Release-opmerkingen voor GWMHN

Google Workspace Migration for HCL Notes

In deze release-opmerkingen kunt u de verbeteringen en nieuwe functies in elke versie van Google Workspace Migration for HCL Notes (GWMHN) te bekijken.

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Release-opmerkingen voor 5.2.3

8 juni 2023

Wat is er nieuw
  • De knoppen Actief en Registratie zijn uitgezet.
  • Driezijdige OAuth is verwijderd.

Release-opmerkingen voor 5.2.2

11 december 2020

Wat is er nieuw
  • G Suite Migration for HCL Notes heet nu Google Workspace Migration for HCL Notes (GWMHN).
  • De UI is geüpdatet zodat Google Workspace wordt gebruikt in plaats van G Suite.
  • Er is een prompt verwijderd waarin de gebruiker kon kiezen tussen normale en snelle installatie.

Release-opmerkingen voor 5.2.1

7 maart 2018

Wat is er nieuw
  • GSMIN gebruikt nu de People API voor de migratie van persoonlijke contacten en groepen.
  • HTTP 50x-reactiecodes worden nu op een nieuwe manier verwerkt. In eerdere versies startte het systeem een ​​exponentiële back-offroutine als er een 50x-reactie werd ontvangen van de Google-servers. Als er aan het einde van dat proces een 50x-code werd geretourneerd door de server, stopte de migratie en werd 15 minuten gewacht voordat deze opnieuw werd gestart. U kunt nu opgeven dat migraties gewoon moeten doorgaan wanneer er een 50x-reactie wordt geretourneerd. De migratie kan dan zonder veel vertraging naar het volgende item in de wachtrij gaan.
  • U kunt nu instellen hoe vaak een actie opnieuw wordt geprobeerd. Content waarvoor steeds een 50x-reactie wordt geretourneerd door de Google-servers, wordt gemarkeerd met een foutmelding. Als een actie het opgegeven aantal keer opnieuw is geprobeerd, ziet u de foutmelding 'Retry count exceeded' (Aantal keer opnieuw proberen bereikt).
  • U ziet nu meldingen over de voortgang in de statusbalk tijdens de profielregistratie.
  • Trace-tokens kunnen door API's worden in- en uitgeschakeld.
  • U kunt nu de functie uitschakelen waarmee weergaven van de migratiestatus worden gemaakt in elke gemigreerde database.
Opgeloste problemen

Er is een probleem opgelost waarbij het migratieprofiel van een Notes-documentbibliotheek op Volledig werd gezet, zelfs als er nog documenten werden gemigreerd naar de Google-discussiegroep.

Release-opmerkingen voor 5.1.0

27 juli 2017

Wat is er nieuw

Er is een extra logboekniveau geïmplementeerd om problemen met API's op te lossen.

Release-opmerkingen voor 5.0.9

20 juni 2017

Wat is er nieuw
  • Het is nu mogelijk het API-consoleproject en -serviceaccount toe te voegen in het dialoogvenster 'Snelle installatie'.
  • Het is nu mogelijk registratiemails door te laten sturen naar één account in plaats van het e-mailbestand van de Notes-gebruiker. Dit is handig wanneer u een migratie uitvoert om accounts te testen.
  • Kleine verbeteringen aan de UI.
  • Verschillende verbeteringen aan de logboeken.
Opgeloste problemen
  • Er is een probleem opgelost waarbij berichten met ingesloten citaten in de bericht-ID, die de eerste keer niet werden gemigreerd, niet opnieuw konden worden gemigreerd na de opgegeven retry-periode.
  • Er is een probleem opgelost waarbij er geen labels werden gemaakt voor een Notes-map die begon of eindigde met een haakje, bijvoorbeeld '(Projecten'.
  • De verloopinterval van de OAuth-token is niet meer hardgecodeerd op één uur. De levensduur wordt nu opgehaald via de JSON-reactie wanneer een token wordt opgevraagd.
  • Er is een probleem opgelost waarbij Gmail zelf een bericht-ID toevoegde aan e-mails zonder ID. GSMIN genereert nu de overeenkomende ontbrekende waarde met de document-UNID van Notes.
  • 403-reacties tijdens agendamigratie worden beter verwerkt.

Release-opmerkingen voor 5.0.8

6 januari 2017

Wat is er nieuw
  • Kleine wijzigingen in de contactmigratiefunctie.

Release-opmerkingen voor 5.0.7 en lager

Release-opmerkingen voor eerdere versies

Versie 5.0.7
28 november 2016

Opgeloste problemen
  • Calendar API 403-reacties worden beter verwerkt.
  • Tweede namen die in Notes in de velden 'Fullname' en 'FirstName' en/of 'LastName' staan, worden niet meer toegevoegd aan G Suite als tweede naam, om dubbele naamelementen in Google Contacten te voorkomen.

Versie 5.0.6
5 oktober 2016

Wat is er nieuw
  • Er is een rapport toegevoegd waarin de migratiestatus van gebruikers op meerdere migratieservers te zien is.
  • De actie Opnieuw migreren kan nu worden uitgevoerd voor meerdere gebruikers.
  • De migratiecalculator ondersteunt nu maximaal 60 servers.
  • Er is een nieuwe weergave toegevoegd waarin de voltooide gebruikers te zien zijn, gesorteerd op de datum/tijd waarop deze zijn voltooid.
Opgeloste problemen
  • Er is een probleem opgelost waarbij sommige afspraken niet werden gemigreerd wanneer een einddatum voor de agenda werd toegevoegd aan het migratieprofiel.
  • Er is een probleem opgelost waarbij afspraken die werden gemigreerd vanaf een server in de ene tijdzone voor een gebruiker in een andere tijdzone niet juist werden gemigreerd als de lokale tijdzone van de gebruiker afweek met 30 minuten (bijvoorbeeld India Standard Time van +5:30 UTC).

Versie 5.0.4
19 juli 2016

Wat is er nieuw
  • Waarden waarmee de maximale bericht- en gespreksgrootte worden bepaald, kunnen nu worden geconfigureerd.
  • Verificatie-URL's kunnen nu worden geconfigureerd.
Opgeloste problemen

GAMIN-netwerkinstellingen worden nu toegepast tijdens tokenverzoeken van het serviceaccount.

Versie 5.0.3
22 februari 2016

Wat is er nieuw
  • Geüpgradede faciliteitregistratie voor gebruik van het nieuwe object 'Agendafaciliteit' in de Directory API.
  • Eindpunten van beheerdersverificatie kunnen nu worden bewerkt.
Opgeloste problemen

Er is een vertragingsprobleem opgelost waarbij een groeps-ACL niet kon worden opgehaald en geüpdatet meteen nadat de groep was gemaakt in G Suite.

Versie 5.0.2
14 december 2015

Wat is er nieuw

Eindpunten gebruikt voor beheerdersverificatie zijn geüpdatet.

Versie 5.0.1
6 november 2015

Opgeloste problemen

Er is een probleem opgelost waarbij berichten werden geweigerd door de Gmail API als de Van-koptekst geen geldig SMTP-adres bevatte.

Versie 5.0
16 september 2015

Wat is er nieuw
  • Serviceaccounts en OAuth 2.0-tokens worden nu gebruikt voor gegevensmigratie.
  • GAMIN gebruikt nu de Gmail API om e-mails te migreren en labels te maken. Deze vervangt respectievelijk de Email Migration API versie 2 en de Email Settings API.
  • Plattere en eenvoudigere structuur:
    • De implementatieoptie voor meerdere sites/gerepliceerde beheerdersdatabase is verwijderd.
    • Installatie- en siteprofielen zijn samengevoegd in één systeeminstallatieprofiel.
    • Het is niet meer nodig e-maildatabaseservers te specificeren als onderdeel van de systeeminstallatie
    • Er is een snelle installatiewizard met 5 stappen toegevoegd.
    • Er is de optie om de Domino-directoryserver en configuratiedocumentinstellingen die vereist zijn voor de migratie automatisch te updaten.

Versie 4.1h
12 juni 2015

Wat is er nieuw

Miratieagentfrequentie is verminderd van 30 minuten naar 15 minuten.

De registratieactie Importeren uit bestand is verplaatst van het Notes-menu naar het menu Registreren in GAMLN.

Opgeloste problemen

Betere omgang met fouten bij het autoriseren van de tool, als het migratielogboek en logboeksjabloon niet kunnen worden gevonden op de migratieserver.

Versie 4.1g
12 februari 2015

Wat is er nieuw

Labels maken:

• Labelmigratiestatistieken zijn toegevoegd aan de migratiebeheerdatabase.

Migratie van contacten:

• Ondersteuning is toegevoegd voor de volgende velden in Notes: details 'Adres 3', e-mailadres 'Persoonlijk 2', telefoonnummer 'Assistent', telefoonnummer 'Zakelijk 2', telefoonnummer 'Thuis 2', website 'Blog', veld 'Aangepast 1', veld 'Aangepast 2' en veld 'Aangepast 3'.
  • De waarden 'Andere e-mailadres 1', 'Andere e-mailadres 2', 'Andere e-mailadres 3' en 'Persoonlijke mobiele telefoonnummer' zijn verplaatst van de sectie Notes naar invoeren voor aanvullende e-mailadressen en telefoonnummers.
  • Labelwaarden worden nu gemigreerd naar G Suite, met de volgende uitzonderingen. Het eerste e-mailadres wordt nog steeds toegewezen aan Werk. Het eerste telefoonnummer en mobiele telefoonnummer worden toegewezen aan respectievelijk Werk en Mobiel. Het eerste adres wordt toegewezen aan Werk.

Versie 4.1f
20 januari 2015

Wat is er nieuw
  • Nieuwe functie toegevoegd waarmee de GAMLN-configuratie kan worden geëxporteerd in tekstindeling. Deze functie is beschikbaar in het menu 'Acties' in de migratiebeheerdatabase.
  • Verbeterde prestaties van de bulkregistratieroutine.
Opgeloste problemen

Runtime-foutmeldingen werden niet juist geëxporteerd uit de logboekdatabases van GAMLN. Foutmeldingen worden nu juist geëxporteerd.

Versie 4.1e
28 november 2014

Wat is er nieuw

Gebruikers met dezelfde volledige naam in de Domino-directory kunnen nu worden geregistreerd met de methode 'Registreren op server'. Eerder werden gebruikers met dezelfde naam overgeslagen, omdat het leek alsof deze dubbel in de Domino-directory stonden.

Opgeloste problemen

Persoonlijke contacten met het item 'Jubileum' werden niet gemigreerd naar G Suite.

Persoonlijke contacten zonder voornaam, achternaam of volledige naam in Lotus Notes werden na de migratie naar G Suite weergegeven als 'Onbekend'. G Suite geeft nu de bedrijfsnaam van het contact weer in de contactlijst.

Versie 4.1b
10 september 2014

Wat is er nieuw

Gegevens van de organisator en de deelnemers worden nu weergegeven op het geïmporteerde exemplaar van een Notes-afspraak van de deelnemer. Eerder werden de gegevens van de deelnemers pas toegevoegd als de organisator was gemigreerd.

Opgeloste problemen

Er is een probleem met de agendaquota opgelost, waarbij de agendaquota tijdens afspraakmigratie werd gebruikt door het beheerdersaccount van het domein in plaats van door de eigenaar van de agenda. Dit kon ertoe leiden dat de migratieserver de dagelijkse limieten overschreed en dat de klant 24 uur moest wachten voordat de migratie kon doorgaan.

Er is een probleem opgelost met wekelijks terugkerende afspraken. Als de afspraak op een andere dag van de week plaatsvond voor een deelnemer dan in de tijdzone van de organisator, verscheen de afspraak niet goed op de agenda van de deelnemer, totdat de organisator de agenda migreerde. Geïmporteerde afspraken verschijnen nu op de juiste dag van de week, zelfs als die dag anders is dan in de tijdzone van de organisator.

Versie 4.1
29 mei 2014

Wat is er nieuw

Ondersteuning toegevoegd voor Email Migration API versie 2.

Inschrijvingsservices zijn geüpgraded zodat deze gebruikmaken van de Admin SDK API.

Het systeem controleert nu tijdens profielactivatie of de gebruikers/groep aanwezig zijn. Opmerking: Het systeem vereist nu dat producten worden geautoriseerd als onderdeel van het installatieproces van het systeem. Dit was optioneel in eerdere versies van GAMLN.

Automatische registratie-, inschrijvings- en uitnodigingsopties zijn verouderd en worden niet meer gebruikt. Deze taken worden nu handmatig uitgevoerd in de migratiebeheerdatabase.

De naam van de organisator van een afspraak is toegevoegd aan de titel van de afspraak op het eigen 'geïmporteerde' exemplaar van een afspraak van een deelnemer. Dit wordt gaandeweg verwijderd nadat het exemplaar van de afspraak van de organisator is gemigreerd.

Externe deelnemers worden verwijderd uit afspraken als de testmodus voor agendamigratie is ingeschakeld.

Versie 4.0.3
16 december 2013

Wat is er nieuw

Ondersteuning toegevoegd voor wijzigingen aan de metadata op het niveau van instanties van terugkerende afspraken. Naast ondersteuning voor wijzigingen aan de datum/tijd, annuleringen en wijzigingen aan faciliteiten die wordt aangeboden in eerdere versies, biedt versie 4.0.3 ook ondersteuning voor updates aan de afspraaktitel, -omschrijving, -locatie, -deelnemers (inclusief status), -beschikbaarheid, -zichtbaarheid en -meldingen.

Ondersteuning toegevoegd voor weekendregels in Notes. Notes-afspraken waarop weekendregels zijn toegepast, worden gezien als aangepaste afspraken. Elke instantie wordt als aparte eenmalige instantie van een afspraak gemigreerd.

Ondersteuning toegevoegd voor gebruikers zonder vaste opslagplaats. Persoonlijke contacten en groepen worden nu gemigreerd uit het persoonlijke adresboek van de gebruiker zonder vaste opslagplaats op de server die is gespecificeerd in het document 'Persoon' van de gebruiker.

Ondersteuning voor agendamigratie in de testmodus wordt gaandeweg geïmplementeerd.

Opgeloste problemen

Probleem: Een onjuiste Gmail-gebruikersnaam kon worden toegepast tijdens de registratie als er meer dan één gebruiker met dezelfde naam was in de organisatie. Dit probleem deed zich voor bij registratie van een enkele gebruiker, importeren vanuit een bestand en registreren per server.

Oplossing: Als er dubbele namen zijn, wordt de beheerder nu geadviseerd gebruikers vanuit de Domino-directory te registreren, zodat de juiste Gmail-gebruikersnaam wordt toegepast.

Probleem: Contacten met velden die meer dan 1024 tekens bevatten, zorgden ervoor dat de migratie stopte voor die gebruiker.

Oplossing: Voor deze contacten wordt gemarkeerd dat er een probleem is, maar de migratie gaat door.

Probleem: Bericht-ID's met spaties, of ID's die niet waren gebonden door < en > werden geweigerd tijdens het migreren naar een discussiegroepenarchief.

Oplossing: Dit probleem is opgelost.

Probleem: De limiet voor het aantal verzoeken per seconde/per gebruiker voor agendamigraties werd toegepast op het IP-adres van de migratieserver en niet op het gebruikersaccount.

Oplossing: Dit probleem is opgelost.

Versie 4.0.2
17 juli 2013

Wat is er nieuw

FYI-deelnemers in Notes worden toegevoegd aan de lijst met mogelijke deelnemers in Google Agenda.

Opgeloste problemen

Probleem: een aangepaste afspraak in Notes die niet kon worden gezien als een aangepaste afspraak (bijvoorbeeld doordat het RepeatUnit-item kwijt of leeg was) bleef worden gezien als een normale dagelijks herhaalde afspraak.

Oplossing: deze afspraken worden nu gemarkeerd als een Build-fout.

Probleem: de header 'Van' in een gemigreerd bericht werd niet juist ingevuld als het item 'Eerste' in het Notes-bericht leeg was.

Oplossing: dit probleem is opgelost.

Probleem: geannuleerde herhaalde afspraken in Notes werden niet altijd juist gemarkeerd als 'Gemigreerd' of 'Geannuleerd' in Notes.

Oplossing: Dit probleem is opgelost.

Versie 4.0.1
5 juli 2013

Wat is er nieuw

Aangepaste afspraken in Notes worden niet meer gemigreerd als dagelijks herhaalde afspraken. Elke geselecteerde datum in een aangepaste afspraak wordt nu gemigreerd als een aparte eenmalige afspraak, om de prestaties te verbeteren.

Afspraken worden niet gemigreerd als ze al in de agenda van de gebruiker staan.

Individuele e-mails, afspraken en persoonlijke contacten/groepen in Notes kunnen worden uitgesloten door de migratiebeheerder via een nieuwe actie genaamd 'Sluit brondocument uit', die kan worden gevonden in de database van de feederlogboeken.

Opgeloste problemen

Probleem: sommige annuleringen die een correcte HTTP-responscode teruggaven van de API werden niet juist in de agenda gezet. Deze programmafout zorgde ervoor dat geannuleerde afspraken in de agenda van sommige deelnemers bleven staan tot de agenda van de organisator werd gemigreerd.

Oplossing: dit probleem is opgelost.

Probleem: omgaan met v3 API 403-fouten die werden gegenereerd door API tijdens de migratie van afspraken.

Oplossing: Dit probleem is opgelost.

Versie 4.0
18 december 2012

Wat is er nieuw

Ondersteuning voor het migreren van databases van Lotus Notes-discussies en documentbibliotheken naar een Google-discussiegroep. Mail-in-databases kunnen zoals voorheen ook gemigreerd worden naar een Google-discussiegroep of een Google Apps-account.

Ondersteuning voor Vault. Klanten kunnen er nu voor kiezen om direct naar Vault te migreren, zonder eerst door het postvak IN van Gmail te hoeven gaan.

Migraties voor agenda zijn geüpgraded om API versie 3.0 te kunnen gebruiken.

Het gebruik van OAuth 2.0-sleutels voor registratie van gebruikers, groepen en hulpbronnen.

Nieuw ontwerp voor de logboekdatabase: gebeurtenissen zijn nu gegroepeerd per gebruiker/database. De mogelijkheid om gebeurtenissen te exporteren naar een tekstbestand.

Gedetailleerde gebeurtenislogboeken en het vastleggen van uitzonderingen voor migratie zijn samengevoegd in één functie.

Verbeterde ondersteuning voor de weergave van namen in gemachtigde e-mails in Gmail.

Toegevoegde ondersteuning voor tweede namen tijdens de migratie van contactpersonen; het systeem zal nu een contactpersoon die geen FullName heeft in Lotus Notes migreren.

Algemene opruiming van gebruikersinterface.

Het volgende is verwijderd: opslagplaats van bijlagen, migratiefoutendrempel, genereer XML-beheerdersfunctie, weergave huidige activiteit, instelling voor maximale e-mailgrootte - deze is nu gelijk aan de maximale e-mailgrootte van Gmail.

Opgeloste problemen

Probleem: Lotus Notes-statistieken konden niet verkregen worden voor mailbestanden van 2GB of groter.

Oplossing: dit probleem is opgelost.

Probleem: de afsluitdatum in de agenda werd bepaald door de datum van de afspraak, niet de datum waarop de afspraak werd gemaakt.

Oplossing: dit probleem is opgelost.

Probleem: een verandering aan één instantie van een terugkerende afspraak die zich om middernacht aanpast op de GAMLN-server mislukte met een '404 Niet gevonden'-fout.

Oplossing: dit probleem is opgelost.

Probleem: Notes-briefpapier werd gemigreerd naar Gmail.

Oplossing: dit probleem is opgelost.

Probleem: Exponential back-off werkte niet als een 500-respons werd ontvangen tijdens het migreren van de agenda.

Oplossing: dit probleem is opgelost.

Probleem: het onderdeel 'familyName' in contacten werd verkeerd ingesteld als achternaam niet bestond in Lotus Notes en 'FullName' meer dan 2 woorden bevatte.

Oplossing: Dit probleem is opgelost.

Versie 3.1.4
8 november 2011

Wat is er nieuw

Nieuwe testmodus voor de migratie van agenda. Migreer evenementen met alle informatie over de deelnemers, maar zonder deelnemer-fan-out. Van afspraken die zijn gemigreerd in de testmodus wordt in Google Agenda duidelijk aangegeven dat zij op deze manier zijn gemigreerd.

De grootte en levensduur van de weergave-indexen van 'Migration Status' is verminderd om betere prestaties te leveren in het postvak van de gebruiker.

Diverse verbeteringen in gebruikersinterface

Opgeloste problemen

Autorisatie

Probleem: fouten met de melding 'Toegang geweigerd' kwamen voor tijdens autorisatieroutines gebruikt voor registratiegroepen en -bronnen.

Oplossing: dit probleem is opgelost.

Gebruikersinterface

Probleem: tijden werden weergegeven in minuten in plaats van uren in de weergave 'Migratiestatistieken'.

Oplossing: dit probleem is opgelost.

Migratie

Probleem: als labels werden gemaakt, kon zich een interne Notes 4005-fout voordoen in bepaalde maptypen. Dit had tot gevolg dat de routine eerder stopte en dat de huidige gebruiker gemarkeerd werd als een 'verwerkingsfout'.

Oplossing: Notes 4005-fouten worden nu goed aangepakt. De fout wordt opgeslagen in een logboek en het systeem gaat door met de volgende map.

Bronnen

Probleem: er was geen goede oplossing om duplicaten te voorkomen wanneer bronnen meerdere malen in GAMLN werden geladen.

Oplossing: Dit probleem is opgelost.

Versie 3.1.3
7 september 2011

Wat is er nieuw

Lege mappen in Lotus Notes worden nu aangemaakt als labels in Google Apps.

De prestaties van de agendamigraties zijn verbeterd (tot wel 50% sneller in v3.1.3).

Algoritmen zijn toegevoegd om de waarden te berekenen voor ontbrekende velden in agenda-afspraken, om de slagingspercentages van agendamigratie te verbeteren. Voorheen, als een ontbrekend veld betekende dat een geldige herhalingsregel niet kon worden afgeleid voor een afspraak, resulteerde dit in het mislukken van de migratie.

Toegevoegde ondersteuning voor oude en andere Lotus Notes-namen bij het migreren van de agenda.

De URL's van opslagplaatsen van bijlagen in gemigreerde afspraken bevatten nu weblinks en Lotus Notes-links.

Afspraken zonder onderwerp worden nu gemigreerd.

Mailmigratie gebruikt nu, waar mogelijk, de oorspronkelijke bericht-ID uit Lotus Notes. Voorheen werd de apps-domeinnaam aangepast aan de waarde van de bericht-ID tijdens de migratie.

E-mailadressen voor bronnen kunnen nu aangepast worden in Google Apps Migration for Lotus Notes. Dit is nuttig als bronnen niet gemaakt zijn met GAMLN.

Zinsdelen van e-mailadressen worden nu verwijderd tijdens de migratie van contacten.

De mogelijkheid om de 'Folders Processed'-markering te kunnen aanzetten voor een of meer gebruikers is verwijderd. Als dit proces meer dan één keer moet worden uitgevoerd voor een bepaalde gebruiker, moet de beheerder die gebruiker verwijderen en opnieuw aanmelden.

Agenda-UID-toevoegingsveld is nu verborgen.

Diverse veranderingen in gebruikersinterface

Opgeloste problemen

Agenda

Probleem: de beschikbaar/bezet-status werd niet goed weergegeven voor uit Notes geïmporteerde vakanties en vrije dagen.

Oplossing: dit probleem is opgelost.

Probleem: geheel geannuleerde afspraken die bleven staan in de vergaderweergave in Notes veroorzaakten een build-fout in GAMLN.

Oplossing: dit probleem is opgelost.

Probleem: geannuleerde eenmalige afspraken die bleven staan in de weergave met Lotus Notes-vergaderingen werden gemigreerd uit de agenda van de organisator.

Oplossing: dit probleem is opgelost.

Archiveren van e-mail

Probleem: het groeperen van gearchiveerde e-mail onder 'Archive' zorgde ervoor dat labels na migratie niet meer aangepast konden worden, omdat 'Archive' een gereserveerde naam is.

Oplossing: Gearchiveerde e-mail wordt nu gegroepeerd onder 'Lotus Notes Archive'.

Versie 3.1.2
20 juni 2011

Wat is er nieuw

De mogelijkheid om afwezigheidscontroles uit te schakelen (voor GSA Agenda-migratie).

Er is een UID-toevoegingsveld toegevoegd om enkele coëxistentieproblemen op te lossen.

Opmerking: als u al agenda's heeft gemigreerd met een eerdere versie van Google Apps Migration for Lotus Notes, gebruik dan niet v3.1.2 voor het migreren van agenda's. Dit kan leiden tot dubbele afspraken in uw domein.

Opgeloste problemen

Groepen migreren

Probleem: Domino-groepen migreerden niet als ze waren gemaakt in Lotus Notes versie 4 of 5.

Oplossing: Dit probleem is opgelost.

Versie 3.1.1
31 mei 2011

Wat is er nieuw

De wachtwoordlengte voor gebruikersregistratie is aan te passen.

Unieke feedernamen. Site creation controleert nu de Domino-directory op feeders met dezelfde naam om te voorkomen dat verschillende versies van Google Apps Migration for Lotus Notes dezelfde feeders gebruiken.

Het laden van groepen en bronnen vóór migratie stuurt nu gedetailleerde gebeurtenissen naar het beheerderslogboek.

De webautorisatiepagina stuurt nu gedetailleerde gebeurtenissen naar het beheerderslogboek.

Opgeloste problemen

Registreren van faciliteiten

Probleem: als gevolg van een bereikprobleem konden bronnen niet worden geregistreerd.

Oplossing: dit probleem is opgelost.

Migratiecalculator

Probleem: het veld 'totale migratietijd' werd niet getoond.

Oplossing: Dit probleem is opgelost.

Versie 3.1
12 april 2011

Wat is er nieuw

Bronregistratie van Domino-ruimten en -bronnen.

Bronagenda-migratie.

Nieuwe methoden voor gebruikersregistratie: 'Kies gebruikers uit de Domino-directory' en 'Importeer uit bestand'.

Live weergave van migraties. Zie migratieactiviteiten naast elkaar in realtime.

Geïntegreerde migratiecalculator. Stel tijd- en bandbreedtevereisten in voor geselecteerde gebruikers.

Functie voor een verbindingstest. Controleert de domeinconfiguratie van Google Apps Migration for Lotus Notes en Google. Daarnaast wordt nagegaan of er firewall- of proxybeperkingen bestaan tussen de Domino-server en het internet.

Persoonlijke contactpersonen verschijnen nu na migratie onder 'Mijn Contactpersonen'.

Er is geen afhankelijkheid van de instellingen van het besturingssysteem bij het migreren van Lotus Notes-agenda's. Een enkele GAMLN-server kan nu agenda's migreren, tussen welke tijdzones dan ook, in een enkele migratie.

Google-agenda's hoeven niet meer te worden geïnitialiseerd vóór de Lotus Notes-agendamigratie.

Gebruikers- en groepregistratie gebruiken nu drieledige OAuth. ClientLogin is geheel verwijderd.

Opgeloste problemen

Terugkerende afspraken

Probleem: terugkerende afspraken met grote regels voor terugkeer genereerden de foutmelding 'RDATA Too Large' tijdens de migratie.

Oplossing: deze afspraken kunnen nu correct worden gemigreerd.

Groepsmigratie

Probleem: een manager die ook lid is van een Notes-groep, was na migratie alleen te zien als lid van de overeenkomstige G Suite-groep.

Oplossing: dit probleem is opgelost.

Gebruikersnamen

Probleem: GAMLN ondersteunde geen apostroffen in gebruikersnamen van Gmail.

Oplossing: Dit probleem is opgelost.

Versie 3.0
31 oktober 2010

Wat is er nieuw

Ondersteuning van OAuth. GAMLN ondersteunt nu OAuth-verificatie voor de migratie van e-mails, agenda's en persoonlijke contacten.

Gescheiden gebruikersregistratie. Gebruikersregistratie loopt nu gescheiden van migraties, zodat gebruikers vóór migratie kunnen worden geregistreerd.

Wachtwoord veranderen bij inloggen. Gebruikers die worden geregistreerd door GAMLN moeten nu dat wachtwoord aanpassen wanneer ze voor het eerst inloggen bij Apps.

Verbeterd logboekmechanisme. Alle migratiegebeurtenissen voor individuele gebruikers worden nu opgeslagen op het GAMLN-profiel van de gebruiker. Agents die in de GAMLN-beheerdersdatabase draaien, zoals Check Feeders en Migrate Directory, slaan gebeurtenissen nu op in een Notes-logboekdatabase.

Verbeterde weergaven. Weergaven zijn gerationaliseerd om het systeem makkelijker navigeerbaar te maken. Een nieuwe gebruikersweergave, 'Processing Failures', geeft gebruikers weer die niet kunnen worden verwerkt door GAMLN, gesorteerd op het soort reden (zoals: 'Unable to access mail database'.)

Groepseigenaren. Domino Directory-groepsmigratie ondersteunt nu groepseigenaren.

De functie 'Restrict Access' na migratie is verwijderd.

Opgeloste problemen

Terugkerende afspraken

Probleem: veel terugkerende afspraken konden niet meer worden aangepast na migratie.

Oplossing: deze afspraken kunnen nu correct worden gemigreerd.

Feeders bouwen e-mail op in een wachtrij voor niet-bestaande Apps-gebruikers

Probleem: feeders bouwden e-mail op in een wachtrij voor niet-bestaande Apps-gebruikers.

Oplossing: accounts worden nu gecontroleerd in G Suite voordat ze worden gepopuleerd met feeders, zodat feeders geen e-mail meer opbouwen in een wachtrij voor niet-bestaande Apps-gebruikers.

Versie 2.2.1
9 juli 2010

Wat is er nieuw

Nieuwe weergave voor Lotus Notes Statistics. Stelt beheerders in staat om migratiedocumenttellingen en -grootten te vergaren van de e-mail van de gebruikers om te helpen bij het inschatten van migratietijden.

Drempel voor fouten. Op website-niveau is een nieuwe waarde is toegevoegd die een 'Active' gebruiker in staat stelt om naar de status 'Complete' over te gaan als het aantal migratiefouten in het e-mailbestand van de gebruiker gelijk is aan of minder is dan de waarde die gegeven is. In eerdere versies hadden migratiefouten tot gevolg dat de gebruiker op 'Active' bleef staan en dat de beheerder de status handmatig moest aanpassen om de gebruiker uit de rij te halen.

Einddatum voor migratie op website-niveau is verwijderd. Klanten kunnen wel nog steeds voor elke website een startdatum aangeven voor migraties. Als ze willen dat migraties op een bepaalde datum stoppen, moeten ze de migraties nu uitschakelen op website-niveau.

De optie om de applicatie van mapverwijzingen uit te schakelen vóór migratie op website-niveau is verwijderd. Dit is nu ingeschakeld voor alle geregistreerde gebruikers, maar dit kan nog steeds uitgeschakeld worden door bij bepaalde gebruikersprofielen de actie 'Toggle folder references' in te stellen.

Opgeloste problemen

De migratie stopte eerder als de domeinnaam van de gebruiker ongeldig was

Probleem: als de domeinnaam van een gebruiker ongeldig was, stopte de hele migratie.

Oplossing: als het systeem een ongeldige domeinnaam voor een gebruiker tegenkomt, wordt dit vastgelegd als een autorisatiefout in het profiel van de gebruiker en wordt doorgegaan naar de volgende gebruiker.

Dubbele e-mails in databasedocumenten in de Domino-directory

Probleem: in sommige gevallen kwamen er dubbele e-mails voor in databasedocumenten in de Domino Directory.

Oplossing: De Check Feeders-agent is aangepast zodat dubbele e-mails niet meer voorkomen.

Versie 2.2
14 april 2010

Wat is er nieuw

Ondersteuning voor multi-domeinbeheer over alle API's.

Migratie van gegevens uit de Domino Directory, beginnend met groepen.

Meer ondersteuning voor het gebruik van datumbereik. U kunt e-mail migreren vanaf een specifieke datum (startdatum), tot een specifieke datum (einddatum) of tussen twee datums. De einddatumoptie is vooral nuttig voor bedrijven die dubbele bezorging toepassen, aangezien u e-mail kunt migreren tot aan de dubbele bezorging en de juiste e-mails daarna in elk systeem staan.

Verbeterde gebruikersregistratie waarmee automatisch wachtwoorden worden gegenereerd voor G Suite wanneer accounts worden gemaakt. Wachtwoorden staan in de e-mail die nieuwe gebruikers krijgen.

Gebruikersweergave voor Active en Complete gebruikers laten de volgende gedetailleerde migratiestatistieken zien voor iedere gebruiker:

• Gemigreerde e-mail
  • E-mail in wachtrij (nieuwe e-mail die wacht om te worden gemigreerd)
  • Onverwerkte e-mail (e-mail die buiten het ingestelde datumbereik van de migratie valt)
  • Migratiefouten (gegevens die geweigerd worden door de Google-servers)
  • Feederfouten (e-mail die niet naar de feeders overgezet kon worden vóór de migratie)
  • Uitgesloten (e-mail die uitgesloten wordt door dingen als mapregels of de regel voor junkmail).
  • Te grote e-mail (e-mail die niet is gemigreerd omdat deze groter is dan 25 MB, de maximale grootte die e-mail mag hebben van Google)
  • Versleutelde e-mail (e-mails die niet zijn gemigreerd omdat ze zijn versleuteld in Lotus Notes)
  • Gemigreerde agenda-items
  • Onverwerkte agenda-items (items die buiten het ingestelde datumbereik voor migratie va)
  • Fouten in agenda-items (gegevens die geweigerd worden door de Google-servers)
  • Gemigreerde contactpersonen
  • Fouten voor contactpersonen (gegevens die worden geweigerd door de Google-servers)
  • Gemigreerde groepen
  • Fouten voor groepen (gegevens die worden geweigerd door de Google-servers)

De kolom 'grootte' in de gebruikersweergave laat de hoeveelheid inhoud zien die naar Google wordt gepost in MB's. Voorheen liet deze waarde alleen de grootte zien van de e-maildatabase van Lotus Notes. Dit was misleidend bij het verifiëren van migratieresultaten.

Het systeem voor meldingen is verbeterd, zodat het nu het toevoegen van tags ondersteunt om veldwaarden te halen uit de systeeminstellingen en gebruikersprofielen, evenals websiteprofiel.

Er zijn opties op website- en gebruikersniveau om in het migratieproces mail in de 'Lotus Notes-Junkmail'-map wel of niet mee te laten nemen.

Er zijn opties op website- en gebruikersniveau om mail uit de archiefdatabases van Notes te groeperen onder een 'Archive'-label in Gmail.

Agenda's, contacten en groepen worden nu vóór e-mails gemigreerd. Feeders populeren nog steeds vóór migratie, maar e-mail wordt pas gemigreerd naar G Suite nadat de agenda-, contact- en groepsgegevens zijn verwerkt.

Required-rooms-and-resources-referenties worden toegevoegd aan de inhoud van een Google Agenda-afspraak als die informatie in de Lotus Notes-afspraak staat.

Weergave van Active gebruikers per site.

Vereenvoudigd ontwerp van het gebruikersprofielformulier.

De methode om e-mail te selecteren en met meerdere tegelijk te migreren is verwijderd.

De afsluitdatum-optie is verwijderd uit de migratie van contactpersonen/groepen.

De locatielijst is geüpdatet zodat deze past bij weblocaties in Google Agenda.

De weergaven voor de migratiestatussen van agenda en contacten worden niet meer toegevoegd aan de archiefdatabases (deze weergaven zijn overbodig).

Opgeloste problemen

De lijst met ongeldige deelnemers werd niet weergegeven

Probleem: de lijst met ongeldige deelnemers werd niet weergegeven als de inhoud van de agendainvoer leeg was.

Oplossing: de lijst met ongeldige deelnemers wordt correct weergegeven.

Speciale tekens in wachtwoorden werden niet ondersteund

Probleem: een aantal niet-alfanumerieke tekens werd niet ondersteund in wachtwoorden door het registratiesysteem tijdens het aanmaken van accounts.

Oplossing: niet-alfanumerieke tekens in wachtwoorden worden correct ondersteund.

GAMLN-agents werden niet uitgevoerd als de servernamen niet precies overeenkwamen

Probleem: als servernamen niet overeenkwamen in de Domino Directory en de Domino-console, vanwege verschillen met hoofdletters en kleine letters, werden agents niet uitgevoerd.

Oplossing: hoofdlettergevoeligheid is uitgeschakeld zodat agents worden uitgevoerd als de servernamen wel letter voor letter overeenkomen, maar niet met de juiste hoofdletters en kleine letters.

Links naar de opslag van bijlagen deden het niet

Probleem: bijlagelinks in agenda-afspraken deden het niet.

Oplossing: bijlagelinks in agenda-afspraken werken nu correct.

Namen van persoonlijke contacten verschenen in G Suite met dezelfde indeling als in Lotus Notes

Probleem: namen van persoonlijke contacten verschenen in G Suite met dezelfde indeling als in Lotus Notes. De indeling kon normaal, afgekort of hiërarchisch zijn.

Oplossing: het FullName-veld van het persoonlijke contact wordt gecontroleerd tijdens de migratie en de naam wordt op de normale manier weergegeven in G Suite.

Mapreferenties werden niet toegepast op archief-databases

Probleem: mapreferenties werden niet toegepast op archiefdatabases als de status van die databases na een eerdere migratie was veranderd van 'Complete' in 'Active'.

Oplossing: Mapreferenties worden correct toegepast.

Versie 2.1.0d
1 maart 2010

Opgeloste problemen

In deze versie zijn de volgende problemen verholpen.

Berichten die tekens met accenten bevatten in Notes-namen werden geweigerd door migratieservers

Probleem: migratieservers weigerden berichten die tekens met accenten bevatten in de Notes-namen.

Oplossing: tekens met accenten worden vervangen door toegestane tekens uit de ASCII-codereeks die er het meest op lijken. Als een Notes-naam bovendien niet door GAMLN naar een internetadres kan worden omgezet voor de migratie (bijvoorbeeld wanneer iemand het bedrijf heeft verlaten en het gerelateerde persoonsdocument uit de Domino-directory is verwijderd), worden spaties in de oorspronkelijke Notes-naam vervangen door een underscore voordat die waarde wordt toegevoegd aan de velden 'Aan', 'Van', 'Cc' en 'Bcc'. In een dergelijk geval wordt een Notes-naam als 'Tiboldi Mária/RINGIER-H' omgezet in 'Tiboldi_Maria/RINGIER-H'.

Versie 2.1.0c
31 januari 2010

Opgeloste problemen

Sommige gemigreerde berichten werden in Gmail niet correct weergegeven

Probleem: extra regeleinden in e-mails met meerdere delen zorgden ervoor dat bepaalde berichten in Gmail onjuist werden weergegeven en dat bijlagen na de migratie niet konden worden geopend.

Oplossing: extra regeleinden zijn verwijderd. Berichten worden correct weergegeven en bijlagen worden correct geopend.

Verbergen als-formules voor formulieracties zijn verbeterd

Migratiestatusweergaven zijn geoptimaliseerd

Versie 2.1.0b
19 januari 2010

Wat is er nieuw

Het siteformulier (Site-profiel > tabblad Geavanceerd) bevat nu de optie Controleer en verwijder e-mailquota voorafgaand aan de migratie. Wanneer e-mailquota worden gebruikt en het quotum van een gebruiker bijna is bereikt of is overschreden, kan het systeem mogelijk niet de migratiestatuswaarden terugschrijven naar gemigreerde content. Dit kan ertoe leiden dat het systeem de migratie meerdere keren herhaalt voor gebruikers waarvoor dit geldt en dat duplicaatcontent verschijnt in het G Suite-account. Als u deze nieuwe optie inschakelt, worden tijdens de controles die voorafgaand aan de migratie worden uitgevoerd, de quota door het systeem verwijderd.

Voor gebruikers die de Notes-client voor Notes-mail niet meer gebruiken, is in het systeem nu een webformulier beschikbaar waarmee ze persoonlijke contacten en groepen kunnen migreren. In een dergelijk scenario worden persoonlijke contacten en groepen direct vanuit het e-mailbestand van Lotus Notes gemigreerd en hoeft het G Suite-wachtwoord niet worden opgegeven in GAMLN.

Opgeloste problemen

Automatisch gezipte bijlagen werden geweigerd als foute bijlagen

Probleem: de plug-in ZipMail voor Domino voegt bijlagen automatisch toe aan een zip-bestand wanneer ze worden toegevoegd aan een Notes-bericht dat wordt verzonden vanuit een Notes-client. Deze gezipte bijlagen werden door G Suite geweigerd als foute bijlagen.

Oplossing: automatisch gezipte bijlagen worden nu correct gemigreerd.

De tijdstempels van bepaalde berichten weken een uur af

Probleem: in zeldzame gevallen en in bepaalde tijdzones weken de tijdstempels van berichten een uur af. Het probleem had te maken met het instellen van de zomer- en wintertijd. Afhankelijk van de tijdzone van waaruit het bericht werd verzonden en vanaf welke kant van de internationale datumgrens het bericht afkomstig was, gaf de tijdstempel soms een uur vroeger of een uur later aan dan de juiste lokale tijd en datum.

Oplossing: berichten bevatten nu het juiste tijdstempel.

Bij migraties van meer dan 32.768 berichten werd een foutmelding gegenereerd

Probleem: het systeem houdt het aantal gemigreerde berichten voor elke gebruiker bij. Voorheen kende het systeem een limiet van 32.768 berichten. Het systeem ging door met het migreren van berichten als de limiet van 32.768 was bereikt, maar er werd wel een foutmelding gegenereerd.

Oplossing: De systeemlimiet is verhoogd, zodat grote migraties kunnen worden uitgevoerd zonder dat valse foutmeldingen worden gegenereerd.

Versie 2.1.0
24 november 2009

Wat is er nieuw

Agenda's worden nu gemigreerd op basis van de inloggegevens van beheerders. Wachtwoorden van gebruikers hoeven daardoor niet meer te worden gebruikt.

Gebruikers kunnen zelf contacten migreren als u ze een formulier voor het migreren van contactpersonen stuurt.

De uitsluitingsmap is vervangen door de optie om mappen expliciet op te nemen in uw migratie of ervan uit te sluiten

Beheerders kunnen migraties nu met een enkele klik vanuit de beheerdersdatabase opnieuw instellen. Het is niet langer nodig afzonderlijke e-mailbestanden te openen om migraties van daaruit opnieuw in te stellen.

Verslaglegging is verbeterd: in plaats van een enkel logboek per site wordt nu door elke invoerdatabase een eigen, gedetailleerd gebeurtenissenlogboek beheerd.

Indien u het systeem configureert voor accounts in G Suite, moeten uw gebruikers hun profiel updaten door hun Google-wachtwoord in te stellen.

We raden aan ten hoogste 9 invoerdatabases te gebruiken, zodat er in ieder geval één agent thread beschikbaar blijft.

Opgeloste problemen

Bepaalde wachtwoordtekens werden in URL's niet correct gecodeerd

Probleem: als wachtwoorden in URL's werden gecodeerd, werden bepaalde tekens niet correct gecodeerd. Dit leidde tot inlogfouten en captcha-controlevragen.

Oplossing: tekens worden correct gecodeerd in URL's en wachtwoorden worden correct verzonden.

Als een afwezigheidsbericht was ingeschakeld, werd door de afwezigheidsagent e-mail verzonden in antwoord op statusmeldingen

Probleem: wanneer een afwezigheidsbericht was ingeschakeld, verzond de afwezigheidsagent e-mails in antwoord op statusupdates van GAMLN.

Oplossing: het systeem controleert nu de status van de agent voordat een e-mailbestand wordt verwerkt. Als de afwezigheidsagent is ingeschakeld, gaat het systeem door naar de volgende gebruiker. De gebruiker wiens afwezigheidsagent is ingeschakeld, wordt later verwerkt wanneer de agent is uitgeschakeld.

Tijden en datums in 12-uurs AM/PM-indeling van gemigreerde e-mails werden in Gmail weergegeven als tijden en datums in GMT/UTC-indeling.

Probleem: tijden en datums van gemigreerde e-mails waarvoor de 12-uurs AM/PM-indeling was gebruikt, werden in Gmail weergegeven in GMT/UTC-indeling.

Oplossing: het systeem gebruikt nu een 24-uurs tijd/datum-indeling en gemigreerde berichten worden weergegeven met de juiste lokale tijden en datums.

Bestandsvergrendelingen traden op als feederdatabases tegelijkertijd uitzonderingen verwerkten

Probleem: als door twee of meer feederdatabases tegelijkertijd uitzonderingen werden verwerkt, traden bestandsvergrendelingen op.

Oplossing: bestandsvergrendelingen treden niet meer op als feederdatabases tegelijkertijd uitzonderingen verwerken.

Beperkingen en bekende problemen

Deze versie kent de onderstaande beperkingen en problemen. Voor elk probleem wordt een omschrijving plus een tijdelijke oplossing (indien van toepassing) gegeven.

De tijdstempels van bepaalde berichten wijken een uur af

Probleem: in zeldzame gevallen en in bepaalde tijdzones wijken de tijdstempels voor berichten een uur af. Het probleem heeft te maken met het instellen van de zomer- en wintertijd. Afhankelijk van de tijdzone van waaruit het bericht is verzonden en van welke kant van de internationale datumgrens het bericht afkomstig is, geeft de tijdstempel soms een uur vroeger of een uur later aan dan de juiste lokale tijd en datum.

Status: Dit probleem wordt in een toekomstige versie verholpen.

Versie 2.0.9
21 september 2009

Wat is er nieuw

Een nieuwe koptekst voor e-mailberichten is ingesteld voor gebruik in applicaties van derden. Deze e-mailkoptekst, X-Notes-Message-ID, bevat de oorspronkelijke Lotus Notes-bericht-ID van het veld '$MessageID' in het memo/antwoord.

Een nieuwe, per gebruiker gecategoriseerde logboekweergave is toegevoegd, waarin alle migratieactiviteit wordt weergeven (Beheerdersdatabase > Logboeken > Per gebruiker).

Opgeloste problemen

In deze versie zijn de volgende problemen verholpen.

Sommige verjaardagen en herdenkingen werden niet gemigreerd met de juiste datums

Probleem: verjaardagen en herdenkingen in Notes die een tijdcomponent, maar geen datumcomponent bevatten, werden gemigreerd met de datum 31 december 1899.

Oplossing: verjaardagen en herdenkingen worden nu met de juiste datum gemigreerd.

Postcodes en telefoonnummers werden niet gemigreerd

Probleem: postcodes en telefoonnummers werden niet gemigreerd. In Notes worden deze veldtypen gedefinieerd als tekst in het persoonsformulier. In een klein aantal gevallen werden deze waarden in contactdocumenten echter opgeslagen als numerieke velden.

Oplossing: postcodes en telefoonnummers worden nu juist gemigreerd.

Voor- en achtervoegselvelden waarvoor in Notes de waarde '-None-' was geselecteerd, werden gemigreerd

Probleem: voor- en achtervoegselvelden met de waarde '-None-' zouden niet moeten worden gemigreerd.

Oplossing: als '-None-' wordt geselecteerd als waarde voor een voor- of achtervoegselveld, wordt dat veld niet gemigreerd.

Als een e-mailbestand meer dan eens werd gemigreerd, ontstonden dubbele door het systeem gegenereerde contacten

Probleem: GAMLN genereert een contact als het een e-mailadres vindt in een persoonlijke groep, maar er in Notes geen overeenkomstig contactdocument staat. Als een e-mailbericht meer dan één keer werd gemigreerd, werden contacten die eerder door het systeem waren aangemaakt, niet herkend en maakte de nieuwe migratie een nieuw contact. Dit leidde tot dubbele invoeren in zowel Notes als G Suite.

Oplossing: door het systeem gegenereerde contacten worden niet meer gedupliceerd.

Beperkingen en bekende problemen

Deze versie kent de onderstaande beperkingen en problemen. Voor elk probleem wordt een omschrijving plus een tijdelijke oplossing (indien van toepassing) gegeven.

De volgende rich-textelementen van Lotus Notes worden niet ondersteund:

• Knoppen
  • Actiehotspots
  • Samenvouwbare/uitvouwbare gedeelten. De titel en inhoud van het gedeelte worden uitgevouwen gemigreerd.

Geavanceerde tabelstijlen, zoals tabellen met tabbladen of geanimeerde tabellen, worden in Gmail omgezet naar eenvoudige tweedimensionale tabellen.

Uitsluitend standaard tabeleigenschappen worden ondersteund. Zo worden indelingseigenschappen als randkleur, randbreedte en celopvulling en celafstand teruggezet naar de standaardwaarden.

Berichten worden niet gemigreerd als deze bijlagen bevatten van de volgende typen: bat, chm, cmd, com, dll, exe, pif, vb.

Berichten die in Lotus Notes zijn gemarkeerd als ongelezen, worden na migratie weergegeven als gelezen.

Als u in een Lotus Notes-document het datumveld leeg maakt en het document verder ongewijzigd laat, wordt nadat u op 'Exit' of de Escape-toets drukt het bericht 'Do you want to save your changes?' (Wilt u uw wijzigingen opslaan?) niet weergegeven zoals verwacht. Dit is een bekende bug van de Lotus Notes-client. Klik altijd op 'Opslaan' of 'Opslaan en afsluiten' als u dit soort wijzigingen in een document wilt opslaan.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.