Gebruikersrapporten: App-gebruik

De apps-gebruiksactiviteit van uw gebruikers bekijken

Als beheerder vindt u in het rapport App-gebruik veel informatie over hoe uw gebruikers Google Workspace-apps gebruiken. Het rapport App-gebruik staat onder Gebruikersrapporten. In het rapport ziet u informatie over gebruikersactiviteit, zoals:

• Hoeveel e-mails er in een bepaalde periode zijn gestuurd.
  • Hoeveel bestanden gebruikers hebben gemaakt en gedeeld.
  • Welke gebruikers bijna de Drive-opslaglimiet hebben bereikt.
  • Hoeveel zoekopdrachten er zijn uitgevoerd vanaf verschillende soorten apparaten.

Opmerking: IMAP-logins met app-wachtwoorden worden niet opgeslagen.

Stap 1: Het rapport App-gebruik openen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Rapporterenand thenRapportenand thenGebruikersrapportenand thenApp-gebruik.

Stap 2: De gegevens bekijken

Het rapport App-gebruik bevat de volgende gebruikersgegevens.

Opmerking: Afhankelijk van uw Google Workspace-versie heeft u mogelijk geen toegang tot bepaalde activiteitsrapporten.

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Algemeen

Opmerking: Definitief verwijderde gegevens (inclusief gegevens die in Vault worden bewaard) tellen niet mee voor de opslagquota.

Rapportkolom Beschrijving
Gebruikte Gmail-opslag (MB) Het aantal megabytes aan opslag dat de gebruiker heeft gevuld met Gmail-gegevens.
Gebruikte Drive-opslag (MB) Het aantal megabytes aan opslag dat de gebruiker heeft gevuld met Drive-gegevens.
Gebruikte opslag voor foto's (MB) Het aantal megabytes aan opslag dat de gebruiker heeft gevuld met foto's.
Totale gebruikte opslag (MB) Het aantal megabytes aan opslag dat de gebruiker in gebruik heeft.
Gebruikte opslag (%) Het percentage beschikbare opslag dat de gebruiker in gebruik heeft.
Gmail
Rapportkolom Beschrijving
Totaalaantal e-mails Het totale aantal Gmail-berichten dat de gebruiker heeft verzonden en ontvangen. Inclusief e-mails die zijn verzonden of ontvangen via SMTP-clients van derden die de SMTP-servers van Gmail gebruiken.
Ontvangen e-mails Het totale aantal Gmail-berichten dat de gebruiker heeft ontvangen. Inclusief e-mails van SMTP-clients van derden die de SMTP-servers van Gmail gebruiken.
Verzonden e-mails Het totale aantal Gmail-berichten dat de gebruiker heeft verstuurd. Inclusief e-mails die zijn verstuurd vanuit SMTP-clients van derden die de SMTP-servers van Gmail gebruiken.
Gmail (IMAP): voor het laatst gebruikt op De laatste keer dat de gebruiker Gmail heeft geopend met Internet Message Access Protocol (IMAP).
Gmail (POP): voor het laatst gebruikt op De laatste keer dat de gebruiker Gmail heeft geopend met Post Office Protocol (POP).
Gmail (web): voor het laatst gebruikt op De laatste keer dat de gebruiker Gmail heeft geopend op internet. Dit tijdstempel wordt niet gesynchroniseerd met het tijdstempel onder Laatste keer ingelogd.
Drive

Opmerking: Gebruikersrapporten voor Drive bevatten geen informatie over wijzigingen die zijn aangebracht in gedeelde Drives. Ze bevatten ook geen gegevens van gebruikers met een Cloud Identity Free- of Cloud Identity Premium-licentie.

Rapportkolom Beschrijving

Drive: laatst actief

Aantal actieve gebruikers, cumulatief voor de hele maand. In de gebruikerslijst staat in de kolom Drive: laatst actief de laatste keer dat een gebruiker Drive heeft geopend.
Bestanden toegevoegd Het aantal Drive-bestanden dat de gebruiker heeft toegevoegd, zoals gemaakte of geüploade bestanden, bestanden waarvan het eigendom is overgezet of bestanden die zijn teruggezet uit de prullenbak.

Opmerking: Als er meerdere acties worden uitgevoerd op hetzelfde bestand, gaat het aantal niet omhoog.

Bewerkte bestanden Het aantal Drive-bestanden dat de gebruiker heeft bewerkt.
Bekeken bestanden Het aantal Drive-bestanden dat de gebruiker heeft bekeken.
Google-formulieren toegevoegd Het aantal formulieren dat is toegevoegd in Drive.
Google Presentaties toegevoegd Het aantal presentaties dat is toegevoegd in Drive.
Google-spreadsheets toegevoegd Het aantal spreadsheets dat is toegevoegd in Drive.
Google-tekeningen toegevoegd Het aantal tekeningen dat is toegevoegd in Drive.
Google-documenten toegevoegd Het aantal tekstdocumenten dat is toegevoegd in Drive.
Andere typen toegevoegd Het aantal niet-Google-bestanden dat de gebruiker heeft toegevoegd.
Classroom
Rapportkolom Beschrijving
Classroom: laatste keer gebruikt op De laatste keer dat de gebruiker Classroom heeft gebruikt.
Lesgroepen gemaakt Het aantal gemaakte lesgroepen.
Gemaakte posts Het totale aantal gemaakte posts door docenten en leerlingen.
Cloud Search

Opmerking: In de kolommen over Cloud Search in het rapport App-gebruik staat het aantal zoekopdrachten in uw domein.

Rapportkolom Beschrijving
Zoekopdrachten Het totale aantal zoekopdrachten in Cloud Search.
Zoekopdrachten op het web Het totale aantal zoekopdrachten vanuit webbrowsers, inclusief die op computers en mobiele apparaten.
Zoekopdrachten vanuit Android Het totale aantal zoekopdrachten vanuit de Android-app.
Zoekopdrachten vanaf iOS Het totale aantal zoekopdrachten vanuit de mobiele app voor iPhone of iPad.

Stap 3: De gegevens in het rapport aanpassen

1. Open het rapport zoals hierboven beschreven.
  2. Klik op Instellingen .
  3. (Optioneel) Als u kolommen aan het diagram wilt toevoegen, klikt u naast Nieuwe kolom toevoegen op de pijl-omlaag  en selecteert u opties in de lijst.
  4. (Optioneel) Als u een item uit het diagram wilt verwijderen, klikt u naast het item op Verwijderen .
  5. (Optioneel) Als u de volgorde van kolommen wilt wijzigen, versleept u een item naar de gewenste plek.
  6. Klik op Opslaan.

Stap 4: Gegevens filteren en het rapport exporteren

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Filteren op gebruiker of activiteit

U kunt het rapport verfijnen, zodat alleen specifieke gebeurtenissen of gebruikers worden weergegeven. U kunt bijvoorbeeld een filter maken om alle gebruikers te vinden die verificatie in 2 stappen gebruiken. Of u kunt een filter maken om te zien welke mensen veel externe links delen.

1. Open het rapport zoals hierboven beschreven in stap 1.
  2. Klik bovenaan het rapport op Een filter toevoegen.
  3. Selecteer de criteria voor het filter of voer deze in. Klik indien nodig op Toepassen.

Selecteer bijvoorbeeld Gebeurtenisnaam en een gebeurtenis om de logboekitems te bekijken voor elke keer dat die gebeurtenis heeft plaatsgevonden.

Filteren op organisatie-eenheid

Als u statistieken van verschillende organisatie-eenheden in een domein wilt vergelijken, kunt u filteren op organisatie-eenheid.

1. Open het rapport zoals hierboven beschreven in stap 1.
  2. Klik bovenaan het rapport op Organisatie-eenheidand thenselecteer een organisatie-eenheid.
  3. Klik op Toepassen.

U kunt alleen filteren volgens de huidige organisatiestructuur, zelfs als u naar oudere gegevens zoekt. Gegevens van voor 20 december 2018 verschijnen niet in de gefilterde resultaten.

Filteren op groep

U kunt de gegevens in het rapport ook filteren op groep. Voordat een groep in dit filter wordt getoond,  moet u de groep op de toelatingslijst voor filtergroepen zetten.

Zie Resultaten filteren op Google-groep voor meer informatie over het gebruik van groepsfilters.

Stap 1: Een groep toevoegen op de toelatingslijst voor filtergroepen:

1. Open het rapport zoals hierboven beschreven.
  2. Klik bovenaan het rapport op Groepsfilter .
  3. Klik op Filtergroepen.
    De pagina Filtergroepen wordt geopend.
  4. Klik op Groepen toevoegen.
  5. Zoek een groep door de eerste tekens van de naam of het e-mailadres in te voeren. Selecteer de juiste groep wanneer deze verschijnt.
  6. (Optioneel) Als u nog een groep wilt toevoegen, zoekt u deze groep en selecteert u deze.
  7. Klik op Toevoegen als u de juiste groepen heeft geselecteerd.
  8. (Optioneel) Als u een groep wilt verwijderen, klikt u op Groep verwijderen .
  9. Klik op Opslaan.
    Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

Stap 2: Het controlelogboek filteren op groep

1. Open het rapport zoals hierboven beschreven.
  2. Klik bovenaan het rapport op Groepsfilter .
  3. Selecteer een of meer groepen en klik op Toepassen.
Gegevens van een bepaalde datum weergeven
Selecteer Sorteren op datum en gebruik de datumkiezer om gegevens van een bepaalde datum te tonen. U kunt er ook voor kiezen om de laatste beschikbare gegevens van elke app te bekijken. Voor veel statistieken zijn de gegevens van de afgelopen 6 maanden beschikbaar. Voor sommige zijn de gegevens echter minder lang beschikbaar.
De rapportgegevens exporteren

U kunt de rapportgegevens exporteren naar een Google-spreadsheet of downloaden als csv-bestand.

1. Open het rapport zoals hierboven beschreven in stap 1.
  2. (Optioneel) Wijzig de gegevens die moeten worden geëxporteerd, zoals beschreven in stap 3 hierboven.
  3. Klik bij het rapport op Downloaden .
  4. Selecteer de kolommen die moeten worden geëxporteerd en de indeling van het rapport.
  5. Klik op Downloaden.

U kunt maximaal 100.000 rijen exporteren.

Hoe oud zijn de gegevens die ik zie?

U ziet niet alle gegevens tot en met vandaag. Onder de titel van het diagram ziet u de laatste datum waarvoor de gegevens in de kolom worden getoond. In de tabel onder het diagram staan de gegevens van die laatste datum.

Soms ziet u een sterretje (*) naast een kolomnaam. Dit betekent dat de gegevens in deze kolom verouderd kunnen zijn, vergeleken met de gegevens in andere kolommen.

Zie Bewaartijden van gegevens en vertragingstijden voor meer informatie over wanneer gegevens beschikbaar worden en hoelang deze bewaard blijven.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.