Over de nieuwe gegevensmigratieservice

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Business Starter, Business Standard en Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade en Education Plus, Essentials Starter, Essentials, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus, Nonprofits, G Suite Basic en G Suite Business.  Versies vergelijken

Gebruik de nieuwe gegevensmigratieservice om de e-mailgegevens van uw gebruikers te migreren van het ene Google Workspace-account naar het andere. U stelt de migratie in de Google Beheerdersconsole in. Het migratieproces vindt plaats in de cloud.

De nieuwe gegevensmigratieservice is een nieuwere versie van de gegevensmigratieservice en kan worden gebruikt om tot 100 gebruikers te migreren. Momenteel kunt u alleen e-mails migreren vanuit een Google Workspace-account met de nieuwe gegevensmigratieservice. Aanvullende functies zijn binnenkort beschikbaar.

Als u andere soorten gegevens wilt migreren uit andere typen bronaccounts, gaat u naar Aan de slag met de gegevensmigratieservice.

Wat wordt gemigreerd vanuit Google Workspace?

De nieuwe gegevensmigratieservice migreert het volgende:

• E-mailberichten, inclusief conceptberichten en gestuurde berichten
  • Labels en sublabels
  • Bijlagen bij e-mailberichten
  • Status Gelezen en Ongelezen
  • Sterren

Controlepunten voor migraties

• E-mailberichten van Google Groepen worden niet gemigreerd.
  • Vertrouwelijke e-mailberichten worden gemigreerd, maar de verificatie wordt niet geüpdatet.
  • Dynamische e-mailberichten worden als standaard (eenvoudige) berichten gemigreerd.
  • Tijdens het migratieproces worden de afzender- en ontvanger-ID's (inclusief bcc- en cc-ontvangers) niet gewijzigd.
  • Gesnoozede of geplande berichten krijgen het label Alle e-mail in het doelaccount en niet de labels Gesnoozed of Gepland.
  • Berichten met het label Chat krijgen het label Gemigreerde chat in het doelaccount.
  • Voor deltamigraties:
    • Geüpdatete concepten worden gemigreerd als nieuwe concepten. Eerdere versies worden niet verwijderd uit het doelaccount.
    • Als een gebruiker na de hoofdmigratie een conceptbericht stuurt, migreert de nieuwe gegevensmigratieservice het verstuurde bericht en wordt het oorspronkelijke concept niet verwijderd.

Voorbereiden op de migratie

Voordat u gegevens migreert, voert u de volgende stappen uit in uw nieuwe Google Workspace-account:

• Als u de Essentials-versie gebruikt, moet u voordat u begint uw domeineigendom bevestigen. Ga naar Uw domeineigendom bevestigen om functies toe te voegen voor meer informatie.
  • Als u de Essentials-versie niet gebruikt, kunt u uw domeineigendom bevestigen voor of nadat u een migratie uitvoert.
  • U moet alle gebruikers een gebruikersaccount geven voordat ze kunnen inloggen en Google-services kunnen gebruiken. De nieuwe gegevensmigratieservice migreert alleen gegevens naar de accounts van bestaande -gebruikers. De service maakt geen gebruikersaccounts aan de hand van de gemigreerde gegevens. Ga naar Opties voor het toevoegen van gebruikers voor meer informatie over gebruikersaccounts.
  • Zet de Gmail-service aan. Zie Een service aan- of uitzetten voor Google Workspace gebruikers voor meer informatie.
  • Voordat uw gebruikers Google-services kunnen gebruiken in uw nieuwe account, moeten ze een gebruikerslicentie hebben voor het account. Zie Hoe licenties werken voor meer informatie.

U hoeft IMAP niet aan te zetten in het bron- of doelaccount. De nieuwe gegevensmigratieservice gebruikt de Gmail API om gegevens te migreren.

Volgende stap

E-mail migreren met de nieuwe gegevensmigratieservice