Konfigurera offlineåtkomst till dokumentredigerare

Den här artikeln är avsedd för administratörer. Om du vill veta hur du får offlineåtkomst till egna filer läser du artikeln om att arbeta med dokument, kalkylark och presentationer offline.

Som administratör kan du styra om användarna i organisationen kan få åtkomst till sina filer i Google Dokument, Kalkylark och Presentationer när deras datorer inte är anslutna till internet. Som standard är offlineåtkomst aktiverat för organisationer och användarna kan aktivera eller inaktivera det för sina egna konton.

Obs!

• Den här funktionen stöds för närvarande i webbläsarna Google Chrome och Microsoft Edge.
  • Det här alternativet gäller inte Google Drive för datorn. Mer information om hur användarna kan få åtkomst till filer offline via Drive för datorn finns i Behålla filer och mappar offline.

Alternativ 1: Tillåt användarna att aktivera offlineåtkomst (rekommenderas)

Den enklaste metoden att tillåta offlineåtkomst är att tillåta offlineåtkomst för alla användare.
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avDrive och Dokument.
  3. Klicka på Funktioner och appar.
  4. Välj Tillåt användarna att aktivera offlineåtkomst (rekommenderas) bredvid Offline.
    De senaste filerna synkroniseras och sparas på användarens dator och datorer som han eller hon litar på.
  5. Tala om för användarna hur de synkroniserar filer för användning offline.

Alternativ 2: Styr offlineåtkomst från datorer med hjälp av principer

Som administratör kan du använda policyer för att styra offlineåtkomst till Dokument, Kalkylark och Presentationer på datorer med operativsystemen Windows, Mac och Linux. Detta alternativ innebär att du måste skicka hanterade principer till varje enskild dator. Om du väljer det här alternativet innan du konfigurerar policyer förlorar användare som hade offlineåtkomst efter det efter 24 timmar.

Obs!

• Det här alternativet är inte tillgängligt för enheter med ChromeOS eller mobila enheter (mobiler och surfplattor).
  • Den här processen krävs inte om Tillåt alla användare att aktivera offlineåtkomst har valts.
  • Det här alternativet gäller inte om du har verifierat via e-post.

Steg 1. Installera principen på alla hanterade datorer

Så här ser du till att Drive-filer kan lagras och nås offline på hanterade datorer:

• Ladda ned konfigurationsfilerna på datorerna.
  • Distribuera filerna till datorer med Windows, Mac och Linux.

Se instruktionerna för de olika datortyperna nedan.

Windows-enheter (via Microsoft-grupprincip)

Anvisningar för webbläsaren Chrome:

1. Ladda ned och packa upp dessa Windows-grupprincipmallfiler för Google Chrome:
    1. Windows ADMX

2. Windows ADML

2. Öppna ADMX-filen med grupprincipredigeraren och aktivera offlineåtkomst:
    • Välj Tillåtna domäner för stöd för Google Dokument Offline i Chrome – tillåter användare inom de angivna domänerna att få åtkomst till dokument offline, men offlineredigering är inaktiverad som standard.
    • Välj Autoaktiverade domäner för stöd för Google Dokument Offline i Chrome – aktiverar automatiskt tillgång till offlinedokument för alla användare med denna princip. Inaktivera det här alternativet om användarna måste aktivera offlineåtkomst manuellt.
  3. Uppdatera alternativvärdena med de domäner som tillåts. Avgränsa flera domäner med kommatecken (t.ex. domän1.com, domän2.com och så vidare).

Obs! Om felmeddelandet Ett fel inträffade vid parsning visas betyder det att Windows inte kan analysera filnamnet, så du måste byta namn på filen. Du kan till exempel testa att ta bort understrecket i filnamnet genom att ändra GoogleDocs_WinADMX till GoogleDocsOffline.

Anvisningar för Microsoft Edge:

1. Ladda ned och packa upp Windows Group Policy-mallfilerna för Microsoft Edge: Obs! Om du aktiverar både Chrome och Microsoft Edge kan du hoppa över det här steget och återanvända de filer som laddats ned för Chrome eftersom du bara behöver för att skapa en av dessa admx-/adml-filer.
    1. Windows ADMX

2. Windows ADML

2. Öppna ADMX-filen med grupprincipredigeraren och aktivera offlineåtkomst:
    • Välj Tillåtna domäner för stöd för Google Dokument Offline i Edge – tillåter användare inom de angivna domänerna att få åtkomst till dokument offline, men offlineredigering är inaktiverad som standard.
    • Välj Autoaktiverade domäner för stöd för Google Dokument Offline i Edge – aktiverar automatiskt tillgång till offlinedokument för alla användare med denna princip. Inaktivera det här alternativet om användarna måste aktivera offlineåtkomst manuellt.
  3. Uppdatera alternativvärdena med de domäner som tillåts. Avgränsa flera domäner med kommatecken (t.ex. domän1.com, domän2.com och så vidare).

Relaterad information

MacOS-enheter

Anvisningar för webbläsaren Chrome:

1. Ladda ned och redigera principen.
    1. Ladda ned macOS plist file for Chrome.
    2. Öppna filen i en textredigerare.
    3. Redigera filen:
      • (Obligatoriskt) Om du vill tillåta offlineåtkomst för enheterna ersätter du den första instansen av DITT_DOMAIN_HÄR.com med din domän.
      • (Valfritt) Om du automatiskt vill aktivera offlineåtkomst till dokument för alla användare med denna policy ersätter du den andra instansen av DITT_DOMÄN_HÄR.com med din domän. Lämna det här alternativet oförändrat om användarna måste aktivera offlineåtkomst manuellt.

Offline access policy for MacOS

4. Spara filen om den inte automatiskt sparas i redigeringsprogrammet.
  2. Konvertera plistfilen till en konfigurationsfil med önskat konverteringsverktyg, till exempel mcxToProfile på github.

Om du till exempel vill använda filen mcxToProfile för att konvertera din fil till en konfigurationsprofil anger du:

mcxToProfile.py --plist
    com.google.Chrome.extensions.ghbmnnjooekpmoecnnnilnnbdlolhkhi.plist
    – identifierare com.google.Chrome.extensions.ghbmnnjooekpmoecnnnilnnbdlolhkhi

3. Installation skapad

com.google.Chrome.extensions.ghbmnnjooekpmoecnnnilnnbdlolhkhi.mobileconfig till systemet. Du kan behöva starta om Chrome eller macOS för att verkställa de här ändringarna.

Tips! Mer information finns i Ange policyer för Chrome.

Anvisningar för Microsoft Edge:

1. Ladda ned och redigera principen.
    1. Ladda ned macOS plist file for Edge.
    2. Öppna filen i en textredigerare.
    3. Redigera filen:
      • (Obligatoriskt) Om du vill tillåta offlineåtkomst för enheterna ersätter du den första instansen av DIN_DOMÄN_HÄR.com på domänen.
      • (Valfritt) Om du automatiskt vill aktivera offlineåtkomst till dokument för alla användare med denna policy, ersätter du den andra instansen av DIN_DOMÄN_HÄR.com med din domän. Lämna det här alternativet oförändrat om användarna måste aktivera offlineåtkomst manuellt.

Offline access policy for MacOS
    4. Spara filen om den inte automatiskt sparas i redigeringsprogrammet.
  2. Konvertera plistfil till en konfigurationsfil med önskat konverteringsverktyg, till exempel mcxToProfile på github.
    Om du till exempel vill konvertera filen till en konfigurationsprofil med mcxToProfile anger du

mcxToProfile.py --plist
    com.microsoft.Edge.extensions.ghbmnnjooekpmoecnnnilnnbdlolhkhi.plist
    --identifier com.microsoft.Edge.extensions.ghbmnnjooekpmoecnnnilnnbdlolhkhi
  3. Installationen genereras
    com.google.Chrome.extensions.ghbmnnjooekpmoecnnnilnnbdlolhkhi.mobileconfig till systemet. Du kan behöva starta om Chrome eller macOS för att verkställa de här ändringarna.

Tips! Mer information finns i Ange policyer för Chrome.

Linux-enheter

Anvisningar för webbläsaren Chrome:

1. Ladda ned och redigera principen.
    1. Ladda ned Linux configuration file.
    2. Öppna konfigurationsfilen i en textredigerare.
    3. Redigera filen:
      • (Obligatoriskt) Om du vill tillåta offlineåtkomst för enheterna ersätter du den första instansen av DIN_DOMÄN_HÄR.com på domänen.
      • (Valfritt) Om du automatiskt vill aktivera offlineåtkomst till dokument för alla användare med denna policy, ersätter du den andra instansen av DIN_DOMÄN_HÄR.com med din domän. Lämna det här alternativet oförändrat om användarna måste aktivera offlineåtkomst manuellt.

Offline policy for Linux
    4. Spara filen om den inte automatiskt sparas i redigeringsprogrammet.
  2. Spara konfigurationsfilen i /etc/opt/chrome/policies/managed/.

Anvisningar för Microsoft Edge:

1. Ladda ned och redigera principen.
    1. Ladda ned Linux configuration file.
      Obs! Om du aktiverar både Chrome och Microsoft Edge behöver du bara skapa en av dessa konfigurationsfiler och placera två kopior i olika kataloger.
    2. Öppna konfigurationsfilen i en textredigerare.
    3. Redigera filen:
      • (Obligatoriskt) Om du vill tillåta offlineåtkomst för enheterna ersätter du den första instansen av DIN_DOMÄN_HÄR.com på domänen.
      • (Valfritt) Om du automatiskt vill aktivera offlineåtkomst till dokument för alla användare med denna policy, ersätter du den andra instansen av DIN_DOMÄN_HÄR.com med din domän. Lämna det här alternativet oförändrat om användarna måste aktivera offlineåtkomst manuellt.

Offline policy for Linux
    4. Spara filen om den inte automatiskt sparas i redigeringsprogrammet.
  2. Spara konfigurationsfilen i /etc/opt/chrome/policies/managed/.

Steg 2. Tillåt offlineåtkomst för hanterade datorer

Tillåt enbart offlineåtkomst efter att principen har installerats och konfigurerats på varje hanterad dator. Offlineåtkomst blockeras på alla datorer som inte har den hanterade principen.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avDrive och Dokument.
  3. Klicka på Funktioner och appar.
  4. Kontrollera att du har installerat policyn för hanterade enheter på varje dator. Om inte, se Installera policyn för hanterade enheter på den här sidan.
  5. Viktigt! Om du fortsätter utan att installera en policy förlorar användare som tidigare hade offlineåtkomst till filer denna åtkomst efter 24 timmar.
  6. Välj Styr offlineåtkomst med enhetspolicyer bredvid Offline.
    De senaste filerna synkroniseras och sparas på hanterade datorer där principen har konfigurerats.
  7. Tala om för användarna hur de synkroniserar filer för användning offline.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.