G Suite SMTP-relayservice (aanbevolen)
  • Gmail SMTP-server
  • Beperkte Gmail SMTP-server

Alles openen  |  Alles sluiten

Stap 1: Een configuratieoptie kiezen

Afhankelijk van het apparaat of de app kunt u een van de volgende configuratieopties kiezen.

G Suite SMTP-relayservice

Gebruik de SMTP-relayservice om e-mails vanuit uw organisatie te verzenden door te verifiëren met de IP-adressen. U kunt berichten sturen naar iedereen binnen of buiten uw organisatie. Deze optie is het veiligst.

Vereisten

Verzendlimieten

G Suite-gebruikers kunnen berichten door laten sturen naar maximaal 10.000 ontvangers per dag.

Zie Verzendlimieten voor de SMTP-relayservice.
Anti-spamfilters Verdachte e-mails kunnen eruit worden gefilterd of worden geweigerd.
Volledig gekwalificeerde domeinnaam van de SMTP-service smtp-relay.gmail.com
Configuratieopties
  • Poort 25, 465 of 587.

• Secure Socket Layer-protocols (SSL)/Transport Layer Security-protocols (TLS).

• Dynamische IP's zijn toegestaan, maar een statische IP kan zijn vereist wegens de verificatievereisten.

Zie Overzicht SSL-verbindingen
Verificatievereisten

Een statisch IP-adres of geldige inloggegevens van een G Suite-gebruiker.

Opmerking: Uw volledige e-mailadres (u@uwdomein.com) en wachtwoord van G Suite zijn vereist voor verificatie bij doorsturen via poort 587 of 465.
Vereisten voor de Gmail SMTP-server

U kunt e-mails verzenden naar iedereen binnen of buiten uw organisatie. Voor deze optie moet u verifiëren met uw Gmail- of G Suite-account en -wachtwoord.

Vereisten

Verzendlimieten

2000 berichten per dag.

Zie Verzendlimieten voor e-mail
Anti-spamfilters Verdachte e-mails kunnen eruit worden gefilterd of worden geweigerd.
Volledig gekwalificeerde domeinnaam van de SMTP-service smtp.gmail.com
Configuratieopties
  • Poort 465 (SSL vereist)

• Poort 587 (TLS vereist)

• Dynamische IP's toegestaan

Zie Overzicht SSL-verbindingen
Verificatievereisten Uw volledige e-mailadres van Gmail of G Suite (u@uwdomein.com) is vereist voor verificatie.
Vereisten voor de beperkte Gmail SMTP-server

Hiermee kunt u alleen berichten verzenden naar Gmail- of G Suite-gebruikers. Voor deze optie hoeft u niet te verifiëren.

Vereisten

Verzendlimieten Er gelden limieten per gebruiker. Met deze optie kunnen alleen berichten worden verzonden naar Gmail- of G Suite-gebruikers.
Anti-spamfilters Verdachte e-mails kunnen eruit worden gefilterd of worden geweigerd.
Volledig gekwalificeerde domeinnaam van de SMTP-service aspmx.l.google.com
Configuratieopties
  • Poort 25

• TLS niet vereist

• Dynamische IP's toegestaan

• Kan alleen verzenden naar Gmail- of G Suite-gebruikers

Verificatievereisten Geen

Stap 2: Uw apparaat of app instellen om e-mails te verzenden

G Suite-support kan u niet helpen met configuratie-instellingen. Bekijk de documentatie van het apparaat of de app voor hulp bij de installatie.

Als u uw apparaat of app wilt instellen om e-mails te verzenden via de Gmail-servers, volgt u de stappen voor de optie die u in stap 1 heeft gekozen.

De G Suite SMTP-relayservice instellen in de Beheerdersconsole
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Appsen danG Suiteen danGmailen danGeavanceerde instellingen.

Tip: Scroll naar beneden op de Gmail-pagina om 'Geavanceerde instellingen' te zien.

3. Klik naast SMTP-relayservice op Configureren.
  4. Stel de SMTP-relayservice in.
    Zie SMTP-relay: uitgaande berichten die niet via Gmail worden verzonden, via Google routeren
  5. Maak op het apparaat of in de app via poort 25, 465 of 587 verbinding met smtp-relay.gmail.com.
De Gmail SMTP-server gebruiken

Als u verbinding maakt via Secure Sockets Layer (SSL) of Transport Layer Security (TLS), kunt u e-mails verzenden naar iedereen als u smtp.gmail.com als server gebruikt.

Voordat u begint (aanbevolen): Als u authenticatie in twee stappen gebruikt en verificatiecodes niet worden geaccepteerd op het apparaat of in de app, stelt u app-wachtwoorden in voor het gewenste account. Zie Inloggen met app-wachtwoorden voor meer informatie.

1. Voer smtp.gmail.com in als serveradres.
  2. Voer in het veld Poort een van de volgende cijfers in:
    • Als u SSL gebruikt, voert u 465 in.
    • Als u TLS gebruikt, voert u 587 in.
  3. Voer ter verificatie uw volledige G Suite- of Gmail-adres (u@uwdomein.com) en -wachtwoord in. Log in op het account voordat u het gebruikt met het apparaat of de app.
De beperkte Gmail SMTP-server gebruiken

Als SSL niet wordt ondersteund op het apparaat of in de app, kunt u alleen e-mails verzenden naar Gmail- of G Suite-gebruikers. U moet dan de beperkte SMTP-server aspmx.l.google.com gebruiken.

1. Maak op het apparaat of in de app verbinding met de beperkte SMTP-server:
    1. Voer aspmx.l.google.com in als serveradres.
    2. Voer in het veld Poort de waarde 25 in.
  2. Voeg in de Google Beheerdersconsole het IP-adres van het apparaat of de app toe aan de witte lijst voor e-mail. Zie IP-adressen op de witte lijst zetten in Gmail voor meer informatie.
  3. Stel een SPF-record voor uw domein in met het IP-adres van het apparaat of de app, zodat ontvangers geen e-mails weigeren die vanaf dit apparaat of vanuit deze app wordt verstuurd.

Als uw apparaat bijvoorbeeld verzendt vanaf 123.45.67.89, voegt u dit adres toe aan de volgende SPF-record zonder dat u de e-mailservers van G Suite verwijdert uit de record:

v=spf1 ip4:123.45.67.89 include:_spf.google.com ~all.

Zie E-mailspoofing voorkomen met SPF-records voor meer informatie.

Tip: Gebruik de G Suite Toolbox om de SPF-record te testen.