Problemen met de nieuwe gegevensmigratieservice oplossen

Zo lost u eventuele problemen op bij het instellen en migreren van gegevens met de nieuwe gegevensmigratieservice.

Autorisatie

Een migratie instellen en uitvoeren

Autorisatie

Controleer het e-mailadres van de hoofdbeheerder

Controleer of u een juist en geldig e-mailadres heeft ingevoerd van een Google Workspace-hoofdbeheerder van een brondomein.

Als u een foutmelding krijgt wanneer u het autorisatieverzoek probeert te openen, is de e-mail verstuurd naar iemand die geen hoofdbeheerder is in het brondomein. U lost dit probleem op door in de Google Beheerdersconsole voor het doeldomein op Verbinding verbreken te klikken en een nieuwe koppeling te maken met een geldig e-mailadres van de hoofdbeheerder voor het bronaccount. Ga naar Een migratie uitvoeren voor meer informatie.

Controleer of de hoofdbeheerder toestemming heeft gegeven

Als u een hoofdbeheerder bent van het bronaccount, gaat u zo te werk om te controleren of u toestemming heeft gegeven voor de machtiging:

1. Ga naar de instellingen voor domeinbrede machtigingen in het bronaccount.
  2. Controleer of Gegevensmigratie (nieuw) wordt getoond als client.

Ga naar API-toegang beheren met domeinbrede machtigingen voor meer informatie over domeinbrede machtigingen.

3. Als het niet als client wordt weergegeven, geeft u toestemming door op de toestemmingslink te klikken in de e-mail met het autorisatieverzoek.

Controleer of de e-maillink geldig is

De link voor toestemming verloopt na 24 uur. Als de hoofdbeheerder van het bronaccount geen toestemming geeft binnen die periode, klikt u op E-mail opnieuw sturen om de hoofdbeheerder een vernieuwde link te sturen.

Een migratie instellen en uitvoeren

Fout bij het uploaden van de toewijzing

U kunt een van de volgende fouten zien als u de migratietoewijzing uploadt:

Foutmelding Stappen om het probleem op te lossen
Item bestaat al U heeft een bronmailadres meerdere keren toegevoegd. Controleer uw migratietoewijzing op dubbele brongebruikers (het is toegestaan om de doelgebruiker meerdere keren te vermelden).
Doel-Gmail-accountentiteit moet zijn ingesteld Een doel-e-mailadres ontbreekt. Controleer het csv-bestand op ontbrekende doelgebruikers.
E-mail-ID voor Gmail-accountentiteit moet ingesteld en geldig zijn Zorg dat de e-mailadressen in het bestand zijn ingesteld en een geldige e-mailindeling hebben.

De migratie kan niet worden gestart

Zorg dat de hoofdbeheerder van het doeldomein de migratie start. De nieuwe gegevensmigratieservice vereist hoofdbeheerdersrechten, omdat deze domeinbrede machtigingen geeft in het doeldomein voordat de migratie wordt gestart.

De migratie is afgerond, maar er zijn mislukte items

Klik op Migratierapport downloaden en gebruik het rapport om te achterhalen welke items niet zijn gemigreerd en de redenen hiervoor. Ga naar Inzicht in de nieuwe rapporten voor de gegevensmigratieservice voor meer informatie.

Los de problemen op en kies dan Een deltamigratie uitvoeren.

Ontbrekende berichten

Als er berichten ontbreken na een migratie, voert u de volgende stappen voor probleemoplossing uit.

Stap 1: Zorg dat een bericht niet het verkeerde label heeft

1. Noteer de bericht-ID van het ontbrekende bericht in het bronaccount.

Ga naar Een e-mail traceren aan de hand van de volledige kopteksten voor meer informatie over hoe u de bericht-ID vindt.

2. Gebruik in het doelaccount de Gmail-zoekoperator rfc822msgid: om de bericht-ID te zoeken.

Ga naar Zoekoperators die u kunt gebruiken met Gmail voor meer informatie over het gebruik van een zoekoperator.

3. Als het bericht niet kan worden gevonden, gaat u door naar de volgende stap.

Stap 2: Het migratierapport controleren

1. Download het migratierapport.
  2. Zoek het ontbrekende bericht aan de hand van de bericht-ID.
  3. Als in het rapport staat dat het bericht is mislukt, zoekt u de foutcode in Veelvoorkomende foutmeldingen.
  4. Volg de instructies om de foutmelding op te lossen.

Fouten bij de migratie van labels

Als u een foutmelding krijgt bij de migratie van labels, wordt het bericht dat is bijgevoegd bij het label gemigreerd, maar heeft deze een waarschuwing. Probeer een deltamigratie uit te voeren om het probleem op te lossen.

Doe het volgende als het probleem zich blijft voordoen:

1. Kies een optie:
  2. Voer een deltamigratie uit.