E-mails sturen via een printer, scanner of app

Een apparaat of app instellen om e-mails te sturen via Google Workspace

Dit artikel is bestemd voor beheerders. Als u e-mails wilt sturen vanaf een apparaat of app met uw Gmail-account, vraagt u uw beheerder om hulp.

Als beheerder kunt u apparaten en apps zo instellen dat e-mails via Google Workspace worden gestuurd. U kunt bijvoorbeeld uw Gmail-account instellen zodat e-mails worden gestuurd vanaf veelgebruikte printers en scanners, zoals die van Canon, Epson, HP, Ricoh of Xerox.

Opmerking: Uw supportabonnement bevat mogelijk geen support voor producten van derden. Neem in dit geval contact op met de support van de e-mail-app of het apparaat van derden.

De SMTP-relayservice gebruiken (aanbevolen)

We raden u aan de SMTP-relayservice van Google Workspace te gebruiken om e-mails te sturen vanaf deze apparaten, omdat de SMTP-relayservice verifieert via IP-adressen. Met de SMTP-relayservice kunnen apparaten en apps berichten sturen naar iedereen binnen of buiten uw organisatie. Deze optie is het veiligst.

Als u de oude gratis versie van G Suite gebruikt, moet u upgraden naar Google Workspace om deze functie te kunnen gebruiken.

Vereisten

Verzendlimieten

Een gebruiker kan berichten door laten sturen naar maximaal 10.000 ontvangers per dag.

Meer informatie: Verzendlimieten voor de SMTP-relayservice
Anti-spamfilters Verdachte e-mails kunnen eruit worden gefilterd of worden geweigerd.
Volledig gekwalificeerde domeinnaam van de SMTP-service smtp-relay.gmail.com
Configuratieopties
  • Poort 25, 465 of 587.

• Secure Socket Layer-protocols (SSL)/Transport Layer Security-protocols (TLS).

• Dynamische IP's zijn toegestaan, maar een statische IP kan zijn vereist wegens de verificatievereisten.

Meer informatie: Overzicht SSL-verbindingen
Verificatievereisten

Een statisch IP-adres of geldige gebruikersinloggegevens.

De SMTP-relayservice instellen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenGoogle Workspaceand thenGmailand thenRouting.

Opmerking: U vindt deze instelling wellicht in Appsand thenGoogle Workspaceand thenGmailand thenGeavanceerde instellingen.

3. Klik naast SMTP-relayservice op Configureren.
  4. Stel de SMTP-relayservice in door de stappen te volgen in SMTP-relay: uitgaande berichten die niet via Gmail worden verzonden, via Google routeren.

Maak op het apparaat of in de app verbinding met smtp-relay.gmail.com via een van deze poorten: 25, 465 of 587.

Andere installatieopties

Afhankelijk van wat wordt ondersteund door het apparaat of de app, kunt u een van deze andere installatieopties gebruiken om e-mails te sturen via printers, scanners of apps.

De Gmail SMTP-server gebruiken

Als u verbinding maakt met SSL of TLS kunt u e-mails sturen naar iedereen binnen of buiten uw organisatie door smtp.gmail.com te gebruiken als server.

Voor deze optie moet u verifiëren met uw Gmail- of Google Workspace-account en -wachtwoord.

Als verificatie in 2 stappen niet werkt met uw printer of scanner

OAuth (waarmee apps en apparaten uw Google-accountgegevens kunnen delen zonder dat u uw gebruikersnaam of wachtwoord hoeft op te geven) wordt mogelijk niet ondersteund op oudere printers en scanners. Volg in dit geval deze stappen voordat u het apparaat instelt:

1. Schakel 'Minder goed beveiligde apps' in de Beheerdersconsole in.
  2. Vraag uw gebruikers 'Minder goed beveiligde apps' in te schakelen in hun account.
  3. Vraag uw gebruikers app-specifieke wachtwoorden te maken en te gebruiken voor het apparaat of de app die de e-mails verstuurt.

Vereisten

Verzendlimieten

2.000 berichten per dag.

Meer informatie: Verzendlimieten voor e-mails
Anti-spamfilters Verdachte e-mails kunnen eruit worden gefilterd of worden geweigerd.
Volledig gekwalificeerde domeinnaam van de SMTP-service smtp.gmail.com
Configuratieopties
  • Poort 465 (SSL vereist)

• Poort 587 (TLS vereist)

• Dynamische IP's toegestaan

Meer informatie: Overzicht SSL-verbindingen
Verificatievereisten

Uw volledige e-mailadres van Gmail of Google Workspace (uw.naam@solarmora.com) is vereist voor verificatie.

De app of het apparaat instellen met de Gmail SMTP-server

1. Voer op het apparaat of in de app smtp.gmail.com in als het serveradres.
  2. Voer in het veld Poort een van de volgende cijfers in:
    • Als u SSL gebruikt, voert u 465 in.
    • Als u TLS gebruikt, voert u 587 in.
  3. Vul ter verificatie uw volledige e-mailadres van Google Workspace of Gmail in (bijvoorbeeld uw.naam@solarmora.com) en het bijbehorende wachtwoord. Log in op het account voordat u het gebruikt met het apparaat of de app.

De beperkte Gmail SMTP-server gebruiken

Met deze optie kunt u alleen berichten sturen naar Gmail- of Google Workspace-gebruikers. U hoeft niet te verifiëren, maar u kunt geen berichten sturen naar mensen buiten uw organisatie.

Als SSL niet wordt ondersteund door het apparaat of de app, moet u de beperkte SMTP-server aspmx.l.google.com gebruiken.

Vereisten

Verzendlimieten Er gelden limieten per gebruiker. Met deze optie kunnen alleen berichten worden gestuurd naar Gmail- of Google Workspace-gebruikers.
Anti-spamfilters Verdachte e-mails kunnen eruit worden gefilterd of worden geweigerd.
Volledig gekwalificeerde domeinnaam van de SMTP-service aspmx.l.google.com
Configuratieopties
  • Poort 25

• TLS niet vereist

• Dynamische IP's toegestaan

• Alleen berichten sturen naar Gmail- of Google Workspace-gebruikers

Verificatievereisten Geen

De app of het apparaat instellen met de beperkte Gmail SMTP-server

1. Maak op het apparaat of in de app verbinding met de beperkte SMTP-server:
    • Voer aspmx.l.google.com in als het serveradres.
    • Voer in het veld Poort de waarde 25 in.
  2. Bepaal het IP-adres van het apparaat of de app.
  3. Zet in de Beheerdersconsole het IP-adres van het apparaat of de app op de toelatingslijst. Zie IP-adressen op de toelatingslijst zetten in Gmail voor uitgebreide stappen.
  4. Stel een SPF TXT-record in voor uw domein. Zorg dat de TXT-record het IP-adres van het apparaat of de app bevat, zodat berichten niet worden geweigerd door de ontvangstservers. Zie E-mailspoofing voorkomen met SPF-records voor uitgebreide stappen om een TXT-record voor SPF in te stellen.
Als uw apparaat bijvoorbeeld berichten stuurt vanaf het IP-adres 123.45.67.89, voegt u dit adres toe aan de TXT-record voor SPF. Verwijder de e-mailservers van Google Workspace niet uit de TXT-record:
v=spf1 ip4:123.45.67.89 include:_spf.google.com ~all

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.