Een DKIM-sleutel maken voor uw domein

DKIM instellen om e-mailspoofing te voorkomen

Sla deze stap over als uw domein wordt geleverd door een domeinhostpartner

Als uw domein wordt geleverd door een Google Workspace-domeinhostpartner, hoeft u de DKIM-sleutel niet bij uw domeinhost toe te voegen aan de DNS-record. Gmail maakt de domeinsleutel en voegt deze toe aan de DNS-records van uw domein.

Ga rechtstreeks naar Ondertekenen met DKIM aanzetten.

Belangrijk: Nadat u een Google Workspace-account heeft gemaakt en Gmail heeft aangezet, moet u 24 tot 72 uur wachten voordat u een DKIM-sleutel kunt maken.

Generate a DKIM key for your domain

Log in bij de Google Beheerdersconsole en maak een DKIM-sleutel voor uw domein.

De domeinsleutel voor uitgaande e-mails maken

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenGoogle Workspaceand thenGmail.
  3. Klik op E-mail verifiëren.
  4. Uw hoofddomein is standaard geselecteerd. Klik op uw hoofddomeinnaam en selecteer een ander domein waarin u DKIM wilt gebruiken.
  5. Klik op Nieuwe record maken. De volgende opties worden weergegeven:
    • Selecteer de bitlengte van de DKIM-sleutel: Als 2048-bits sleutels worden ondersteund door uw domeinhost, raden we u aan deze te gebruiken, omdat deze veiliger zijn. Als u eerder een 1024-bits domeinsleutel heeft gebruikt, levert het geen problemen op wanneer u overschakelt naar een 2048-bits domeinsleutel.

Als 2048-bits sleutels niet worden ondersteund door uw domeinhost, wijzigt u de sleutellengte in 1024.

• Selectie voorvoegsel: Domeinsleutels bevatten een tekenreeks die de prefix selector wordt genoemd. U kunt deze wijzigen als u de sleutel maakt. De standaard prefix selector voor de Gmail-domeinsleutel is google. Wijzig de prefix selector alleen als uw domein al een DKIM-domeinsleutel gebruikt met de prefix selector google.
  6. Klik op Maken.

Gebruik de tekst bij Waarde TXT-record om de DNS-record bij uw domeinhost te updaten. Externe e-mailservers halen deze openbare sleutel op uit de DNS-record en gebruiken deze om berichten uit uw domein te valideren.

Belangrijk: Als u onlangs Google Workspace of Gmail heeft ingesteld, kan de volgende foutmelding worden weergegeven: 'We kunnen uw verzoek momenteel niet verwerken. Probeer het later opnieuw. (Fout #1000).'

Nadat u Gmail heeft aangezet, moet u 24 tot 72 uur wachten voordat u een DKIM-sleutel kunt maken.

DKIM voor meerdere domeinen

Als u DKIM instelt voor meer dan één domein, herhaalt u stap 4-6 om een DKIM-sleutel op te halen voor elk domein.

Volgende stappen

Voeg de DKIM-sleutel toe aan uw DNS-records om de DNS-records te updaten.