Molnappen LumApps

Med SAML 2.0-standarden (Security Assertion Markup Language) kan du konfigurera enkel inloggning (SSO) för ett antal molnappar. När du har konfigurerat SSO kan användarna använda sina Google Workspace-uppgifter för att logga in på en app med SSO.

Använda SAML för att konfigurera SSO för LumApps

Utöka alla  |  Komprimera alla

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

Steg 1: Konfigurera Google som SAML-identitetsleverantör
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.
  3. Klicka på Lägg till appföljt avSök efter appar.
  4. För Ange appnamn anger du LumApps.
  5. I sökresultaten pekar du på LumApps Web (SAML) och klickar på Välj.
  6. Klicka på Ladda ned metadata för att ladda ned identitetsleverantörens metadatafil.
  7. Lämna Googles administratörskonsol öppen. Du kan fortsätta med konfigurationen i administratörskonsolen efter konfigurationsstegen i appen.
Steg 2: Ställ in LumApps som en SAML 2.0-tjänsteleverantör
  1. Öppna ett inkognitowebbläsarfönster och gå till inloggningssidan för LumApps. Logga in med ditt LumApps-administratörskonto.
    När du skapade ditt konto skapades inloggningssidan för LumApps. Mer information finns i Skapa LumApps-plattform.
  2. Klicka på Inställningar följt avInställningar högst upp.
  3. För Plattform klickar du på Leverantörsinställningarföljt avIdentitetsleverantör.
  4. Klicka på Nyföljt avSAML V2 för att skapa din leverantör.
  5. För Namn anger du ett namn på leverantören.
  6. För Alternativ slår du på Aktivera inloggning
  7. (Rekommenderas) Aktivera Tillåt att användare skapas i realtid för att snabbt skapa och introducera nya användare.
  8. För Inloggningsknappens synlighet väljer du var inloggningsknappen ska visas:
    • Webb- och mobilapp
    • Webb
    • Mobilapp
  9. (Valfritt) Om du vill anpassa inloggningsknappen klickar du på Ladda upp en logotyp och väljer en färg för Bakgrundsfärg.
  10. Kopiera och spara Leverantörsreferensen. Du behöver koden för att slutföra konfigurationen i administratörskonsolen.
  11. För Metadata klickar du på Importera.
  12. Navigera till platsen du laddade ned identitetsleverantörens metadatafil i steg 1 tidigare på den här sidan, välj den och klicka på Välj.
  13. Klicka på Spara.
  14. Tryck på Ctrl+Skift+? för att öppna fönstret Avancerad felsökningsinformation för LumApps.
  15. För Kund klickar du på Kopiera bredvid id-numret och sparar id:t.
    Du behöver ditt id när du slutför konfigurationen i administratörskonsolen.
  16. Klicka var som helst utanför fönstret Avancerad felsökningsinformation för att stänga det.
Steg 3: Slutför SSO-konfigurationen på administratörskonsolen
  1. Återgå till webbläsarfliken med administratörskonsolen.
  2. Klicka på Fortsätt i fönstret Information om Google-identitetsleverantör.
  3. ACS-webbadressen fylls i. Behåll standardvärdet: https://login.lumapps.com/v1/saml2callback.
  4. Enhets-id fylls i. Ersätt {customer-id} och {saml-provider-reference} med de värden som du kopierade från LumApps i steg 2 tidigare på den här sidan.
    Webbadressen för enhets-id måste ha följande format: https://login.lumapps.com/v1/saml2/sp/{customer-id}/{saml-provider-reference}.
  5. (Valfritt) För Startwebbadress anger du webbadressen till inloggningssidan för LumApps i följande format:
    • För en alternativ webbadress använder du https://anpassat-namn.mindomän.com.
    • Om du inte har en alternativ webbadress använder du https://environment.lumapps.com/a/platform/.
  6. Klicka på Fortsätt.
  7. Klicka på Välj fält och mappa följande Google-katalogattribut till motsvarande LumApps-attribut. Attributen email, firstName och lastName är obligatoriska.
    Google-kategoriattribut Appattribut
    Grundläggande information > Primär e-post e-post*
    Grundläggande information > Förnamn firstName*
    Grundläggande information > Efternamn lastName*
  8. (Valfritt) Om du vill lägga till ytterligare mappningar klickar du på Lägg till mappning och väljer fälten som du behöver mappa.
  9. (Valfritt) Så här anger du gruppnamn som är relevanta för appen:
    1. För Gruppmedlemskap (valfritt) klickar du på Sök efter en grupp, anger en eller flera bokstäver i gruppnamnet och väljer gruppnamnet.
    2. Lägg till ytterligare grupper efter behov (högst 75 grupper).
    3. För Appattribut anger du tjänsteleverantörens motsvarande gruppattributnamn.

Oavsett hur många gruppnamn du anger inkluderar SAML-svaret enbart grupper som en användare är medlem i (direkt eller indirekt). Mer information finns i Om mappning av gruppmedlemskap.

10. Klicka på Slutför.
Steg 4: Aktivera appen för användare

Innan du börjar: Gör så här om tjänsten ska aktiveras eller inaktiveras enbart för vissa användare: Samla kontona i en organisationsenhet (om du vill ställa in olika åtkomst per avdelning) eller i en konfigurationsgrupp (om du vill ställa in olika åtkomst för grupper av användare på olika avdelningar, eller inom en avdelning).

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.
  3. Klicka på LumApps.
  4. Klicka på Användaråtkomst.
  5. Om du vill aktivera eller inaktivera en tjänst för alla inom organisationen klickar du på alternativet På för alla eller Av för alla och sedan på Spara.

6. (Valfritt) Om du vill aktivera eller inaktivera en tjänst för en organisationsenhet:
    1. Välj organisationsenheten till vänster.
    2. Om du vill ändra tjänstens status väljer du eller Av.
    3. Välj ett alternativ:
      • Om tjänstens status är inställd på Ärvd och du vill behålla den uppdaterade inställningen klickar du på Åsidosätt även om den överordnade inställningen ändras.
      • Om tjänstens status är Åsidosatt klickar du på Ärv för att återgå till samma inställning som dess överordnade eller så klickar du på Spara för att behålla den nya inställningen, även om den överordnade inställningen ändras.
        Obs! Läs mer om organisationsstrukturen.
  7. Om du vill aktivera en tjänst för en grupp av användare inom en organisationsenhet eller i olika organisationsenheter väljer du en åtkomstgrupp. Mer information finns i Slå på en tjänst för en grupp.
  8. Kontrollera att e-postdomänerna för LumApps-användarkontots e-postadresser matchar den primära domänen för organisationens hanterade Google-konto.
Steg 5: Verifiera att SSO fungerar

LumApps har stöd för både identitetsleverantörsinitierad och tjänstleverantörsinitierad SSO.

Verifiera identitetsleverantörsinitierad SSO

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.
  3. Klicka på LumApps.
  4. I avsnittet LumApps klickar du på Testa SAML-inloggning.
    LumApps bör öppnas på en separat flik. Om den inte gör det felsöker du felmeddelandet och försöker igen. Mer information om felsökning finns i Felmeddelanden för SAML-appar.

Verifiera SSO som initieras av tjänstleverantör

1. Stäng alla webbläsarfönster och öppna inloggningssidan för LumApps.
  2. Klicka på Logga in med name, där name matchar leverantörsnamnet du lade till i steg 2 tidigare på den här sidan.
    Du ska omdirigeras till Googles inloggningssida.
  3. Ange dina användaruppgifter för Google Workspace.

När dina uppgifter har autentiserats bör LumApps öppnas.

Steg 6: Konfigurera användaradministration
Som avancerad administratör kan du automatiskt administrera användare i appen. Mer information finns i Konfigurera användaradministration för LumApps.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.