Een lege standaardtemplate maken

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade en Education Plus, Enterprise Essentials Plus, Nonprofits, G Suite Basic en G Suite Business. Versies vergelijken

Dit artikel is bedoeld voor beheerders van de klassieke versie van Google Sites (hierbij staat er rechtsboven niet de knop 'Publiceren'). Hulp voor beheerders van de nieuwe versie van Google Sites.

Standaard wordt in de klassieke versie van Sites de template Lege site als eerste weergegeven op de pagina om sites te maken. Als gebruikers geen ander sjabloon kiezen, wordt dit sjabloon gebruikt om de site te maken.

Als u echter uw eigen sjablonen op deze pagina heeft geplaatst (in plaats van de sjablonen van Google), kunt u beter uw eigen lege sjabloon maken. Deze kan gelijk zijn aan die van Google, zonder een bepaald ontwerp of inhoud. U kunt de template echter ook op uw organisatie afstemmen door een logo in de koptekst, een achtergrondafbeelding op de pagina's of een ander algemeen element toe te voegen.

1. Maak een site die u wilt gebruiken als standaard lege template. Pas de site naar wens aan.
  2. Voeg de site toe aan de templategalerij. U kunt elke naam gebruiken, maar Lege site is een goede omschrijving.
  3. Ga naar de Google Beheerdersconsole en markeer welke template de eerste template moet zijn die wordt weergegeven op de pagina om sites te maken. Meer informatie

Als gebruikers in uw domein een site maken, wordt deze template standaard geselecteerd.