Konfigurera MX-poster för e-post från Google Workspace

MX-poster används för att verifiera domänen (om du inte redan har gjort det) och konfigurera Gmail som e-postprogram för jobbet.

När du har bytt till Googles MX-poster kan du ta emot e-post i inkorgen i Gmail eller via en e-postklient som Microsoft Outlook.

Så fungerar det

• Ha installationsanvisningarna öppna och logga in på domänvärden i ett annat fönster eller på en annan flik. Domänvärden hanterar tekniska inställningar för domänen.
  • Uppdatera sedan inställningarna för MX-poster så att e-posten dirigeras till Google Workspace-kontot. Det är som att göra en adressändring när du flyttar så att din post kommer till rätt ställe.
  • Om du redan använder e-post med din domän (din e-postadress slutar på @example.com), börjar du ta emot meddelanden i Gmail i stället för hos din gamla e-postleverantör.

MX-konfiguration för domänvärden (rekommenderas)

Få steg för steg-hjälp med MX-konfigurationen för din domänvärd. Det finns instruktioner för GoDaddy, Enom, 1&1 IONOS, Dreamhost™ och många andra domänvärdar. Vem är min domänvärd?

Google Workspace MX-konfiguration (allmänna steg)

Om du inte kan hitta anvisningar för domänvärden följer du de här generella stegen.

Obs! Om personer redan har e-post på din domän (som användare@dittföretag.com) skapar du deras användarkonton i Google Administratörskonsol innan du konfigurerar MX-posterna. På så sätt kommer de att fortsätta ta emot e-post.

1. Logga in på domänkontot hos domänvärden.

Behöver du hjälp? Kontakta domänvärdens supportteam. Domänvärdar är experter på MX-poster och konfiguration är en vanlig uppgift.

2. Öppna avsnittet där du kan uppdatera domänens MX-poster. Det kan heta något som DNS-hantering, E-postinställningar eller Avancerade inställningar.
  3. Ta bort alla befintliga MX-poster.
    Om du inte kan ta bort befintliga poster ändrar du deras prioritetsnummer till 20 eller högre.
  4. Lägg till nya MX-poster för Googles e-postservrar.

Om domänvärden begränsar antalet MX-poster lägger du bara till de första 2 posterna i den här tabellen.

Värden för MX-poster i Google Workspace
    Namn/värd/alias Aktiveringstid (TTL*) Posttyp Prioritet Värde/svar/destination
    @ eller lämna tomt 3 600 MX 1 ASPMX.L.GOOGLE.COM
    @ eller lämna tomt 3 600 MX 5 ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM
    @ eller lämna tomt 3 600 MX 5 ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM
    @ eller lämna tomt 3 600 MX 10 ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM
    @ eller lämna tomt 3 600 MX 10 ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM

Obs! Vissa domänvärdar använder andra etiketter för namn- och värdefälten. Vissa värdar kräver en punkt i slutet av servernamnet.

5. Spara ändringarna.
  6. Öppna konfigurationsverktyget på administratörskonsolen.

En röd cirkel markerar Konfigurera administratörskonsol. Klicka här för att komma igång. Alternativ högst upp på administratörskonsolen.

7. Klicka på Aktivera i avsnittet Gmail.

8. Kontrollera att du har skapat alla befintliga e-postadresser och är redo för att Gmail ska börja ta emot all e-post för domänen. Klicka på Fortsätt.

9. På nästa sida scrollar du längst ned på sidan och klickar på Aktivera Gmail.

A red circle highlights the Activate Gmail button on the bottom right of the MX records table.

10. Normalt kan du skicka och ta emot meddelanden på din nya e-postadress i Google Workspace inom mindre än sex timmar. Det kan dock ta 48–72 timmar innan du kan ta emot e-post på din nya adress. Det är inte roligt att vänta, men hur lång tid det tar för MX-posterna att tillämpas beror på domänvärden. Vi har ingen kontroll över detta. Under tiden kan du ta emot dina e-postmeddelanden på din gamla e-postklient.

Kom igång med Gmail

1. Logga in på admin.google.com med ditt användarnamn och lösenord för Google Workspace.
  2. Klicka på startprogrammet för appar "" uppe till höger följt av E-post "".

Konfigurera säkerhet i Gmail

Vi rekommenderar att du aktiverar e-postautentisering och säkerhetsmetoder för Gmail.

Metodtips för e-postautentisering

Vi rekommenderar att du alltid konfigurerar dessa metoder för e-postautentisering för din domän:

• SPF hjälper servrar att verifiera att meddelanden som verkar komma från en viss domän skickas från servrar som har auktoriserats av domänägaren.
  • DKIM lägger till en digital signatur i alla meddelanden. Då kan mottagande servrar verifiera att meddelanden inte är förfalskade och inte har ändrats under överföringen.
  • DMARC autentiserar meddelanden med SPF och DKIM och hanterar misstänkta inkommande meddelanden.
Utförliga anvisningar finns i Bidra till att förhindra identitetsförfalskning, nätfiske och skräppost.