Voordat u DKIM instelt

Beschermen tegen spoofing en phishing en voorkomen dat berichten worden gemarkeerd als spam
Als uw domeinprovider Google Domains is, maakt Google automatisch een DKIM-sleutel en wordt deze toegevoegd aan de DNS-records van uw domein als u Google Workspace instelt. Ga rechtstreeks naar DKIM aanzetten in de Beheerdersconsole.

We helpen u graag

We hebben geprobeerd de installatie van DKIM makkelijk te maken, maar sommige stappen kunnen een beetje technisch zijn. Lees deze artikelen zorgvuldig door, we leiden u door het proces. We hebben er vertrouwen in dat u DKIM zult kunnen implementeren.

Bekijk de video's over e-mailverificatie als u dit nog niet heeft gedaan. In deze video's krijgt u nuttige informatie over hoe u DKIM en andere methoden voor e-mailverificatie kunt instellen.

Voer deze stappen uit voordat u DKIM instelt

De inloggegevens van uw domeinprovider noteren

U voegt de DKIM-informatie uit de Google Beheerdersconsole toe aan de instellingen bij uw domeinprovider. U heeft de inloggegevens van uw domeinprovider nodig.

Zie Uw domeinhost identificeren als u niet weet wie uw domeinprovider is.

Controleren of uw domeinprovider 2048-bits DKIM-sleutels ondersteunt

Een DKIM-sleutel kan 2048 of 1024 bits lang zijn. We raden 2048 bits aan, omdat dit veiliger is dan 1024 bits.

U stelt de bitlengte van de sleutel in als u de DKIM-sleutel ophaalt in de Beheerdersconsole. Als u niet weet welke sleutellengte wordt ondersteund door uw domeinprovider, begint u met 2048 bits. U kunt dit later wijzigen in 1024 bits als 2048 bits niet mogelijk is.

Zie DKIM-sleutels en TXT-recordlimieten voor meer informatie.

Over DNS TXT-records

Als u DKIM wilt instellen voor uw domein, voegt u een DNS-tekstrecord (TXT-record) toe in de beheerdersconsole van uw domeinprovider. TXT-records zijn een soort DNS-records die informatie bevatten voor servers en andere bronnen buiten uw domein.

Bekijk de documentatie van uw domeinprovider voor meer informatie over hoe u DKIM-records toevoegt. Bekijk meer informatie over TXT-records.

Instellingen voor uitgaande gateways controleren

Als u uitgaande gateways voor e-mail gebruikt voor uw organisatie, moet u zorgen dat de gateway-instellingen geen problemen opleveren voor de DKIM-verificatie.

U kunt uitgaande gateways zo instellen dat uitgaande berichten worden aangepast. Sommige gateways voor uitgaand verkeer voegen bijvoorbeeld een voettekst toe onderaan elk uitgaand bericht. Berichten komen dan niet door de DKIM-verificatie, omdat de inhoud van het bericht is gewijzigd nadat het bericht is verstuurd.

Zorg dat de instellingen van de uitgaande gateway geen problemen opleveren voor de DKIM-verificatie:

• Stel de gateway zo in dat deze uitgaande berichten niet wijzigt.
  • Of stel de gateway zo in dat de berichtinhoud eerst wordt gewijzigd en daarna de DKIM-handtekening wordt toegevoegd.

(Optioneel) Controleren of er al een DKIM-sleutel is voor uw domein

DKIM-sleutels hebben een label dat de selector prefix wordt genoemd, waarmee de unieke DKIM-sleutel kan worden herkend.

Als u al een DKIM-sleutel gebruikt voor uw domein, is dit mogelijk via Google Workspace of een ander e-mailsysteem. We raden u aan een nieuwe selector prefix te gebruiken die nog niet eerder is gebruikt.

Als u een nieuwe DKIM-sleutel maakt in de Beheerdersconsole, is de standaardwaarde van de selector prefix google. U kunt echter een andere waarde instellen als u de sleutel maakt. Bekijk meer informatie over DKIM-selectors.

Controleer of DKIM is ingesteld voor uw domein:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenGoogle Workspaceand thenGmail.
  3. Klik op E-mail verifiëren.
  4. Selecteer in het menu Geselecteerd domein het domein dat u wilt controleren.
  5. Ga naar het gedeelte Naam DNS-host (naam TXT-record):
    • Als u DKIM nog niet eerder heeft ingesteld in Google Workspace, staat er niets in dit veld. Ga naar DKIM aanzetten voor uw domein.
    • Als er een waarde in dit veld staat, noteert u de tekst vóór ._domainkey. Dit is de selector prefix. De selector prefix voor google._domainkey is bijvoorbeeld google.
  6. Ga naar de Google Admin Toolbox.
  7. Vul in het veld Domeinnaam uw domeinnaam in.
  8. Als u een aangepaste DKIM-selector uit stap 5 heeft, vult u deze in het veld DKIM-selector (optioneel) in.
  9. Klik op Controles uitvoeren.
  10. Als de test klaar is, kijkt u of u een van deze berichten ziet:
  • DKIM-authenticatie DNS-configuratie: Er is een DKIM-sleutel ingesteld voor het domein en de selector.
  • DKIM is niet geconfigureerd: Er is geen DKIM-sleutel voor uw domein met de selector prefix die u heeft ingevuld. Stel een nieuwe sleutel in met de geleverde selector. (De standaardselector is google.)

Volgende stappen

Nadat u de installatie heeft voorbereid, kunt u DKIM aanzetten voor uw domein.