Nominalia: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta supporten för G Suite för snabb och personlig hjälp som ingår i G Suite-prenumerationen. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Om du redan har registrerat dig för G Suite men inte slutfört konfigurationen kan du fortsätta där du slutade.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Längst upp på startsidan för administratörskonsolen klickar du på Klicka här för att fortsätta konfigurera administratörskonsolen.

A red circle highlights the "Set up Admin Console. Click here to get started." option at the top of the Admin console.

3. Klicka på Verifiera

A red circle highlights the Verify button on the first step of the wizard.

4. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post. Du kan även klicka på Byt verifieringsmetod om du behöver använda en annan metod.A red circle highlights the Continue button at the bottom of the Here
  5. Klicka på Kopiera för att kopiera din unika verifieringspost.Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.

Steg 2: Logga in på domänvärden

1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.
    Obs! Om det inte finns någon länk till domänen klickar du här och öppnar webbplatsen Nominalia på en ny flik. Installationsguiden förblir öppen på den första fliken.
  2. Logga in på Nominalia.

Om du inte känner till ditt användarnamn och lösenord kontaktar du supporten för Nominalia.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Under Domain (Domän) väljer du din webbplats.

2. Under Services and related product (Tjänster och relaterad produkt) klickar du på Domains and DNS (Domäner och DNS).

3. I tabellen action (åtgärder) klickar du på Configure DNS (Konfigurera DNS).

4. Klicka på Advanced Management (Avancerad hantering) och klicka på OK i dialogrutan.

5. Klicka på Add Record (Lägg till post) och ange 1 som antalet poster du vill lägga till.

6. På den nya raden anger du följande information:

• I kolumnen Name (Namn) anger du domännamnet (utan www.).
    • Låt kolonnen TTL tom som standard.
    • På rullgardinsmenyn Type (Typ) väljer du TXT.
    • Klistra in verifieringsposten du kopierade tidigare till fältet Value (Värde).
    • Under Host/IP (Värd/IP) låter du standardvärdena vara kvar.

7. Klicka på OK och sedan på OK i dialogrutan.
Steg 4: Uppmana Google att verifiera
  1. Återgå till administratörskonsolen. Vid behov klickar du på länken högst upp på sidan för att fortsätta konfigurera administratörskonsolen.

A red circle highlights the "Set up Admin Console. Click here to get started." option at the top of the Admin console.

2. Öppna sidan Verifiera din domän

3. Rulla längst ned på sidan och klicka på Verifiera min domän.

A red circle highlights the Verify My Domain button on Step 5. Add your TXT Record page of the wizard

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Håll administratörskonsolen och domänvärdsidorna öppna.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.