Aruba: TXT-poster

Du måste ha åtkomst till ditt domännamns DNS-hantering för att kunna använda Google-tjänsten. Se till att ditt nuvarande abonnemang hos aruba.it ger denna åtkomst. Utan det kan du inte göra dessa förändringar.

En TXT-post är en post i domännamnssystemet (DNS) som ger kompletterande information om domänen. Du kan skapa en TXT-post som bevisar för Google att du äger domänen.

1. Logga in på ditt konto på http://admin.aruba.it/login.aspx.

2. Välj DNS-namn på hanteringsserver (Gestione DNS e-namnserver).

3. Välj TXT-post -> Hantera.

4. I datafältet SPF anger du ditt unika Googles säkerhetstoken, som finns i Googles administratörskonsols verifieringsinstruktioner.Denna token är en sträng med 68 tecken som börjar med google-site-verification=, följt av ytterligare 43 tecken.

5. Klicka på Lägg till.

På Aruba DNS-panelen finns inget alternativ för att lägga till ett värdnamn när domänverifiering utförs.

6. Klicka på Fortsätt för att återgå till huvudmenyn.

7. Klicka på Spara konfiguration för att bekräfta ändringen.

Grattis! Din nya DNS TXT-post innehåller nu din säkerhetstoken. Tänk på att det kan ta upp till ett dygn innan ändringarna i DNS-inställningarna används på Internet. Det kan dock gå snabbare beroende på vilken värd som används.

Om du har problem med att lägga till TXT-posten kontaktar du domänvärden direkt och ber om ytterligare hjälp. Om du är osäker på vad du ska säga hittar du här en exempelförklaring som du kan e-posta till värden eller läsa upp på telefon.