Vereisten voor e-mailafzenders en veelgestelde vragen over Postmaster Tools

Met Postmaster Tools kunnen e-mailafzenders e-mailprestaties analyseren en zorgen dat berichten op de juiste plek worden bezorgd. Postmaster Tools geeft je toegang tot (diagnostische) gegevens over je e-mail, inclusief bezorgingsfouten, spamrapporten en feedbackloops.

We hebben een nieuw Compliance-statusdashboard toegevoegd aan Postmaster Tools zodat verzenders van bulkmails voldoen aan de vereisten in de Richtlijnen voor e-mailverzenders. Dit dashboard is alleen beschikbaar voor verzenders van bulkmail.

Richtlijnen voor e-mailafzenders en Postmaster Tools

We raden verzenders van bulkmail aan om Postmaster Tools te gebruiken zodat ze voldoen aan de vereisten in de Richtlijnen voor e-mailafzenders van Gmail.

Begin 2024 voegt Google een statusdashboard voor naleving toe aan Postmaster Tools. Tot die tijd moeten afzenders controleren of ze voldoen aan onze richtlijnen voor e-mailafzenders via de informatie die nu beschikbaar is in Postmaster Tools en andere online tools die beschikbaar zijn op internet.

Ga naar Aan de slag met Postmaster Tools voor meer informatie over Postmaster Tools. Je kunt ook inloggen bij Postmaster Tools.

Postmaster Tools-dashboards voor e-mailafzenders

Op deze Postmaster Tools-dashboards vind je uitgebreide informatie over je e-mailbezorging en berichtindeling:

SPF- en DKIM-verificatie

Op het Postmaster Tools-dashboard Verificatie vind je uitgebreide informatie over SPF- en DKIM-verificatie. Als je organisatie meer dan één domein heeft en meerdere DKIM-sleutels of SPF-records gebruikt, staan op dit dashboard misschien geen verificatieresultaten voor domeinen die geen e-mails sturen.

Stel dat je 2 domeinen hebt, solarmora.com en support.solarmora.com. Je hebt e-mailverificatie (DKIM en SPF) ingesteld voor beide domeinen. Maar als je alleen e-mails stuurt met solarmora.com, toont Postmaster Tools misschien geen verificatieresultaten voor support.solarmora.com.

Ga naar Spam, spoofing en phishing voorkomen met Gmail-verificatie voor meer informatie over SPF en DKIM.

DMARC-verificatie

Gebruik een DMARC-verificatietool van derden op het internet om de gegevens van je DMARC-verificatie te checken. We raden je aan DMARC-verificatie altijd in te stellen voor je domein. Je kunt instellen dat DMARC minimaal wordt afgedwongen door een beleidsregel in te stellen op none (p=none) en dit toe te passen op 0% van je berichten (pct=0).

Ga naar Spoofing en spam voorkomen met DMARC voor meer informatie over hoe je DMARC instelt.

Berichtindeling

Ga naar het dashboard Bezorgingsfouten in Postmaster Tools om informatie en fouten over de indeling van e-mailberichten te checken. Zoek naar berichtweigeringsfouten vanwege een slechte indeling om deze problemen op te lossen, zoals 550 5.7.1.-fouten. Ga naar SMTP-fouten en -codes in Gmail voor meer informatie over foutcodes.

DNS-records

Gebruik een DNS-recordtool van derden om de DNS A- en PTR-records van je domein te verifiëren. Ga naar Typen resourcerecords voor meer informatie over DNS-records.

Versleuteling

Op het dashboard Versleuteling in Postmaster Tools staat hoeveel van je e-mailverkeer is versleuteld. De procentuele waarden voor inkomende en uitgaande TLS staan onderaan het dashboard.

Spampercentage van door gebruikers gemelde spam

Je kunt het spampercentage van e-mails controleren op het dashboard Spampercentage in Postmaster Tools. Waarden voor door gebruikers gemelde spam staan onderaan het dashboard.

Problemen met afmelden

Als je wilt controleren of je berichten of campagnes een groot aantal klachten van ontvangers krijgen, voeg je de header Feedback-ID: toe aan je berichten en gebruik je Feedbackloop. Ga naar Feedbackloop voor meer informatie.