Google Groepen voor bedrijven aan- of uitzetten

Als Groepen-beheerder bepaalt u of gebruikers toegang hebben tot de interne groepen van uw organisatie via de Google Groepen-app die ze openen via de App Launcher  of groups.google.com. U bepaalt dit door de service Google Groepen voor bedrijven aan of uit te zetten voor hun account in de Beheerdersconsole.

Als u Google Groepen voor bedrijven aanzet, worden er ook functies toegevoegd, zoals voor gemodereerde gesprekken en gezamenlijke inboxen. U kunt daarna met organisatiebreed beleid instellen wie groepen kan maken, kan openen en erin kan werken via Google Groepen.

Google Groepen voor bedrijven aan- of uitzetten

Voordat u begint: als u de service wilt in- of uitschakelen voor bepaalde gebruikers, plaatst u hun accounts in een organisatie-eenheid (om de toegang te beheren per afdeling) of in een toegangsgroep (om de toegang te beheren voor gebruikers in verschillende afdelingen).

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Groepen voor bedrijven.
  3. Klik op Servicestatus.
  4. Als u een service wilt aan- of uitzetten voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Aan voor iedereen of Uit voor iedereen. Klik dan op Opslaan.

5. (Optioneel) Zo zet u service aan of uit voor een organisatie-eenheid:
    1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Aan of Uit om de servicestatus te wijzigen.
    3. Kies een van deze opties:
      • Als de servicestatus is ingesteld op Overgenomen en u de geüpdatete instelling wilt behouden, zelfs als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid wordt gewijzigd, klikt u op Overschrijven.
      • Als de servicestatus is ingesteld op Overschrijven, klikt u op Overnemen om de instelling hetzelfde te maken als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid, of op Opslaan om de nieuwe instelling te behouden, zelfs als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid wordt gewijzigd.
        Opmerking: Bekijk meer informatie over de organisatiestructuur.
  6. Als u een service wilt inschakelen voor een groep gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden, selecteert u een toegangsgroep. Zie Services inschakelen voor toegangsgroepen voor meer informatie.
Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

Wat gebeurt er in de volgende situaties?

Er zijn bestaande groepen in de Beheerdersconsole
Nadat u Google Groepen voor bedrijven heeft aangezet, worden groepen die u al heeft gemaakt in de Beheerdersconsole beschikbaar in de Groepsdirectory van gebruikers in Google Groepen. Welke groepen een gebruiker ziet, hangt af van de zichtbaarheidsinstellingen van de groep. Het kan 24 uur duren voordat de groepen worden weergegeven.De huidige instellingen voor delen blijven behouden in uw bestaande groepen.
Google Groepen voor bedrijven uitzetten

Als u Google Groepen voor bedrijven uitzet, gebeurt het volgende:

• De groepen van uw organisatie zijn niet meer beschikbaar in Google Groepen: Daardoor heeft u geen toegang meer tot de volgende functies:
    • Geschiedenis van groepsgesprekken
    • Instellingen voor leden en abonnementen
    • Instellingen voor e-mailvoetteksten voor groepen, voorvoegsels voor de onderwerpregel en berichtmoderatie
  • Bestaande groepen worden niet verwijderd: De groepen die u of uw gebruikers hebben gemaakt, blijven beschikbaar in uw Google Workspace-account. Mensen die toestemming hebben om te posten in de groep, kunnen dit blijven doen via e-mail. Als u wilt dat een groep niet meer wordt gebruikt, moet u de groep ook verwijderen.
  • U heeft nog steeds toegang tot groepen via de Beheerdersconsole: Als beheerder heeft u nog steeds toegang tot alle groepen van uw organisatie via de Beheerdersconsole.
Google Groepen voor bedrijven weer aanzetten

Als u Google Groepen voor bedrijven later weer aanzet, gebeurt het volgende:

• De groepen van uw organisatie worden hersteld in Google Groepen: U en uw gebruikers hebben weer toegang tot de geavanceerde instellingen voor groepen via groups.google.com.
  • Verwijderde groepen worden niet hersteld: Als u groepen verwijdert nadat u Google Groepen voor bedrijven heeft uitgezet, kunnen deze groepen niet worden hersteld.
  • De toegang tot de gespreksgeschiedenis wordt hersteld: Voor groepen waarvoor de gespreksgeschiedenis was ingeschakeld, bevat de geschiedenis groepsberichten die zijn gepost terwijl Google Groepen voor bedrijven was uitgeschakeld. Als u Google Groepen voor bedrijven in- of uitschakelt, heeft dit geen invloed op of berichten worden opgeslagen in de geschiedenis. Gebruikers hebben echter alleen toegang tot de berichtgeschiedenis als Google Groepen voor bedrijven aanstaat.

Volgende stappen