MX-records instellen voor G Suite en Gmail

Gmail en G Suite instellen met MX-records

Met de MX-records die u vindt in de G Suite-installatiewizard verifieert u uw domein (als u dit nog niet heeft gedaan) en stelt u Gmail in voor uw zakelijke e-mail.

Hoe het werkt

• Houd de installatie-instructies open en log in een nieuw venster of tabblad in bij uw domeinhost. Uw host beheert de technische instellingen voor uw domein.
  • Vervolgens updatet u de instellingen voor MX-records, zodat uw e-mail naar uw G Suite-account wordt doorgestuurd. Het is net zoiets als een adreswijziging doorgeven, zodat uw post goed wordt bezorgd.
  • Indien u al e-mail gebruikt met uw domein (als uw e-mailadres eindigt op @ uwdomein.com), ontvangt u hierna berichten in Gmail in plaats van bij uw oude e-mailprovider.

MX-records van G Suite instellen bij uw domeinhost (aanbevolen)

Bekijk de stapsgewijze instructies voor de installatie van MX-records voor uw domeinhost. U vindt daar instructies voor GoDaddy™, Enom™, 1&1™, Dreamhost™ en nog veel meer domeinhosts. Wie is mijn domeinhost?

MX-records van G Suite instellen (algemeen)

Indien u geen instructies voor uw domeinhost kunt vinden, gebruikt u deze algemene stappen.

Opmerking: Als mensen al een e-mailadres hebben in uw domein (zoals gebruiker@uwdomein.com), moet u hun gebruikersaccounts maken in de Google-beheerdersconsole voordat u de MX-records instelt. Zo blijven ze hun e-mails ontvangen.

1. Log in bij uw domeinhost met het account van uw domein. Wie is mijn domeinhost?

Heeft u hulp nodig? Neem contact op met het ondersteuningsteam van uw domeinhost. Domeinhosts zijn experts op het gebied van MX-records en stellen deze vaak in.

2. Ga naar de sectie waar u de MX-records van uw domein kunt updaten. Deze sectie heet bijvoorbeeld 'DNS Management', 'Mail settings' of 'Advanced Settings'.
  3. Verwijder alle bestaande MX-records.
    Indien u de bestaande MX-records niet kunt verwijderen, wijzigt u het prioriteitsnummer in 20 of hoger.
  4. Voeg nieuwe MX-records toe voor de e-mailservers van Google.

Indien uw domeinhost slechts een beperkt aantal MX-records toestaat, voegt u alleen de eerste twee records van deze tabel toe.

Waarden van MX-records voor G Suite
    Naam/Host/Alias Time to Live (TTL*) Recordtype Prioriteit Waarde/Antwoord/Bestemming
    @ of leeg 3600 MX 1 ASPMX.L.GOOGLE.COM.
    @ of leeg 3600 MX 5 ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
    @ of leeg 3600 MX 5 ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
    @ of leeg 3600 MX 10 ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
    @ of leeg 3600 MX 10 ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM.

Opmerking: Sommige domeinhosts gebruiken andere labels voor de velden 'naam' en 'waarde'. Ook moet bij sommige hosts aan het einde van de servernaam een punt worden toegevoegd.

5. Sla deze stap over als u uw domein al met een andere methode heeft geverifieerd (bijvoorbeeld met een TXT-record, HTML-bestand of metatag).

Ga als volgt te werk om uw domein te verifiëren:

1. Zoek de unieke MX-verificatierecord in de G Suite-instelwizard.
    2. Kopieer de hele record (deze eindigt op mx-verification.google.com) en plak deze in de kolom Waarde/Antwoord/Bestemming/Doel.
    3. Zorg dat de prioriteit van de record is ingesteld op Laag of op 15 of hoger.

MX records table with the verification record at the top.

6. Sla de wijzigingen op.

Meestal duurt het niet meer dan zes uur voordat u berichten kunt verzenden en ontvangen via uw nieuwe e-mailadres van G Suite. Het kan echter 48 tot 72 uur duren voordat u e-mails ontvangt op uw nieuwe adres. Het is niet fijn om te moeten wachten, maar de tijd waarna MX-records van kracht worden, wordt bepaald door uw domeinhost. Wij hebben hier geen controle over. In de tussentijd ontvangt u uw e-mailberichten bij uw oude e-mailclient.

Aan de slag met Gmail

1. Log in op admin.google.com met uw gebruikersnaam en wachtwoord voor G Suite.
  2. Klik rechtsboven op de App Launcher App Launcher en vervolgens Mail Gmail.

Heeft u hulp nodig?

Als u na 72 uur nog steeds hulp nodig heeft of als u de DNS-instellingen van uw domein niet kunt openen, neemt u contact op met uw domeinhost voor hulp.

Indien u problemen met e-mailbezorging wilt oplossen, gaat u naar Problemen met MX-records oplossen voor informatie over het oplossen van problemen met uw e-mail.