Offline toegang tot Editors van Documenten instellen

Dit artikel is bestemd voor beheerders. Check Offline werken aan documenten, spreadsheets en presentaties als u offline toegang wilt tot uw eigen bestanden.

Als beheerder kunt u bepalen of gebruikers in uw organisatie toegang hebben tot hun Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties als hun computer geen verbinding heeft met internet. Offline toegang staat standaard aan voor organisaties. Gebruikers kunnen het aan- of uitzetten voor hun eigen account.

Opmerkingen:

• Deze functie wordt momenteel ondersteund in browsers in Google Chrome en Microsoft Edge.
  • Deze optie geldt niet voor Google Drive voor desktop. Check Bestanden en mappen offline bewaren voor meer informatie over hoe gebruikers offline toegang hebben tot bestanden via Drive voor desktop.

Optie 1: Gebruikers toestaan offline toegang aan te zetten (aanbevolen)

De eenvoudigste manier om offline toegang toe te staan is door het aan te zetten voor alle gebruikers.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten.
  3. Klik op Functies en apps.
  4. Selecteer naast Offline de optie Gebruikers toestaan offline toegang in te schakelen (aanbevolen).
    Recente bestanden worden gesynchroniseerd met en opgeslagen op de computer van gebruikers en hun vertrouwde computers.
  5. Vertel uw gebruikers hoe ze bestanden kunnen synchroniseren voor offline gebruik.

Optie 2: Offline toegang op computers bepalen met beleidsregels

Als beheerder kunt u met beleidsregels bepalen of gebruikers offline toegang hebben tot documenten, spreadsheets en presentaties op computers met de besturingssystemen Windows, Mac en Linux. Voor deze optie moet u beheerd beleid naar elke computer verzenden. Als u deze optie selecteert voordat u beleid instelt, raken gebruikers met offline toegang deze toegang na 24 uur kwijt.

Opmerking:

• Deze optie is niet beschikbaar voor ChromeOS-apparaten en mobiele apparaten (telefoons en tablets).
  • Dit proces is niet vereist indien Alle gebruikers toestaan offline toegang aan te zetten is geselecteerd.
  • Deze optie wordt ook niet toegepast als u een e-mailgeverifieerd account heeft.

Stap 1: Het beleid installeren op elke beheerde computer

Ga als volgt te werk om toe te staan dat Drive-bestanden worden opgeslagen en offline kunnen worden geopend op beheerde computers:

• Download de configuratiebestanden naar de computers.
  • Distribueer de bestanden naar computers met de besturingssystemen Windows, Mac en Linux.

Bekijk de instructies hieronder voor elk type computer:

Windows-apparaten (met Microsoft Groepsbeleid)

Instructies voor de Chrome-browser:

1. Download de volgende templatebestanden voor Windows Groepsbeleid voor Google Chrome en pak ze uit:
    1. Windows ADMX

2. Windows ADML

2. Open het ADMX-bestand met uw editor voor Groepsbeleid om offline toegang aan te zetten:
    • Selecteer Toegestane domeinen voor ondersteuning op Chrome van Google Offline Documenten: Hiermee geeft u gebruikers binnen de gespecificeerde domeinen offline toegang tot documenten, maar staat offline bewerken standaard uit.
    • (Optioneel) Selecteer Domeinen waarvoor ondersteuning op Chrome van Google Offline Documenten automatisch is ingeschakeld: Hiermee schakelt u offline toegang tot documenten standaard in voor alle gebruikers met dit beleid. Selecteer deze optie niet als u wilt dat gebruikers offline toegang handmatig moeten aanzetten.
  3. Vul de domeinen in bij de optiewaarden. Scheid meerdere domeinen met komma's (bijvoorbeeld domein1.com, domein2.com, etc).

Opmerking: Als u de foutmelding 'Er is een fout opgetreden bij het parseren' ziet, betekent dit dat Windows de bestandsnaam niet kan parseren en dat u deze moet wijzigen. Probeer bijvoorbeeld de underscore te verwijderen uit de bestandsnaam door GoogleDocs_WinADMX te wijzigen in GoogleDocsOffline.

Instructies voor Microsoft Edge:

1. Download de templatebestanden voor Windows Groepsbeleid voor Microsoft Edge en pak deze uit: Opmerking: Als u zowel Chrome als Microsoft Edge aanzet, kunt u deze stap overslaan en de gedownloade bestanden voor Chrome opnieuw gebruiken. U hoeft maar één van deze admx/adml-bestanden te maken.
    1. Windows ADMX

2. Windows ADML

2. Open het ADMX-bestand met uw editor voor Groepsbeleid om offline toegang in te schakelen:
    • Selecteer Toegestane domeinen voor ondersteuning op Edge van Google Offline Documenten: Hiermee geeft u gebruikers binnen de gespecificeerde domeinen offline toegang tot documenten, maar staat offline bewerken standaard uit.
    • (Optioneel) Selecteer Domeinen waarvoor ondersteuning op Edge van Google Offline Documenten automatisch is ingeschakeld: Hiermee schakelt u offline toegang tot documenten standaard in voor alle gebruikers met dit beleid. Selecteer deze optie niet als u wilt dat gebruikers offline toegang handmatig moeten aanzetten.
  3. Vul de domeinen in bij de optiewaarden. Scheid meerdere domeinen met komma's (bijvoorbeeld domein1.com, domein2.com, etc).

Gerelateerde informatie

macOS-apparaten

Instructies voor de Chrome-browser:

1. Download het beleid en bewerk het.
    1. Download het macOS plist file for Chrome.
    2. Open het bestand in een tekstverwerker.
    3. Bewerk het bestand:
      • (Vereist) Vervang de eerste instantie van YOUR_DOMAIN_HERE.com door uw domeinnaam om offline toegang toe te staan voor de apparaten.
      • (Optioneel) Als u toegang tot offline documenten automatisch wilt aanzetten voor alle gebruikers met dit beleid, vervangt u de tweede instantie vanYOUR_DOMAIN_HERE.com door uw domeinnaam. Laat dit ongewijzigd als u wilt dat gebruikers offline toegang handmatig moeten aanzetten.

Offline access policy for MacOS

4. Sla het bestand op, indien het niet automatisch wordt opgeslagen door de tekstverwerker.
  2. Converteer het plist-bestand naar een configuratiebestand met de conversietool van uw voorkeur, zoals mcxToProfile op github.

Als u bijvoorbeeld mcxToProfile wilt gebruiken om uw bestand naar een configuratieprofiel te converteren, voert u het volgende in:

mcxToProfile.py --plist
    com.google.Chrome.extensions.ghbmnnjooekpmoecnnnilnnbdlolhkhi.plist
    --identifier com.google.Chrome.extensions.ghbmnnjooekpmoecnnnilnnbdlolhkhi

3. Installatie gegenereerde

com.google.Chrome.extensions.ghbmnnjooekpmoecnnnilnnbdlolhkhi.mobileconfig bij het systeem. U moet Chrome of macOS misschien opnieuw opstarten om deze wijzigingen door te voeren.

Tip: Zie Beleid instellen voor Chrome voor meer informatie.

Instructies voor Microsoft Edge:

1. Download het beleid en bewerk het.
    1. Download het macOS plist file for Edge.
    2. Open het bestand in een tekstverwerker.
    3. Bewerk het bestand:
      • (Vereist) Vervang de eerste instantie van YOUR_DOMAIN_HERE.com door uw domein als u offline toegang wilt toestaan voor de apparaten.
      • (Optioneel) Als u toegang tot offline documenten automatisch wilt aanzetten voor alle gebruikers met dit beleid, vervangt u de tweede instantie van YOUR_DOMAIN_HERE.com door uw domeinnaam. Laat dit ongewijzigd als u wilt dat gebruikers offline toegang handmatig moeten aanzetten.

Offline access policy for MacOS
    4. Sla het bestand op, indien het niet automatisch wordt opgeslagen door de tekstverwerker.
  2. Converteer het plist-bestand naar een configuratiebestand met de conversietool van uw voorkeur, zoals mcxToProfile op github.
    Als u bijvoorbeeld mcxToProfile wilt gebruiken om uw bestand te converteren naar een configuratieprofiel, vult u het volgende in:

mcxToProfile.py --plist
    com.microsoft.Edge.extensions.ghbmnnjooekpmoecnnnilnnbdlolhkhi.plist
    --identifier com.microsoft.Edge.extensions.ghbmnnjooekpmoecnnnilnnbdlolhkhi
  3. Installeer gegenereerde
    com.google.Chrome.extensions.ghbmnnjooekpmoecnnnilnnbdlolhkhi.mobileconfig bij het systeem. U moet Chrome of macOS misschien opnieuw opstarten om deze wijzigingen door te voeren.

Tip: Zie Beleid instellen voor Chrome voor meer informatie.

Linux-apparaten

Instructies voor de Chrome-browser:

1. Download het beleid en bewerk het.
    1. Download het Linux configuration file.
    2. Open het configuratiebestand in een tekstverwerker.
    3. Bewerk het bestand:
      • (Vereist) Vervang de eerste instantie van YOUR_DOMAIN_HERE.com door uw domein als u offline toegang wilt toestaan voor de apparaten.
      • (Optioneel) Als u toegang tot offline documenten automatisch wilt aanzetten voor alle gebruikers met dit beleid, vervangt u de tweede instantie van YOUR_DOMAIN_HERE.com door uw domeinnaam. Laat dit ongewijzigd als u wilt dat gebruikers offline toegang handmatig moeten aanzetten.

Offline policy for Linux
    4. Sla het bestand op, indien het niet automatisch wordt opgeslagen door de tekstverwerker.
  2. Plaats het configuratiebestand in /etc/opt/chrome/policies/managed/.

Instructies voor Microsoft Edge:

1. Download het beleid en bewerk het.
    1. Download het Linux configuration file.
      Opmerking: Als u zowel Chrome als Microsoft Edge aanzet, hoeft u maar 1 van deze configuratiebestanden te maken en 2 kopieën in verschillende directory's te plaatsen.
    2. Open het configuratiebestand in een tekstverwerker.
    3. Bewerk het bestand:
      • (Vereist) Vervang de eerste instantie van YOUR_DOMAIN_HERE.com door uw domein als u offline toegang wilt toestaan voor de apparaten.
      • (Optioneel) Als u toegang tot offline documenten automatisch wilt aanzetten voor alle gebruikers met dit beleid, vervangt u de tweede instantie van YOUR_DOMAIN_HERE.com door uw domeinnaam. Laat dit ongewijzigd als gebruikers offline toegang handmatig moeten aanzetten.

Offline policy for Linux
    4. Sla het bestand op, indien het niet automatisch wordt opgeslagen door de tekstverwerker.
  2. Plaats het configuratiebestand in /etc/opt/chrome/policies/managed/.

Stap 2. Offline toegang toestaan voor beheerde computers

Zet offline toegang aan nadat het beleid is geïnstalleerd en geconfigureerd op alle beheerde computers. Offline toegang wordt uitgezet op computers waarop het beleid niet is geïnstalleerd.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten.
  3. Klik op Functies en apps.
  4. Installeer het beleid voor beheerde apparaten op elke computer. Als dit niet het geval is, checkt u Het beleid voor beheerde apparaten installeren op deze pagina.
  5. Belangrijk: Als u doorgaat zonder een beleid te installeren, raken gebruikers die eerder offline toegang tot de bestanden hadden, die toegang na 24 uur kwijt.
  6. Selecteer naast Offline de optie Offline toegang bepalen met apparaatbeleid.
    Recente bestanden worden gesynchroniseerd met en opgeslagen op beheerde computers waarop het beleid is ingesteld.
  7. Vertel uw gebruikers hoe ze bestanden kunnen synchroniseren voor offline gebruik.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.