Distribuera iOS-appar med Apple VPP (beta)

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Starter och Frontline Standard, Business Plus, Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus och Endpoint Education Upgrade, Enterprise Essentials och Enterprise Essentials Plus, G Suite Basic, G Suite Business och Cloud Identity-premiumversion. Jämför utgåvor

Som administratör kan du använda Apple Volume Purchase Program (VPP) om du vill köpa flera appar samtidigt och distribuera dem till alla iOS-enheter i organisationen. Det gör du genom att ansluta Apple Business Manager till Google Workspace- eller Cloud Identity-prenumerationen. Du kan köpa applicenser och installera licensierade appar på hanterade enheter.

Innan du börjar

• Aktivera avancerad mobilhantering för organisationsenheten som ska använda enheterna. Mer information finns i Konfigurera avancerad mobilhantering
  • Konfigurera användarregistrering för iOS-enheter. Apple VPP är tillgängligt för användarregistrerade iOS-enheter med iOS 15.5 och senare. Mer information finns i Dela upp jobbdata och personlig data på iOS-enheter.
  • Kontrollera att du har inloggningsuppgifter för Googles administratörskonsol och Apple Business Manager eller Apple School Manager.
  • Om du vill distribuera VPP-appar till vissa användare placerar du deras konton i en organisationsenhet (för att styra åtkomst per avdelning) eller lägger till dem i en åtkomstgrupp (för att ge åtkomst för användare i olika eller på avdelningar).

Steg 1: Köp applicenser

Du behöver licenser för Google Device Policy-appen och andra appar som du vill distribuera till användarregistrerade enheter.

1. Öppna Apple Business Manager eller Apple School Manager och logga in med företagets Apple-id.
  2. Klicka på Appar och böcker till vänster.
  3. Leta upp Google Device Policy-appen och klicka på den.
  4. Välj platsen som du vill tilldela applicenserna.
    Obs! Om du inte hittar platsen du letar efter kan du skapa den. Mer information finns i Konfigurera platser i Apple Business Manager.
  5. Ange antalet licenser du vill köpa och klicka på Köp.
  6. Köp licenser för andra appar som du vill distribuera till användarna.

Steg 2: Ladda upp en innehållstoken till administratörskonsolen

Om du vill distribuera appar till användare på administratörskonsolen behöver du en innehållstoken. Token får du från Apple Business Manager eller Apple School Manager. Token löper ut årligen. Undvik avbrott i tjänsten genom att ställa in en kalenderpåminnelse om att ladda ned en uppdaterad token och ladda upp den till administratörskonsolen innan din nuvarande token löper ut. Om du ersätter din token med en som var kopplad till en annan leverantör av hantering av mobila enheter rensas dina applicenstilldelningar.

1. Öppna Apple Business Manager eller Apple School Manager och logga in med företagets Apple-id.
  2. Klicka på Inställningarföljt avBetalningar och faktureringföljt avAppar och böcker.
  3. Under Innehållstoken klickar du på Ladda ned bredvid den platstoken som du vill ladda ned.
  4. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

5. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avMobil och ändpunkterföljt avInställningarföljt aviOS.
  6. Klicka på Apple Volume Purchase Program (VPP).
  7. Välj ett alternativ:
    • För att ladda upp en ny token klickar du på Ladda upp Apple VPP-token.
    • Om du vill ersätta en befintlig token klickar du på Ersätt token.
  8. Leta reda på innehållstoken som du laddade ned tidigare och klicka på Ladda upp.
  9. Klicka på Spara
  10. Om du vill importera apparna som är kopplade till token klickar du på Synkronisera VPP.
    Obs!
    Om du köper fler applicenser senare måste du synkronisera VPP igen.

Steg 3: Distribuera VPP-appar till användarna

Användarna kan hämta appar i Google Device Policy-appen på sin enhet. Om du aktiverar Installera VPP-krav för en app kan användarna inte få åtkomst till jobbdata på enheten förrän de har installerat appen.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.

3. Klicka på namnet på den app du vill distribuera till användarna. Så här hittar du VPP-appar:
    1. Klicka på Lägg till ett filterföljt avPlattformföljt aviOSföljt avAnvänd.
    2. Klicka på Lägg till ett filterföljt avDistributionstypföljt avVolume Purchase Program (VPP) ).
  4. Klicka på Användaråtkomst och distribution.
  5. Till vänster klickar du på den grupp eller organisationsenhet som du vill ange appåtkomst för. Som standard väljs den översta organisationsenheten och ändringen gäller för hela organisationen.
  6. Aktivera eller inaktivera Appåtkomst och VPP-distribution efter behov.

Obs! När appåtkomst har aktiverats för en grupp åsidosätter gruppinställningen inställningarna för organisationsenheten. Du kan dock inte uttryckligen stänga av appåtkomst för en grupp. När du avmarkerar Av ärver användare i gruppen inställningen från grupper med högre rankning eller användarens organisationsenhet. Exempel:

• Om du vill dölja appen för alla användare inaktiverar du Appåtkomst för organisationsenheten på den högsta nivån.
    • Om du vill distribuera appen enbart för vissa användare inaktiverar du Appåtkomst och VPP-distribution för organisationsenheten på toppnivå och aktiverar dem för underordnade organisationsenheter eller grupper.
  7. (Valfritt) Om du vill kräva att användarna installerar appen för att få åtkomst till Google Workspace på sin enhet aktiverar du VPP-kravinstallation
  8. Om du anger användaråtkomst och distribution för flera grupper kontrollerar du ordningen för grupperna och ställer in deras prioritet:
    1. Klicka på Grupper till vänster.
    2. Dra grupperna i den ordning du vill att deras inställningar ska gälla för en användare som tillhör fler än en. Placera gruppen med högst prioritet högst upp.
  9. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en organisationsenhet eller grupp kan något av alternativen Ärv eller Åsidosätt vara tillgängligt för en överordnad organisationsenhet eller Inget angivet för en grupp.

Hantera och övervaka distributionen av VPP-appar

Ta bort en innehållstoken från administratörskonsolen

Om du bestämmer dig för att inte distribuera appar med VPP kan du ta bort innehållstoken. Befintliga användare förlorar inte åtkomsten till sina appar, men nya användare tilldelas inte applicenser.
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avMobil och ändpunkterföljt avInställningarföljt aviOS.
  3. Klicka på Apple Volume Purchase Program (VPP).
  4. Klicka på bredvid VPP-tokennamnet.
  5. Klicka på Spara

Granska hur apparna distribueras

Du kan granska alla organisationsenheter och grupper som har åtkomst till en specifik app:
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.

3. Klicka på appens namn. Så här hittar du VPP-appar:
    1. Klicka på Lägg till ett filterföljt avPlattformföljt aviOSföljt avAnvänd.
    2. Klicka på Lägg till ett filterföljt avDistributionstypföljt avVolume Purchase Program (VPP) ).
  4. Om du vill granska de organisationsenheter och grupper som har appåtkomst klickar du på Organisationsenheter under Appåtkomst. En panel med grupperna och organisationsenheterna samt deras åtkomststatus för appar visas.
  5. Om du vill granska VPP-distributionen som du har konfigurerat för grupper och organisationsenheter klickar du på Organisationsenheter under Distribution av program för volymköp. En panel med grupperna och organisationsenheterna och deras VPP-status öppnas.

Se vilka VPP-appar som är installerade på en enhet

Du kan få en lista över användare som har tilldelats en specifik VPP-applicens:
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Katalogföljt avAnvändare.
  3. Klicka på Lägg till ett filterföljt avVPP-köpprogram.
  4. Ange ett sökord för appen och klicka på Använd.

Se en användares VPP-appar och återkalla en licens

Du kan se vilka VPP-appar som används av en viss användare. Du kan även återkalla licensen.
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Katalogföljt avAnvändare.
  3. Klicka på användarens namnföljt avAppar. Användarens VPP-appar visas under VPP-appar (Volume Purchase Program).
  4. (Valfritt) Om du vill återkalla en användares licens klickar du på Återkalla bredvid appnamnet.

Relaterade ämnen