Groepen beheren

De zichtbaarheid van groepen en berichten instellen

Dit artikel is bestemd voor G Suite-beheerders. Als u uw eigen groepen wilt beheren, bekijkt u het Helpcentrum van Google Groepen.

Als beheerder van G Suite Groepen kunt u bepalen wie het volgende kan doen:

• Groepen bekijken in de groepsdirectory
  • Berichten bekijken die zijn verzonden naar groepen in uw organisatie
  • Contact opnemen met groepseigenaren
  • Groepsleden bekijken, toevoegen, uitnodigen en goedkeuren
  • Deelnemen aan groepen
  • Berichten posten in groepen

De zichtbaarheid van nieuwe groepen instellen

U kunt het zichtbaarheidsniveau instellen als u groepen maakt in de Beheerdersconsole.

De zichtbaarheid van bestaande groepen instellen

Voor deze functie moet Google Groups for Business worden ingeschakeld.

De groepsdirectory is een doorbladerbare lijst met alle groepen in uw G Suite-account. Groepsleden kunnen altijd de groepen waar ze lid van zijn zien in de directory. Als beheerder van G Suite Groepen kunt u echter bepalen of de groep kan worden gevonden door niet-leden.

Ga als volgt te werk om de zichtbaarheidsopties van bestaande groepen in Google Groepen in te stellen:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Groepen.

Als u 'Groepen' niet ziet op de homepage, klikt u onderaan op Meer functies.

3. Plaats de muisaanwijzer op een groep en klik op Instellingen bewerken.
  4. Klik onderaan de pagina op Geavanceerde instellingen. U wordt naar de rechtenpagina van de groep geleid in Google Discussiegroepen.
  5. Selecteer de instellingen die u wilt wijzigen onder Basisrechten en Toegangsrechten in het menu aan de linkerkant. Zorg dat de instelling Onderwerp bekijken minstens net zo beperkt is als de instelling Groepszichtbaarheid om te zorgen dat content in de groep wordt beperkt tot de juiste gebruikers. Stel bijvoorbeeld beide in op Groepsleden.
  6. Ga in het menu links naar Informatie en vervolgens Groepszichtbaarheid.
  7. Selecteer een optie in de lijst en klik op Opslaan. Welke opties u ziet, hangt af van de instellingen voor Google Groepen voor bedrijven van uw organisatie.

Opmerking: Het kan 48 uur duren voordat een groep wordt weergegeven in de directory nadat de instelling Deze groep weergeven in de directory is ingeschakeld.

De groepszichtbaarheid instellen met API's

Als u een groep maakt met de Directory API, is de optie Onderwerpen bekijken standaard ingesteld op Alle groepsleden. Als u de zichtbaarheidsinstellingen wilt bekijken en updaten, gebruikt u de Directory API en de Groups Settings API of de tool van derden Google Apps Manager (GAM).

Zie GitHub voor voorbeeldscripts die u kunt aanpassen.