Uppgradering av infogade trådar i Google Chat för administratörer

Den här artikeln är till för personer som hanterar Googles tjänster eller enheter för ett företag, en skola eller en grupp. Om du använder ett personligt konto (@gmail.com) besöker du hjälpcentret för Google-kontot.

Från och med den 30 september 2023 uppgraderas alla chattrum som organiseras efter konversationsämne stegvis till rum med infogade trådar. Uppgraderingsprocessen förväntas vara slutförd den 31 mars 2024 för alla organisationer.

Om du inte känner till rum och infogade trådar kan du läsa Använda Rum i Google Workspace.

Vad behöver jag göra?

Du behöver inte göra något för att starta uppgraderingen. Vi rekommenderar att du sätter dig in i hur infogade trådar och hur uppgraderingsprocesse fungerar så att du kan informera användarna och förbereda dig på eventuella frågor eller funderingar. Om du vill välja en månad och ett klockslag (vardag/helg), så kan du göra det genom att fylla i det här formuläret senast den 15 oktober 2023. Vi gör vårt bästa för att ta hänsyn till önskad tidsperiod för uppgraderingen.

Hur ser uppgraderingen ut för användarna?

Före uppgraderingen

Två veckor innan uppgraderingen börjar visas en banner med information om uppgraderingen i rum ordnade efter ämne. Denna banner har en länk till en supportartikel med information om uppgraderingen.

Under uppgraderingen

När uppgraderingen har startat bör den ta några minuter för de flesta rum och den genomförs under veckoslut på tider med lägre belastning. I vissa fall kan processen ta upp till 12 timmar.

Under uppgraderingen har användare, appar och API:er för Chat inte åtkomst till de rum som uppgraderas. Google Arkiv kan visa dubbletter av chattmeddelanden från dessa rum om en sökning utförs under uppgraderingen.

Inga andra funktioner i Chat (direktmeddelanden, gruppkonversationer och rum med separata diskussioner) påverkas av uppgraderingen.

Efter uppgraderingen

När uppgraderingen är klar har användare, appar och API:er för Chat åtkomst till uppgraderade rum. Inga meddelanden raderas och ämnesrum konverteras till rum med separata diskussioner. Meddelanden som skickas före uppgraderingen ordnas kronologiskt.

I de uppgraderade rummen är konversationshistoriken aktiverad som standard. Detta har vi gjort för att matcha rum som är ordnade efter konversationsämne där historiken alltid är på. Beroende på kontrollerna för historik på organisationsnivå kan inställningarna för rumshistorik ändras av rumsansvariga. Nya meddelanden som skickas efter uppgraderingen följer tillämpliga historikkontroller på organisationsnivå som har konfigurerats av administratörer. Rumsansvariga kan stänga av historiken om du har konfigurerat deras behörighetsinställningar för att tillåta detta. Läs mer genom att besöka Konfigurera ett alternativ för rumshistorik för användare.

Nya funktioner för rum

Den här uppdateringen av rum innehåller många nya funktioner. Mer information finns i Uppdateringar om övergången från rum ordnade efter ämne till infogade trådar i Google Chat. I det här webbinariet kan du även få mer information om uppgraderingen, förklaring och kommande funktioner som ytterligare förbättrar de infogade trådarna.

Ytterligare information