iOS-apps distribueren met Apple VPP (bèta)

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline Starter en Frontline Standard, Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus en Endpoint Education Upgrade, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus, G Suite Basic, G Suite Business en Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

Als beheerder kunt u met het Apple Volume Purchase Program (VPP) apps in bulk kopen en distribueren naar alle iOS-apparaten in uw organisatie. Hiervoor koppelt u Apple Business Manager aan uw Google Workspace- of Cloud Identity-abonnement. U kunt app-licenties kopen en gelicentieerde apps installeren op beheerde apparaten.

Voordat u begint

• Schakel geavanceerd mobiel beheer in voor de organisatie-eenheid waarin de apparaten worden gebruikt. Ga naar Geavanceerd mobiel beheer instellen voor meer informatie.
  • Stel inschrijving door gebruikers in voor iOS-apparaten. Apple VPP is beschikbaar voor door gebruikers ingeschreven iOS-apparaten met iOS 15.5 en hoger. Ga naar Zakelijke en persoonlijke gegevens gescheiden houden op iOS-apparaten voor meer informatie.
  • Zorg dat u inloggegevens heeft voor de Google Beheerdersconsole en Apple Business Manager of Apple School Manager.
  • Als u VPP-apps wilt distribueren naar bepaalde gebruikers, plaatst u hun accounts in een organisatie-eenheid (om de toegang per afdeling te beheren) of een toegangsgroep (om toegang te geven aan gebruikers in een of meer afdelingen).

Stap 1: App-licenties aanschaffen

U heeft een licentie nodig voor de Google Device Policy-app en andere apps die u wilt distribueren naar door gebruikers ingeschreven apparaten.

1. Open Apple Business Manager of Apple School Manager en log in met uw zakelijke Apple-ID.
  2. Klik links op Apps en boeken.
  3. Zoek de Google Device Policy-app en klik erop.
  4. Selecteer de locatie waaraan u de app-licenties wilt toewijzen.
    Opmerking: Als u de gewenste locatie niet kunt vinden, kunt u deze maken. Ga naar Locaties instellen in Apple Business Manager voor meer informatie.
  5. Voer het aantal licenties in dat u wilt aanschaffen en klik op Doorgaan.
  6. Koop licenties voor de andere apps die u wilt distribueren naar gebruikers.

Stap 2: Upload een contenttoken naar de Beheerdersconsole

Als u apps wilt distribueren naar gebruikers in de Beheerdersconsole, heeft u een contenttoken nodig. U haalt de token op via Apple Business Manager of Apple School Manager. De token verloopt jaarlijks. Stel een agendaherinnering in om een geüpdatete token te downloaden en te uploaden naar de Beheerdersconsole voordat de huidige token verloopt, zodat de service niet wordt onderbroken. Als u uw token vervangt door een token die is gekoppeld aan een andere provider van beheer van mobiele apparaten, worden de app-licentietoewijzingen gewist.

1. Open Apple Business Manager of Apple School Manager en log in met uw zakelijke Apple-ID.
  2. Klik op Voorkeurenand thenBetalingen en factureringand thenApps en boeken.
  3. Klik onder Contenttokens op Downloaden naast de locatietoken die u wilt downloaden.
  4. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

5. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenMobiel en eindpuntenand thenInstellingenand theniOS.
  6. Klik op Apple Volume Purchase Program (VPP).
  7. Kies een optie:
    • Klik op Apple VPP-token uploaden om een nieuwe token te uploaden.
    • Klik op Token vervangen als u een bestaande token wilt vervangen.
  8. Zoek de contenttoken die u eerder heeft gedownload en klik op Uploaden.
  9. Klik op Opslaan.
  10. Importeer de apps die aan de token zijn gekoppeld door te klikken op VPP synchroniseren.
    Opmerking:
    Als u later meer app-licenties koopt, moet u VPP opnieuw synchroniseren.

Stap 3: Distribueer VPP-apps naar gebruikers

Gebruikers kunnen apps downloaden in de Google Device Policy-app op hun apparaat. Als u VPP-installatie afdwingen aanzet voor een app, hebben gebruikers pas toegang tot zakelijke gegevens op hun apparaat als ze die app hebben geïnstalleerd.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenWeb- en mobiele apps.

3. Klik op de naam van de app die u naar gebruikers wilt distribueren. Zo vindt u VPP-apps:
    1. Klik op Filter toevoegenand thenPlatformand theniOSand thenToepassen.
    2. Klik op Filter toevoegenand thenDistributietypeand thenVolume Purchase Program (VPP).
  4. Klik op Gebruikerstoegang en distributie.
  5. Klik links op de groep of organisatie-eenheid waarvoor u de app-toegang wilt instellen. Standaard is de organisatie op het hoogste niveau geselecteerd en geldt de wijziging voor uw hele organisatie.
  6. Zet App-toegang en VPP-distributie indien nodig aan of uit.

Opmerking: Als app-toegang aanstaat voor een groep, overschrijft de groepsinstelling de instellingen van de organisatie-eenheid. U kunt app-toegang echter niet expliciet uitzetten voor een groep. Als u het vinkje weghaalt bij Uit, nemen de gebruikers in die groep de instelling over van bovenliggende groepen of hun organisatie-eenheid. Voorbeeld:

• Als u de app wilt verbergen voor alle gebruikers, zet u App-toegang uit voor de organisatie-eenheid op het hoogste niveau.
    • Als u de app wilt distribueren voor slechts een deel van de gebruikers, zet u App-toegang en VPP-distributie uit voor de organisatie-eenheid op het hoogste niveau en zet u deze aan voor onderliggende organisatie-eenheden of groepen.
  7. (Optioneel) Als u wilt dat gebruikers de app installeren om toegang te krijgen tot Google Workspace op hun apparaat, zet u VPP-installatie afdwingen aan.
  8. Als u gebruikerstoegang en distributie instelt voor meerdere groepen, controleert u de volgorde van de groepen en stelt u de prioriteit in:
    1. Klik links op Groepen.
    2. Versleep de groepen zodat ze in de volgorde staan waarvan u de instellingen wilt toepassen voor gebruikers die bij meerdere groepen horen. Zet de groep met de hoogste prioriteit bovenaan.
  9. Klik op Opslaan. Als u een organisatie-eenheid of groep heeft ingesteld, kunt u de instelling van een bovenliggende organisatie-eenheid mogelijk overnemen of overschrijven of een groep ongedaan maken.

De distributie van VPP-apps beheren en monitoren

Een contenttoken verwijderen uit de Beheerdersconsole

Als u besluit VPP niet te gebruiken om apps te distribueren, kunt u de contenttoken verwijderen. Huidige gebruikers raken de toegang tot hun apps niet kwijt, maar nieuwe gebruikers krijgen geen app-licentie toegewezen.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenMobiel en eindpuntenand thenInstellingenand theniOS.
  3. Klik op Apple Volume Purchase Program (VPP).
  4. Klik naast de naam van de VPP-token op .
  5. Klik op Opslaan.

Controleren hoe apps worden gedistribueerd

U kunt nagaan welke organisatie-eenheden en groepen allemaal toegang hebben tot een specifieke app:
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenWeb- en mobiele apps.

3. Klik op de naam van de app. Zo vindt u VPP-apps:
    1. Klik op Filter toevoegenand thenPlatformand theniOSand thenToepassen.
    2. Klik op Filter toevoegenand thenDistributietypeand thenVolume Purchase Program (VPP).
  4. Als u wilt nagaan welke organisatie-eenheden en groepen app-toegang hebben, klikt u onder App-toegang op Organisatie-eenheden. Er wordt een venster geopend met de groepen en organisatie-eenheden en de toegangsstatus van de app.
  5. Als u de VPP-distributie wilt controleren die u voor groepen en organisatie-eenheden heeft ingesteld, klikt u onder Distributie van Volume Purchase Program op Organisatie-eenheden. Er wordt een venster geopend met de groepen en organisatie-eenheden en de VPP-status daarvan.

Bekijken welke apps zijn geïnstalleerd op een apparaat

U kunt een lijst krijgen met gebruikers aan wie een specifieke VPP-app-licentie is toegewezen:
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga naar Directoryand thenGebruikers.
  3. Klik op Filter toevoegenand thenVolume Purchase Program-apps.
  4. Voer een zoekwoord in voor de app en klik op Toepassen.

De VPP-apps van een gebruiker bekijken en een licentie intrekken

U kunt de VPP-apps bekijken die door een bepaalde gebruiker worden gebruikt. U kunt de licentie ook intrekken.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga naar Directoryand thenGebruikers.
  3. Klik op de naam van de gebruikerand thenApps. De VPP-apps van de gebruiker staan onder Volume Purchase Program-apps (VPP).
  4. (Optioneel) Als u de licentie van een gebruiker wilt intrekken, klikt u op Intrekken naast de naam van de app.