OAuth: Hantera API-klientåtkomst

För Googles API:er används OAuth 2.0-protokollet till autentisering och auktorisering. Google har stöd för vanliga OAuth 2.0-scenarier, t.ex. för webbserverprogram, installerade program och program på klientsidan.

På administratörskonsolen kan du styra intern och extern appåtkomst till de API:er från Google som stöds (omfattningar). Mer information finns på listan över OAuth 2.0-omfattning.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Säkerhet via administratörskonsolens startsida följt avAvancerade inställningar.

Om du vill se Säkerhet på startsidan måste du kanske klicka på Fler kontroller längst ned.

3. Klicka på Hantera API-klientåtkomst.
  4. Gör följande på sidan Hantera API-klientåtkomst:
  • Lägg till en klient: Ange det klientnamn som tredjepartsleverantören har tillhandahållit och omfattning. Sedan klickar du på Auktorisera.Kontrollera att klienten är känd för dig och att den har en lagom liten åtkomstomfattning.

För varje klient kan du ange flera API:er. Avgränsa dem med kommatecken. Om du exempelvis vill ge åtkomst till både Contacts API och Documents List API ställer du in omfattningen på: http://www.google.com/m8/feeds/, http://www.google.com/feeds/. Du kan använda valfri OAuth 2.0-omfattning för Googles API:er.

• Ta bort en klient: Klicka på Ta bort. Var försiktig när du återkallar åtkomst eftersom programmen som är beroende av auktoriseringen omedelbart slutar att fungera.

För auktoriserade API-klienter

Lägg till dina API:er från listan över godkända klienter och deras omfattning.

Utvecklare kan läsa mer om hur man skapar OAuth-tjänstkonton och hur man registrerar och konfigurerar OAuth för webbprogram.