Viktig information om GWMHN

Google Workspace Migration för HCL Notes

Läs den här viktiga informationen för att granska förbättringar och nya funktioner i varje version av Google Workspace Migration for HCL Notes (GWMHN).

Utöka alla  |  Komprimera alla

Viktig information om 5.2.3

8 juni 2023

Nyheter
  • Knapparna Aktiv och Administration har inaktiverats.
  • 3-sidig OAuth har tagits bort.

Viktig information om 5.2.2

11 december 2020

Nyheter
  • G Suite Migration for HCL Notes heter nu Google Workspace Migration for HCL Notes (GWMHN).
  • Användargränssnittet har uppdaterats till Google Workspace istället för G Suite.
  • Meddelandet om att användaren ska välja mellan normal och snabb konfiguration har tagits bort.

Viktig information om 5.2.1

7 mars 2018

Nyheter
  • GSMIN använder nu People API för migrering av privata kontakter och grupper.
  • Ny HTTP 50x-svarskodhantering har implementerats. I tidigare versioner övergick systemet i en exponentiell back off-rutin när det fick ett 50x-svar från Googles servrar. Om servern returnerade en 50x-kod i slutet av denna process stoppade migreringen och väntade 15 minuter innan den startades om. Du kan nu ange att migreringar ska fortsätta vid ett 50x-svar. Detta gör att migreringen kan gå vidare till nästa objekt i kön utan en lång fördröjning.
  • En funktion för maximalt antal försök har implementerats. Innehåll som konsekvent ger 50x svar från Googles servrar flaggas som ett fel. Meddelandet Antalet nya försök har överskridits visas när det angivna antalet försök har nåtts.
  • Indikering av statusförlopp vid profilregistrering har implementerats.
  • Spårtoken kan aktiveras och inaktiveras via API.
  • Du kan nu inaktivera funktionen som skapar migreringsstatusvyer i varje migrerad databas.
Problem som har åtgärdats

Löst ett problem som gjorde att migreringsprofilen för ett Notes-dokumentbibliotek övergick till status Slutförd även om det fanns väntande dokument att migrera till Google-gruppen.

Viktig information om 5.1.0

27 juli 2017

Nyheter

Implementerat ytterligare loggnivå för felsökning av API-problem.

Viktig information om 5.0.9

20 juni 2017

Nyheter
  • En funktion för att skapa API-konsolprojektet och tjänstkonto har lagts till i dialogrutan Snabbkonfiguration.
  • En funktion för att omdirigera administrationsmeddelanden till ett enda konto istället för Notes-användarens e-postfil har lagts till. Det här är användbart när du kör migrering för att testa konton.
  • Mindre gränssnittsförbättringar.
  • Olika förbättringar av loggningsfunktionen.
Problem som har åtgärdats
  • Ett problem har lösts där det inte gick att göra nya försök efter den angivna återförsöksperioden för meddelanden med inbäddade citat i meddelande-id:et som inte migrerades vid det första försöket.
  • Ett problem har lösts där etiketter inte skapades för en Notes-mapp som börjar eller slutar med en parentes, till exempel ”(Projekt”.
  • Giltighetsintervallet för OAuth-token är inte längre hårdkodat till en timme. Token-livslängden extraheras nu från JSON-svaret när en token begärs.
  • Löst ett problem där ett e-postmeddelande utan meddelande-id ledde till ett internt Gmail-id tillämpades. I GSMIN skapas nu det värdet som saknades med Notes-dokumentets UNID för konsekvens.
  • Förbättrad 403-hantering under kalendermigrering.

Viktig information om 5.0.8

6 januari 2017

Nyheter
  • Mindre ändringar i migreringsfunktionen för kontakter.

Viktig information om 5.0.7 och tidigare

Viktig information om tidigare versioner

Version 5.0.7
28 november 2016

Problem som har åtgärdats
  • Förbättrad hantering av 403-svar från Calendar API.
  • Mellannamn som förekommer i fälten Fullname och FirstName och/eller LastName i Notes används inte längre som mellannamn i G Suite för att undvika dubblerade namnelement i Google Kontakter.

Version 5.0.7
5 oktober 2016

Nyheter
  • Vi har lagt till en rapport som visar migreringsstatus för användare över flera migreringsservrar.
  • Nu går det att utföra åtgärden Migrera igen med flera användare.
  • Migreringsräknaren har nu stöd för upp till 60 servrar.
  • Vi har lagt till en vy som visar slutförda användarmigreringar ordnade efter slutförandedatum/-tid.
Problem som har åtgärdats
  • Vi har åtgärdat problemet med att vissa händelser inte migrerades när ett brytdatum i kalendern lagts till i migrationsprofilen.
  • Vi har åtgärdat problemet med att händelser som migrerats från en server i en tidszon till en användare i en annan tidszon inte migrerades på rätt sätt om användarens tidszon hade en förskjutning på 30 minuter (t.ex. indisk standardtid, UTC+5:30).

Version 5.0.4
19 juli 2016

Nyheter
  • Värden som styr maximal meddelande- och trådstorlek har nu konfigurerats.
  • Autentiseringswebbadresser kan nu konfigureras.
Problem som har åtgärdats

GAMIN-nätverksinställningar tillämpas nu under tokenbegäranden för tjänstkonto

Version 5.0.3
22 februari 2016

Nyheter
  • Uppgraderad resurstilldelning för användning av det nya kalenderresursobjektet i Directory API.
  • Slutpunkterna för administratörsautentisering har redigerats.
Problem som har åtgärdats

Vi har åtgärdat ett latensproblem som förhindrade att en grupp-ACL hämtades och uppdaterades direkt efter att gruppen skapats i G Suite.

Version 5.0.2
14 december 2015

Nyheter

Uppdaterade slutpunkter som används för administratörsautentisering.

Version 5.0.1
6 november 2015

Problem som har åtgärdats

Åtgärdat ett problem där meddelanden som avvisades av Gmail API om Från-rubriken inte innehöll en giltig SMTP-adress.

Version 5.0
16 september 2015

Nyheter
  • Tjänstkonton och OAuth 2.0-token används nu för datamigrering.
  • GAMIN använder nu Gmail API för e-postmigrering och generering av etiketter för ersättning av Email Migration API v2 respektive Email Settings API.
  • Förenklad struktur:
    • Multiwebbplatsen har tagits bort/alternativet för implementering av replikerad admindatabas har replikerats.
    • Konfigurations- och webbplatsprofiler har slagits ihop till en profil för systemkonfiguration.
    • Det är inte längre nödvändigt att ange e-post-/databasservar som en del av systemkonfigurationen.
    • En snabbguide med fem steg har lagts till.
    • Möjlighet att automatiskt uppdatera Domino-katalogservern och konfigurationsdokumentinställningar som krävs för migrering.

Version 4.1h
12 juni 2015

Nyheter

Minskad frekvens för migreringsagent från 30 minuter till 15 minuter.

Registreringsåtgärden Importera från fil har flyttats från Notes-menyn till Registrera-menyn i GAMLN.

Problem som har åtgärdats

Förbättrad felhantering vid auktorisering av verktyget om migreringsloggen och loggmallen kan inte hittas på migreringsservern.

Version 4.1g
12 februari 2015

Nyheter

Skapa etiketter:

• Migreringsstatistik för etiketter har lagts till i databasen för migreringsadministration.

Migrering av kontakter:

• Utökat stöd för följande anteckningsfält: Adressuppgifter 3, Privat e-postadress 2, Assistenttelefon, Företagstelefon 2, Hemtelefon 2, Bloggadress, Anpassat 1, Anpassat 2 och Anpassat 3.
  • Värden för Annan e-postadress 1, Annan e-postadress 2, Annan e-postadress 3 och Privat mobiltelefon har flyttats från Notes-avsnittet till ytterligare e-post-/telefonuppgifter.
  • Etikettvärden migreras nu till G Suite med följande undantag. Den första e-postadressen mappas även i fortsättningen till Jobb, de första telefon- och mobilnumren mappas till Jobb respektive Mobil och den första adressen mappas till Jobb.

Version 4.1f
20 januari 2015

Nyheter
  • En ny funktion för att tillåta att GAMLN-konfigurationen exporteras i textformat. Denna funktion är tillgänglig på Åtgärder-menyn i databasen för migreringsadministration.
  • Förbättrad prestanda för massregistreringsrutinen.
Problem som har åtgärdats

Körtidsfel exporterades inte korrekt från GAMLN-loggdatabaserna. Fel exporteras nu korrekt.

Version 4.1e
28 november 2014

Nyheter

Användare med samma fullständiga namn i Domino-katalogen kan nu registrera sig med hjälp av registret och servermetoden. Tidigare hoppades användare med samma namn över eftersom det fanns dubblettposter i Domino-katalogen.

Problem som har åtgärdats

Personliga kontakter med uppgifter om årsdagar migrerades inte till G Suite.

Personliga kontakter utan förnamn, efternamn eller fullständiga namn i Lotus Notes visades som Okänd efter migreringen till G Suite. G Suite visar nu kontaktens företagsnamn i kontaktlistan.

Version 4.1b
10 september 2014

Nyheter

Organisatörs- och deltagaruppgifter visas nu i en deltagares importerade kopia av en händelse i Notes. Tidigare har deltagaruppgifter enbart lagts till efter att organisatören har migrerats.

Problem som har åtgärdats

Ett problem med kalenderkvoten har åtgärdats där kalenderkvoten förbrukades av domänadministratörskontot istället för kalenderägaren under händelsemigreringen. Detta kan leda till att migreringsservern överskrider de dagliga gränserna och kunden måste då vänta 24 timmar innan migreringen kan fortsätta.

Problem med händelse som återkommer varje vecka. När händelsen äger rum på en annan veckodag för en deltagare än i organisatörens tidszon visades händelsen felaktigt i deltagarens kalender tills organisatören migrerat. Importerade kopior av händelser visas nu på rätt veckodag även om det är en annan dag i organisatörens tidszon.

Version 4.1
29 maj 2014

Nyheter

Utökat stöd för Email migration API v2.

Administrationstjänsterna har uppgraderats för användning av Admin SDK API.

En kontroll görs nu i systemet efter förekomst av användare/grupper under profilaktiveringen. Obs! Produktauktorisering krävs nu som en del av systemkonfigurationen. Detta var valfritt i tidigare versioner av GAMLN.

Alternativen för automatisk registrering, administration och inbjudan har tagits bort. Dessa uppgifter utförs nu manuellt från databasen för migreringsadministration.

Händelseorganisatörens namn läggs till i händelsetiteln i en deltagares privata importerade kopia av en händelse. Det tas bort via ett separat fönster när organisatörens kopia av en händelse migreras.

Externa deltagare tas bort från händelser när testläget för kalendermigrering är aktiverat.

Version 4.0.3
16 december 2013

Nyheter

Stöd för ändringar av metadata på nivån för återkommande händelser har lagts till. I tillägg till ändringar av datum/tid, avbokningar och stöd för resursändringar som erbjöds i tidigare versioner har R4.0.3 även stöd för uppdateringar av händelsetitel, beskrivning, plats, deltagare (inklusive status), tillgänglighet, synlighet och aviseringar.

Utökat stöd för helgregler i Notes. Händelser i Notes med helgregler behandlas som anpassade händelser och varje instans migreras som en separat enskild händelse.

Utökat stöd för roaming-användare. Personliga kontakter och grupper migreras nu från en roaming-användares personliga adressbok på servern som anges i användares persondokument.

Stöd för separat fönster i testläge för kalendermigrering.

Problem som har åtgärdats

Problem: Felaktigt Gmail-användarnamn kunde tillämpas under registreringen om det fanns fler än en användare med samma namn i organisationen. Problemet uppstod vid registrering av en användare, import från fil och registrering på server.

Åtgärd: När det finns dubblettnamn uppmanas administratören nu att registrera användare från Domino-katalogen för att säkerställa att rätt Gmail-användarnamn tillämpas.

Problem: Kontakter med fält som innehöll fler än 1 024 tecken fick migreringen att stoppa för användaren.

Åtgärd: Dessa kontakter markeras som fel men migrationen får fortsätta.

Problem: Meddelande-id:n som innehöll blanksteg eller inte omgavs av < och > avvisades under migreringen till ett grupparkiv.

Åtgärd: Det här problemet har åtgärdats.

Problem: Gränsen för antal förfrågningar per sekund/användare som tillåts för kalandermigreringar tillämpades på migreringsserverns IP-adress och inte på användarkontot.

Åtgärd: Det här problemet har åtgärdats.

Version 4.0.2
17 juli 2013

Nyheter

Deltagare i Notes läggs till på listan över valfria deltagare i Google Kalender.

Problem som har åtgärdats

Problem: Ett anpassat event i Notes som inte kunde identifieras som ett anpassat event (dvs. ett RepeatUnit-objekt som saknas eller är tomt) behandlas som ett normalt återkommande dagligt event.

Åtgärd: Dessa händelser markeras nu som versionsfel.

Problem: Från-rubriken i ett migrerat meddelande fylldes inte på korrekt när huvudobjektet i meddelandet i Notes var tomt.

Åtgärd: Det här problemet har åtgärdats.

Problem: Inställda återkommande möten i Notes markerades inte alltid korrekt som Migrerat/inställt i Notes.

Åtgärd: Det här problemet har åtgärdats.

Version 4.0.1
5 juli 2013

Nyheter

Anpassade händelser i Notes migreras inte längre som dagliga återkommande event. Av prestandaskäl migreras nu varje utvalt datum i en anpassad händelse nu som en separat enskild händelse.

Inget försök görs att migrera en händelse om den redan finns i användarens kalender.

Enskilda e-postmeddelanden, händelser och personliga kontakter/grupper i Notes kan exkluderas av migreringsadministratören via en ny åtgärd av typen Exkludera källdokument som du hittar i databasen för feeder-loggar.

Problem som har åtgärdats

Problem: Vissa instansannulleringar som returnerade en godkänd HTTP-svarskod från API överfördes inte korrekt till kalendern. Detta problem lämnade inställda instanser i vissa deltagares kalendrar tills organisatörens kopia migrerats.

Åtgärd: Det här problemet har åtgärdats.

Problem: Hantering av v3 API 403-fel skapades av API under händelsemigrering.

Åtgärd: Det här problemet har åtgärdats.

Version 4.0
18 december 2012

Nyheter

Stöd för migrering av Notes-diskussionsdatabaser och dokumentbibliotek till en Google-grupp. E-postdatabaser kan också migreras till en Google-grupp eller ett Apps-konto som tidigare.

Stöd för Arkiv. Kunderna kan nu välja att migrera direkt till Arkiv och hoppa över inkorgen i Gmail.

Kalendermigreringar har uppgraderats till API version 3.0.

Användning av token av typen OAuth 2.0 för administration av användare, grupp och resurs.

Ny loggdatabasdesign: Event grupperade per användare /databas. Möjlighet att exportera event till en textfil.

Sammanslagen detaljerad eventloggning och registrering av migreringsundantag i en funktion.

Förbättrat stöd för visning av namn i delegerade e-postmeddelanden i Gmail.

Stöd för mellannamn under kontaktmigrering har lagts till. Systemet migrerar nu en kontakt som saknar FullName-objekt i Notes.

Allmän gränssnittsrensning.

Följande har tagits bort: Bilagekatalog, tröskel för migreringsfel, adminfunktionen för att skapa XML, aktuell aktivitetsvy, inställning för maximal e-poststorlek – matchar nu inställningen för maximal storlek i Gmail.

Problem som har åtgärdats

Problem: Notes-statistik kunde inte samlas in för e-postfiler som var 2 GB eller större.

Åtgärd: Det här problemet har åtgärdats.

Problem: Brytdatumen i kalendern gäller nu för händelsedatum, inte för datumet då händelsen skapades.

Åtgärd: Det här problemet har åtgärdats.

Problem: En ändring av en förekomst av ett återkommande möte som justeras till midnatt på GAMLN-servern misslyckades med felet 404 Hittades inte.

Åtgärd: Det här problemet har åtgärdats.

Problem: Notes-dokument migrerades till Gmail.

Åtgärd: Det här problemet har åtgärdats.

Problem: Exponentiell back-off fungerade inte när ett 500-svar erhölls under kalendermigrering.

Åtgärd: Det här problemet har åtgärdats.

Problem: Felaktig inställning av elementet familyName i kontakter när efternamn inte finns i Notes och FullName innehåller fler än två ord.

Åtgärd: Det här problemet har åtgärdats.

Version 3.1.4
8 november 2011

Nyheter

Nytt testläge för kalendermigrering. Migrera event med fullständiga deltagardetaljer, men utan deltagarspridning. Event som migreras med testläge identifieras tydligt som sådana i Google Kalender.

Minskad storlek och livslängd på vyindex för migreringsstatus ger bättre prestanda i användarens postlåda.

Diverse gränssnittsförbättringar

Problem som har åtgärdats

Auktorisering

Problem: Felet Åtkomst nekad uppstod under auktoriseringsrutiner som används för administration av grupper och resurser.

Åtgärd: Det här problemet har åtgärdats.

Användargränssnitt

Problem: Tider återgavs i minuter istället för timmar i vyn Migreringsstatistik.

Åtgärd: Det här problemet har åtgärdats.

Migrering

Problem: Under etikettgenerering kunde ett internt 4005-fel i Notes uppstå för vissa mapptyper. Detta gjorde att processen avslutades i förtid och den aktuella användaren markerades som ett bearbetningsfel.

Åtgärd: 4005-fel i Notes hanteras nu korrekt. Felet loggas och systemet fortsätter till nästa mapp.

Resurser

Problem: Dubblettresurser löstes inte korrekt när resurser laddades i GAMLN flera gånger.

Åtgärd: Det här problemet har åtgärdats.

Version 3.1.3
7 september 2011

Nyheter

Tomma mappar i Notes skapas nu som etiketter i Apps.

Prestanda för kalendermigrering har förbättrats (upp till 50 % snabbare i R3.1.3).

Tillagda algoritmer för beräkning av värden för fält som saknas i kalenderevent för förbättrade kalendermigreringar. Tidigare var det så att om ett fält som saknades innebar att en giltig regel för upprepning inte kunde härledas, så misslyckades migreringen.

Stöd för gamla och alternativa Notes-namn i kalendermigrering har lagts till.

Webbadresser för bilagekatalog i migrerade event inkluderar nu webb- och Notes-länkar.

Event utan ämne migreras nu.

Vid e-postmigrering används nu det ursprungliga meddelande-id:t från Notes, om möjligt. Tidigare hade Apps-domännamnet bifogats meddelande-id:t vid migreringen.

E-postadresser för resurs kan nu redigeras i GAMLN. Detta är användbart om resurserna inte skapades av GAMLN.

Frasdelar av e-postadresser har nu tagits bort under kontaktmigreringen.

Det går inte längre att växla flaggan Bearbetade mappar för en eller flera användare. Om denna process måste köras fler än en gång för en användare måste administratören ta bort och registrera om användaren.

Suffixfältet för användar-id för kalender är nu dolt.

Diverse gränssnittsändringar

Problem som har åtgärdats

Kalender

Problem: Uppgift om ledig/upptagen visas inte korrekt för helgdagar som importerats till Notes.

Åtgärd: Det här problemet har åtgärdats.

Problem: Helt annullerade återkommande event fanns kvar i Notes-mötesvyn och orsakade ett fel i GAMLN.

Åtgärd: Det här problemet har åtgärdats.

Problem: Inställda enskilda händelser som fanns kvar i mötesvyn i Notes migrerades från organisatörens kalender.

Åtgärd: Det här problemet har åtgärdats.

E-postarkivering

Problem: Gruppering av arkiverad e-post under Arkiv betydde att etiketterna inte kunde redigeras efter migreringen, eftersom Arkiv är ett reserverat namn.

Åtgärd: Arkiverad e-post samlas nu under Notes-arkiv.

Version 3.1.2
20 juni 2011

Nyheter

Möjlighet att inaktivera office-kontroller (för GSA-kalendermigrering).

Suffixfält för användar-id för kalender har lagts till för att lösa vissa samverkansproblem.

Obs! Om du redan hade migrerat några kalendrar med en tidigare version av GAMLN ska du inte använda GAMLN R3.1.2 för kalendermigrering. Om du gör det kan du få dubblettevent på domänen.

Problem som har åtgärdats

Migrera grupper

Problem: Domino-grupper migrerades inte om de hade skapats i Notes R4 eller R5.

Åtgärd: Det här problemet har åtgärdats.

Version 3.1.1
31 maj 2011

Nyheter

Konfigurerbar lösenordslängd för användaradministration.

Unika namn på matarfunktioner. Vid platsgenerering kontrolleras nu Domino-katalogen för matningsfunktioner med samma namn för att förhindra att flera instanser av GAMLN använder samma matningsfunktioner.

Vid inläsning av grupper och resurser före migreringen skickas nu detaljerad information till administrationsloggen.

Webbauktoriseringssidan skickar nu detaljerad information till administrationsloggen.

Problem som har åtgärdats

Administrationsresurser

Problem: Ett omfångsproblem förhindrade administration av resurser.

Åtgärd: Det här problemet har åtgärdats.

Migreringsberäknare

Problem: Fältet Total migreringstid visades inte.

Åtgärd: Det här problemet har åtgärdats.

Version 3.1
12 april 2011

Nyheter

Resursadministration från rum och resurser i Domino.

Migrering av resurskalender.

Nya metoder för användarregistrering: Välj användare i Domino-katalog och Importera från fil.

Direktvy för migreringar. Se migreringsaktiviteten i realtid per plats.

Integrerad migreringsräknare. Bestäm tid och bandbreddskrav för utvalda användare.

Funktion för anslutningstest. Kontrollerar GAMLN- och Google-domänkonfiguration. Identifierar också eventuella brandväggs- eller proxy-begränsningar mellan Domino-servern och webben.

Privata kontakter visas nu under Mina kontakter efter migreringen.

Inget beroende av operativsysteminställningar vid migrering av Notes-kalendrar. En enda GAMLN-server kan nu migrera kalendrar över valfritt antal tidszoner i en enda migrering.

Google-kalendrar måste inte längre initieras före Notes-kalendermigrering.

Användar- och gruppadministration använder nu tredelad OAuth. ClientLogin används inte längre.

Problem som har åtgärdats

Återkommande händelser

Problem: Återkommande händelser med stora upprepningsregler skapade felet RDATA för stor vid migreringen.

Åtgärd: Dessa event kan nu migreras korrekt.

Gruppmigrering

Problem: En ansvarig som också är medlem i en Notes-grupp visas enbart som medlem av motsvarande G Suite-grupp efter migreringen.

Åtgärd: Det här problemet har åtgärdats.

Användarnamn

Problem: GAMLN stödde inte apostrofer i Gmail-användarnamn.

Åtgärd: Det här problemet har åtgärdats.

Version 3.0
31 oktober 2010

Nyheter

OAuth-support. GAMLN har nu stöd för OAuth-autentisering för migrering av e-post, kalendrar och personliga kontakter.

Separat användaradministration. Användaradministrationen sker nu separat från migreringar så att användarna kan administreras före migreringen.

Ändra lösenord vid inloggning. Användare som administreras av GAMLN måste nu ändra lösenordet vid första inloggningen på Apps.

Förbättrad loggningsmekanism. Alla migreringshändelser för enskilda användare lagras nu i användarens GAMLN-profil. Agenter som körs i GAMLN-administrationsdatabasen som kontroll av matningsfunktioner och migrera katalog loggar nu händelser i en Notes Log-databas.

Förbättrade vyer. Vyerna har rationaliserats för att göra det enklare att navigera i systemet. En ny användarvy av typen Bearbetningsfel visar användare som inte kan bearbetas av GAMLN per orsakstyp (exempelvis Det går inte att få åtkomst till e-postdatabas.)

Gruppägare. Gruppmigrering av Domino-katalog har nu stöd för gruppägare.

Funktionen Begränsa åtkomst efter migrering har tagits bort. Begränsa åtkomst efter migrationen funktionen har fasats ut.

Problem som har åtgärdats

Återkommande händelser

Problem: Många återkommande event kunde inte ändras efter migreringen

Åtgärd: Dessa event kan nu migreras korrekt.

Matningsfunktionerna bygger upp köplacerad e-post för obefintliga Apps-användare

Problem: Matningsfunktioner byggde upp köplacerad e-post för obefintliga Apps-användare.

Åtgärd: Konton kontrolleras nu i G Suite före matningspåfyllningen så att e-post inte köplaceras för obefintliga Apps-användare.

Version 2.2.1
9 juli 2010

Nyheter

Ny statistikvy i Notes. Tillåter att administratörer samlar in uppgifter om antal och storlek för migreringsdokument från användarnas e-postfiler för att underlätta uppskattningen av migreringstider.

Feltröskelvärde. Ett nytt platsnivåvärde har lagts till så att en aktiv användare kan byta till statusen Slutförd om antalet migreringsfel i användarens e-postfil är lika med eller mindre än det angivna värdet. I tidigare versioner medförde eventuella migreringsfel att användarens status förblev Aktiv och administratören var tvungen att ändra status manuellt för att flytta användaren från den aktiva kön.

Slutdatum för platsnivåmigrering kan inte anges. Kunderna kan fortfarande ange ett startdatum för migrering för varje plats. Om de vill att migreringen ska upphöra på ett visst datum, måste de nu inaktivera migreringar på platsnivå.

Alternativet för att inaktivera tillämpning av mappreferenser före migrering från platsnivå har tagits bort. Detta är nu aktiverat för alla registrerade användare men kan fortfarande inaktiveras med åtgärden Växla mappreferenser för utvalda användarprofiler.

Problem som har åtgärdats

Migreringen stannade i förtid om användarens domännamn var ogiltigt

Problem: Om domännamnet för en användare var ogiltigt stoppade hela migreringen.

Åtgärd: Om ett ogiltigt domännamn identifieras för en användare registreras svaret som ett auktoriseringsfel i användarens profil och systemet fortsätter sedan till nästa användare.

Duplicerad e-post i databasdokument i Domino-katalogen

Problem: Under vissa omständigheter kan det finnas dubbletter av e-posten i databasdokument i Domino-katalogen.

Åtgärd: Agenten för kontroll av påfyllning har reviderats för att eliminera risken för duplicerad e-post.

Version 2.2
14 april 2010

Nyheter

Stöd för multidomänadministration i alla API:er.

Migrering av Domino Directory-data, med början i grupper.

Bredare stöd för att använda datumintervall. Du kan migrera e-post från ett specifikt datum och framåt (startdatum), fram till ett visst datum (slutdatum) eller mellan två datum. Alternativet med slutdatum är särskilt användbart för företag som tillämpar dubbel leverans eftersom det då går att migrera e-post fram till den dubbla leveransen och sedan ha korrekt e-post i varje system.

Förbättrad användaradministration som möjliggör automatisk generering av G Suite-lösenord när konton skapas. Lösenorden finns i e-postaviseringen till nya användare.

Aktiva och kompletta användarvyer visar följande detaljerade migreringsstatistik för användarhandboken utsikt visar följande detaljerade statistik om migration för varje användare:

• Migrerad e-post
  • Väntande e-post (ny e-post som väntar på migrering)
  • Obearbetad e-post (e-post som faller utanför datumintervallet som fastställts för migreringen)
  • Migreringsfel (data har avvisats av Googles servrar)
  • Matningsfel (e-post som inte kunde överföras till matningsfunktionen före migreringen)
  • Utesluten e-post (e-post som exkluderas av sådant som mappregler eller regler för skräpposthantering
  • För stor e-post (e-post som inte migrerats eftersom den överskrider Googles storleksgränsen på 25 MB)
  • Krypterad e-post (e-post som inte migrerats eftersom den är krypterad i Lotus Notes)
  • Migrerade kalenderposter
  • Obearbetade kalenderposter (poster som faller utanför datumintervallet som fastställts för migreringen)
  • Fel i kalenderposter (data har avvisats av Googles servrar)
  • Migrerade kontakter
  • Fel i kontakter (data har avvisats av Googles servrar)
  • Migrerade grupper
  • Fel i grupper (data har avvisats av Googles servrar)

Storlekskolumnen i användarvyerna visar den verkliga mängden innehåll i MB som läggs upp på Google. Tidigare visades detta värde endast storleken på Notes-databasens för e-post, vilket var vilseledande vid verifiering av migreringsresultat.

Aviseringssystemet har förbättrats för att stödja inkludering av taggar för extrahering av fältvärden från systeminställningar och användarprofiler, i tillägg till webbplatsprofilen.

Alternativ för plats- och användarnivå för inkludering/exkludering av e-post i skräppostmappen i Lotus Notes.

Kontroller på plats- och användarnivå har e-post från Notes-arkivdatabaser grupperad under en arkivetikett i Gmail.

Kalender, kontakter och grupper migreras nu före e-post. Påfyllningsfunktioner fylls fortfarande på före migreringen, men e-posten migreras till G Suite först när kalender-, kontakt- och gruppuppgifter har bearbetats.

Obligatoriska rums- och resursreferenser läggs till i texten för händelsen i Google Kalender när denna information finns i händelsen i Notes.

Vy över aktiva användare per webbplats.

Förenklad design av användarprofilformulär.

Metoden för batchmigrering av e-post används inte längre.

Alternativet för brytningsdatum har tagits bort från migrering av kontakter/grupper.

Uppdaterad platslista som matchar webbplatser i Google Kalender.

Statusvyer för migrering av kalender och kontakter läggs inte längre till i arkivdatabaser (dessa vyer är överflödiga).

Problem som har åtgärdats

Lista över ogiltiga deltagare visades inte

Problem: Listan med ogiltiga deltagare visades inte där kalenderposten var tom.

Åtgärd: Listan med ogiltiga deltagare visas som förväntat.

Specialtecken stöddes inte i lösenord

Problem: Visningssystemet stödjer inte vissa icke-alfanumeriska tecken i lösenord under kontogenerering.

Åtgärd: Icke-alfanumeriska tecken stöds i lösenord som förväntat.

GAMLN-agenter körs inte om inte servernamnen matchar exakt

Problem: När servernamnen inte matchade i Domino-katalogen och Domino-konsolen på grund av skiftlägesskillnader kördes inte agenterna.

Åtgärd/0}: Skiftlägeskontroller har tagits bort för att tillåta agenter att köras när servernamn matchar bokstav för bokstav men inte i skiftläge.

Länkar till bilagekatalogen fungerade inte

Problem: Bilagelänkar i kalenderevent fungerade inte.

Åtgärd: Bilagelänkar i kalenderevent fungerar som förväntat.

Namn på privata kontakter visades i G Suite i samma format som i Lotus Notes

Problem: Namn på privata kontakter skulle visas i G Suite i samma format som i Lotus Notes, vilket kunde vara allmänt, förkortat eller hierarkiskt.

Åtgärd: Fältet FullName för privata kontakter kontrolleras under migreringen och namnet visas i G Suite i allmän form.

Mappreferenser har inte tillämpats att arkivera databaser

Problem: Mappreferenser har inte tillämpats för att arkivera databaser när statusen för dessa databaser har ändrats från Komplett till Aktiv efter en tidigare migrering.

Åtgärd: Mapp referenser tillämpas som förväntat.

Version 2.1.0d
1 mars 2010

Problem som har åtgärdats

Följande fel har åtgärdats i den här versionen.

Migreringsservrarna avvisade meddelanden med tecken med accent i Notes-namn

Problem: Migreringsservrarna avvisade meddelanden med tecken med accent i Notes-namn

Åtgärd: Tecken med accent ersätts nu med de närmaste tillåtna tecknen från ASCII-koduppsättningen. Om det inte går att konvertera ett Notes-namn för migrering till en internetadress via GAMLN (exempelvis när en person har lämnat företaget och det relaterade persondokumentet har tagits bort från Domino-katalogen), ersätter GAMLN blanksteg i det ursprungliga Notes-namnet med understreck innan värdet infogas i fälten Till, Från, Kopia och Hemlig kopia. I detta fall konverteras ett Notes-namn som Tiboldi Mária/RINGIER-H till Tiboldi_Maria/RINGIER-H.

Version 2.1.0c
31 januari 2010

Problem som har åtgärdats

Vissa migrerade meddelanden visades inte korrekt i Gmail

Problem: Extra radbrytningar i e-postmeddelanden med flera delar gjorde att vissa meddelanden inte visades korrekt i Gmail och att bilagor inte kunde öppnas efter migreringen.

Åtgärd: Extra radbrytningar har tagits bort. Meddelanden visas korrekt och bilagor öppnas korrekt.

Dölj när-formler för formuläråtgärder har förbättrats

Vyer för migreringsstatus har optimerats

Version 2.1.0b
19 januari 2010

Nyheter

Webbplatsformuläret (Webbplatsprofil > fliken Avancerat) innehåller nu ett alternativ för att kontrollera och ta bort e-postkvoter före migreringen. När e-postkvoter används och en användares kvot nästan har nåtts eller har överskridits går det inte att skriva värdena för migreringsstatus tillbaka till migrerat innehåll. Det kan medföra att migreringen upprepas flera gånger för de drabbade användarna och att dubblerat innehåll visas i G Suite-kontot. Om det här alternativet aktiveras tar systemet bort kvoter under förbearbetningen.

För användare som inte längre utnyttjar Notes-klienten för e-post från Notes finns nu ett webbformulär som kan användas för att migrera personliga kontakter och grupper. Då migreras personliga kontakter och grupper direkt från e-postfilen i Notes, och G Suite-lösenord behöver inte anges i GAMLN.

Problem som har åtgärdats

Auto-zippade bilagor avvisades som felaktiga bilagor.

Problem: Plugin-programmet ZipMail i Domino skapar automatiskt en zipfil av bilagor som läggs till i ett Notes-meddelande som skickas från en Notes-klient. Dessa zippade bilagor avvisades av G Suite som felaktiga bilagor.

Åtgärd: Auto-zippade bilagor migreras nu korrekt.

Tidsstämplarna för vissa meddelanden var en timme fel

Fel: I undantagsfall var tidsstämplarna för meddelanden en timme fel i vissa tidszoner. Det här felet berodde på omställningen till sommartid. Beroende på i vilken tidszon och på vilken sida om den internationella datumgränsen meddelandet skapats, kunde tidsstämpeln ligga en timme före eller en timme efter de korrekta lokala uppgifterna för tid och datum.

Åtgärd: Meddelanden har nu korrekta tidsstämplar.

Fel genererades vid migrering av fler än 32 768 meddelanden

Problem: I systemet spåras antalet meddelanden som migrerats för varje användare. Tidigare fanns en systemgräns på 32 768 meddelanden. Om det fanns fler än 32 768 meddelanden fortsatte migreringen, men ett felmeddelande visades när denna gräns nåtts.

Åtgärd: Systemgränsen har höjts för att möjliggöra stora migreringar utan falska felmeddelanden.

Version 2.1.0
24 november 2009

Nyheter

Nu migreras kalendrar med administratörsbehörighet, vilket innebär att användarlösenord inte längre måste samlas in.

Användarna kan själva migrera kontakter om du skickar dem formuläret Kontaktmigrering.

Undantagsmappen har ersatts av ett alternativ för att explicit inkludera eller exkludera mappar i migreringen

Nu kan administratörer återställa migreringar med ett enda klick från administrationsdatabasen, istället för att behöva öppna enskilda e-postfiler och utföra återställningar där.

Loggningen har förbättrats. Nu finns det en separat detaljerad händelselogg för varje matningsdatabas i stället för en logg per webbplats.

Om du konfigurerar systemet så att det administrerar konton i G Suite måste användarna uppdatera sina profiler genom att ange Google-lösenorden.

Vi rekommenderar maximalt nio matningsdatabaser så att minst en agenttråd förblir tillgänglig.

Problem som har åtgärdats

Vissa lösenordstecken kodades inte korrekt i webbadresser

Problem: Vissa tecken kodades inte korrekt vid lösenordskodning i webbadresser, vilket orsakade inloggningsfel och CAPTCHA-fel.

Åtgärd: Tecken kodas korrekt i webbadresser och lösenord överförs korrekt.

När frånvarofunktionen hade aktiverats skickade agenten e-post som svar på statusuppdateringar

Problem: När frånvarofunktionen hade aktiverats skickade frånvaroagenten e-post som svar på statusuppdateringar i GAMLN.

Åtgärd: Nu görs en kontroll i systemet av agentens status innan varje e-postfil bearbetas. Om agenten har aktiverats går systemet vidare till nästa användare. Den användare vars frånvaroagent har aktiverats bearbetas senare när agenten har inaktiverats.

Tider/datum i 12-timmars FM/EM-format för migrerad e-post visades i Gmail som tider/datum i GMT/UTC.

Problem: Migrerad e-post med tider/datum i 12-timmars FM/EM-format visades i Gmail med tider/datum i GMT/UTC.

Åtgärd: Nu används ett 24-timmarsformat för tid/datum och migrerade meddelanden visas med korrekta lokala uppgifter för tid och datum.

Fillåsningar uppstår när matningsdatabaser bearbetar undantag samtidigt

Problem: Om två eller fler matningsdatabaser bearbetade undantag samtidigt uppstod fillåsningar.

Åtgärd: Fillåsningar uppstår inte längre när matningsdatabaser bearbetar undantag samtidigt.

Begränsningar och kända problem

Följande begränsningar och problem förekommer i den här versionen. Varje problem innehåller en kort beskrivning och en åtgärd (i förekommande fall).

Tidsstämplarna för vissa meddelanden var en timme fel

Problem: I undantagsfall är tidsstämplarna för meddelanden en timme fel i vissa tidszoner. Det här felet beror på omställningen till sommartid. Beroende på i vilken tidszon och på vilken sida om den internationella datumgränsen meddelandet skapas, kan tidsstämpeln ligga en timme före eller en timme efter de korrekta lokala uppgifterna för tid och datum.

Status: Problemet kommer att åtgärdas i en framtida version.

Version 2.0.9
21 september 2009

Nyheter

Ett nytt e-posthuvud tillämpas för användning i externa program. Detta e-posthuvud, X-Notes-Message-ID, innehåller det ursprungliga meddelande-id från Notes som hämtas från fältet $MessageID i anteckningen/svaret.

En ny loggvy har lagts till som visar all migreringsaktivitet kategoriserad per användare (Administrationsdatabas > Loggar > Per användare).

Problem som har åtgärdats

Följande fel har åtgärdats i den här versionen.

Vissa födelsedagar och högtidsdagar migrerades inte med korrekt datum

Fel: För födelsedagar och högtidsdagar som visades i Notes och hade en tidskomponent men ingen datumkomponent migrerades med datumet 31 december 1899.

Åtgärd: Födelsedagar och högtidsdagar migreras nu med korrekta datum.

Postnummer och telefonnummer migrerades inte

Problem: Postnummer och telefonnummer migreras inte. I Notes definieras dessa fälttyper som text i formuläret Person, men i ett fåtal fall lagrades kontaktdokument med dessa värden som nummerfält.

Åtgärd: Postnummer och telefonnummer migreras korrekt.

Prefix- och suffixfält i Notes där -Ingen- valts i Notes migrerades

Fel: Prefix- och suffixfält med värdet -Ingen- skulle inte migreras.

Åtgärd: Om du väljer -Ingen- som värde för ett prefix- eller suffixfält migreras inte detta fält.

Om en e-postfil migrerades fler än en gång skapades dubblettkontakter i systemet

Problem: I GAMLN skapas en kontakt när en e-postadress hittas i en privat grupp men inget motsvarande kontaktdokument finns i Notes. När en e-postfil har migrerats fler än en gång identifierades inte kontakter som tidigare skapats i systemet och den nya migreringen skapar ett nytt kontaktdokument, vilket leder till dubblettposter i både Notes och G Suite.

Åtgärd: Systemgenererade kontakter dupliceras inte längre.

Begränsningar och kända problem

Följande begränsningar och problem förekommer i den här versionen. Varje problem innehåller en kort beskrivning och en åtgärd (i förekommande fall).

Följande RTF-element i Notes stöds inte:

• Knappar
  • Action Hotspots
  • Avsnitt som kan minimeras/expanderas. Avsnittsrubrik och innehåll migreras i expanderad form.

Avancerade tabellformat, som tabbade eller animerade tabeller, konverteras till enkla tvådimensionella tabeller i Gmail.

Det finns enbart stöd för standardegenskaper för tabeller. Till exempel återställs formateringsegenskaper som ramfärg och rambredd samt cellfyllning och avstånd till standardvärden.

Meddelanden som innehåller följande bilagetyper migreras inte: BAT, CHM, CMD, COM, DLL, EXE, PIF, VB.

Meddelanden som är markerade som olästa i Notes visas som lästa efter migreringen.

Om du tömmer datumfältet i ett Notes-dokument och inte gör några andra ändringar i dokumentet och sedan klickar på Avsluta eller trycker på Esc-tangenten visas inte meddelandet Vill du spara ändringarna? som förväntat. Detta är ett känt fel i Notes-klienten. Klicka alltid på Spara eller Spara och stäng om du vill spara denna typ av ändring i ett dokument.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.