Ange gränser för inspelningskvalitet för skärmdelning

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Business Standard och Business Plus,Enterprise Standard och Enterprise PlusTeaching and Learning Upgrade och Education Plus, Enterprise Essentials och Enterprise Essentials Plus.  Jämför utgåvor

När du spelar in presentationer och andra typer av skärmdelningar i 1080p blir de mycket lättare att läsa än när de spelas in med lägre upplösningar. Om det är högre prioritet för organisationen att spara utrymme på Drive kan du begränsa inspelningskvaliteten för skärmdelning till högst 720p.

Innan du börjar: Gör så här om inställningen ska tillämpas för vissa användare: Samla kontona i en organisationsenhet (om inställningarna ska göras per avdelning) eller i en konfigurationsgrupp (om inställningarna ska gälla användare på olika avdelningar).

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Meet.
  3. Klicka på Videoinställningar för Meet.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj i annat fall en underordnad organisationsenhet eller en konfigurationsgrupp.
  5. Klicka på Standardkvalitet för videoinspelning och markera eller avmarkera rutan Spela in med högsta tillgängliga upplösning när villkoren tillåter (standard).
  6. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en organisationsenhet eller grupp kan något av alternativen Ärv eller Åsidosätt vara tillgängligt för en överordnad organisationsenhet eller Inget angivet för en grupp.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

Relaterade ämnen