Een taal kiezen voor een groep

Voor deze functie moet Google Groups for Business worden ingeschakeld.

Groepseigenaren en -beheerders kunnen de primaire taal voor een groep instellen. Met deze instelling wordt de taal van geautomatiseerde e-mailberichten naar de groep bepaald.

Wanneer u bijvoorbeeld leden toevoegt aan een groep, ontvangen deze meldingen in de primaire taal van de groep. Andere berichten die in de primaire taal worden weergegeven, zijn e-mailoverzichten, moderatieberichten en meldingen wanneer een bericht niet kan worden bezorgd.

De primaire taal van een groep instellen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Discussiegroepen.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Discussiegroepen te zien.

3. Plaats de muisaanwijzer op een groep en klik op Instellingen bewerken.
  4. Klik onderaan de pagina op Geavanceerde instellingen. U wordt naar de rechtenpagina van de groep geleid in Google Discussiegroepen.
  5. Klik op Informatie > Algemene informatie
  6. Selecteer een taal in het dropdownmenu 'Primaire taal discussiegroep'.
  7. Klik op Opslaan.