Automatisch gegenereerde ondertiteling voor doven en slechthorenden voor video's in Drive aan- of uitzetten

Als Google Workspace-beheerder bepaalt u wie automatisch gegenereerde ondertiteling kan toevoegen aan video's in Drive. U kunt ook kiezen of er automatisch video-ondertiteling wordt gemaakt als u video's uploadt.

Dankzij automatisch gegenereerde ondertiteling kunnen mensen in uw organisatie makkelijker meer video's ondertitelen, wat deze toegankelijker maakt. Maar u wilt misschien niet dat video's bij het uploaden automatisch worden ondertiteld als ze gevoelige informatie bevatten. U kunt die functie uitzetten voor organisatie-eenheden met gebruikers die deze content verwerken. Als u ervoor kiest geen automatisch gegenereerde ondertiteling aan te zetten, kunnen gebruikers nog steeds handmatig ondertitelingsbestanden toevoegen aan video's.

Voordat u begint: Raadpleeg indien nodig informatie over hoe u de instelling toepast op een afdeling of groep.

1. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documentenand thenFuncties en apps.

2. Klik op Automatisch gegenereerde ondertiteling.
  3. (Optioneel) Als u wilt dat de instelling alleen geldt voor bepaalde gebruikers, selecteert u een organisatie-eenheid (vaak gebruikt voor afdelingen) of een configuratiegroep (geavanceerd). Laat me zien hoe dit moet

Groepsinstellingen overschrijven organisatie-eenheden. Meer informatie

4. Vink het vakje aan om gebruikers toe te staan automatisch gegenereerde ondertiteling aan hun video's toe te voegen.
  5. Als u toestaat dat ondertiteling automatisch wordt gemaakt, kiest u of u wilt dat Drive automatisch ondertiteling maakt als gebruikers een video uploaden.
  6. Klik op Opslaan. U kunt ook op Overschrijven klikken voor een organisatie-eenheid.

Als u de overgenomen waarde later wilt herstellen, klikt u op Overnemen (of Niet ingesteld voor een groep).