Opslaglimieten instellen voor gedeelde Drives

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Business Starter, Business Standard en Business Plus; Enterprise Standard en Enterprise Plus; Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade en Education Plus; Essentials, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus; Nonprofits. Versies vergelijken

Education-klanten gaan naar Opslaglimieten instellen.

Als u niet wilt dat gedeelde Drives te veel van de opslag van uw organisatie gebruiken, stelt u een opslaglimiet in voor de organisatie-eenheden van deze gebruikers. Als gebruikers naar de gedeelde Drive gaan, zien ze een statusbalk die aangeeft hoeveel opslag er wordt gebruikt. Als de limiet is bereikt, krijgen gebruikers een melding.

Als u geen opslaglimieten instelt voor gedeelde Drives, geldt het volgende:

• Het opslaggebruik voor elke gedeelde Drive wordt alleen beperkt door de totale gecombineerde opslag voor uw organisatie.
  • Gebruikers zien geen indicator voor de opslaglimiet in Drive.

Tip: U kunt ook opslaglimieten instellen voor gebruikers.

Op deze pagina

Opslaglimieten instellen voor gedeelde Drives

Voordat u begint (optioneel): Als u verschillende opslaglimieten wilt toepassen op verschillende gedeelde Drives, wijst u gedeelde Drives toe aan organisatie-eenheden.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Opslag.
  3. Klik in het gedeelte Opslaginstellingen op Beheren.
  4. Klik links op de organisatie-eenheid met de gedeelde Drives waarvoor u een opslaglimiet wilt instellen.
  5. Klik op Opslaglimiet voor gedeelde Drives.
  6. Selecteer Aan en vul de hoeveelheid opslag in die elke gedeelde Drive kan gebruiken.
  7. Klik op Opslaan. Als u een limiet heeft ingesteld voor een onderliggende organisatie-eenheid die eerder een limiet overnam van een bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven. Als u eerder een limiet heeft ingesteld voor een onderliggende organisatie-eenheid en u wilt dat de limiet wordt overgenomen van een bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overnemen.

Als bepaalde gedeelde Drives de opslaglimiet al hebben overschreden, krijgt u een waarschuwing voordat het beleid wordt toegepast. Zie Waarschuwingsberichten over opslaglimieten op deze pagina voor meer informatie.

Opmerking:

• Nadat u een opslaglimiet voor een gedeelde Drive heeft ingesteld, geldt dit voor een gedeelde Drive als een gebruiker een bestand in de gedeelde Drive weer toevoegt of bewerkt.
  • Limieten voor gedeelde Drives voorkomen niet dat gebruikers meer gedeelde Drives kunnen maken. Als u niet wilt dat bepaalde gebruikers te veel opslag gebruiken door gedeelde Drives te maken, beperkt u wie gedeelde Drives kan maken

Voorbeeld: Een limiet instellen voor de gedeelde Drives van één afdeling

Stel dat elke gedeelde Drive in de organisatie-eenheid Marketing een limiet van 500 GB moet hebben, en elke gedeelde Drive voor de rest van de organisatie een limiet van 50 GB. Zo stelt u deze limieten in:

1. Stel een limiet van 50 GB in voor gedeelde Drives in de organisatie-eenheid op het hoogste niveau.
  2. Stel een limiet van 500 GB in voor gedeelde Drives in de organisatie-eenheid Marketing.

Hoe gebruikers worden geconfronteerd met opslaglimieten voor gedeelde Drives

Als opslaglimieten aanstaan en gebruikers het deelvenster Details van een gedeelde Drive openen, zien ze een statusbalk met hoeveel opslag ze gebruiken en wat de opslaglimiet van de gedeelde Drive is.

Als gebruikers een gedeelde Drive openen die de opslaglimiet (bijna) heeft bereikt, zien ze meldingen bovenaan de pagina.

Wat er gebeurt als gedeelde Drives de opslaglimieten overschrijden

Als een gedeelde Drive de opslaglimiet overschrijdt, kunnen gebruikers geen nieuwe bestanden toevoegen of bestaande bestanden bewerken. Ga dan als volgt te werk:

• Een contentbeheerder of beheerder van de gedeelde Drive kan content verplaatsen naar of verwijderen uit de gedeelde Drive.
  • Een beheerder kan de opslaglimiet verhogen die voor de gedeelde Drive geldt.

Waarschuwingsbericht: Sommige gedeelde Drives overschrijden de opslaglimiet

Als u een opslaglimiet toepast op gedeelde Drives, gebruiken sommige gedeelde Drives mogelijk al meer opslagruimte dan uw beleid toestaat. Als u doorgaat, kunnen deze gebruikers pas nieuwe content aan de gedeelde Drive toevoegen als ze minder opslag gebruiken of als de limiet wordt verhoogd.

Nagaan welke gedeelde Drives de limiet overschrijden

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Opslag.
  3. Klik op Alle gedeelde Drives bekijken.
  4. Filter gedeelde Drives op organisatie-eenheid en sorteer ze op de hoeveelheid opslag die ze gebruiken.