Konfigurera MX-poster för G Suite och Gmail

MX-poster, som du får fram via installationsguiden för G Suite, används för att verifiera domänen (om du inte redan har gjort det) och konfigurera Gmail som e-postprogram för jobbet.

När du har bytt till Googles MX-poster kan du ta emot e-post i inkorgen i Gmail eller via en e-postklient som MS Outlook.

Så fungerar det

• Ha installationsanvisningarna öppna och logga in på domänvärden i ett annat fönster eller på en annan flik. Din värd hanterar tekniska inställningar för domänen.
  • Uppdatera sedan inställningarna för MX-poster så att e-posten dirigeras till G Suite-kontot. Det är som att göra en adressändring när du flyttar så att din post kommer till rätt ställe.
  • Om du redan använder e-post med din domän (din e-postadress slutar på @dindomän.com), börjar du ta emot meddelanden i Gmail istället för hos din gamla e-postleverantör.

G Suite MX-konfiguration för domänvärden (rekommenderas)

steg för steg-hjälp med MX-konfigurationen för din domänvärd. Det finns instruktioner för GoDaddy™, Enom™, 1&1 IONOS®, Dreamhost™ och många andra domänvärdar. Vem är min domänvärd?

G Suite MX-konfiguration (generella anvisningar)

Om du inte kan hitta anvisningar för domänvärden följer du de här generella stegen.

Obs! Om personer redan har e-post på din domän (som användare@dindomän.com) skapar du deras användarkonton i Google Administratörskonsol innan du konfigurerar MX-posterna. På så sätt kommer de att fortsätta ta emot e-post.

1. Logga in på domänkontot hos domänvärden. Vem är min domänvärd?

Behöver du hjälp? Kontakta domänvärdens supportteam. Domänvärdar är experter på MX-poster och konfiguration är en vanlig uppgift.

2. Öppna avsnittet där du kan uppdatera domänens MX-poster. Det kan heta något som DNS-hantering, E-postinställningar eller Avancerade inställningar.
  3. Ta bort alla befintliga MX-poster.
    Om du inte kan ta bort befintliga poster ändrar du deras prioritetsnummer till 20 eller högre.
  4. Lägg till nya MX-poster för Googles e-postservrar.

Om domänvärden begränsar antalet MX-poster lägger du bara till de första 2 posterna i den här tabellen.

Värden för MX-poster för G Suite
    Namn/värd/alias Aktiveringstid (TTL*) Posttyp Prioritet Värde/svar/destination
    @ eller lämna tomt 3 600 MX 1 ASPMX.L.GOOGLE.COM
    @ eller lämna tomt 3 600 MX 5 ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM
    @ eller lämna tomt 3 600 MX 5 ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM
    @ eller lämna tomt 3 600 MX 10 ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM
    @ eller lämna tomt 3 600 MX 10 ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM

Obs! Vissa domänvärdar använder andra etiketter för namn- och värdefälten och många värdar kräver också en punkt efter servernamnet.

5. Hoppa över det här steget om du redan har verifierat med en annan metod (som TXT-post, HTML-fil eller metatagg).

Om du behöver verifiera din domän:

1. På administratörskonsolen rullar du till avsnittet Hämtaverifieringskoden och klickar på knappen Kopiera.

The MX records table is shown and a red circle highlights the Copy button next to the MX verification record.
    2. Klistra in värdet i kolumnen Värde/svar/destination/mål.
    3. Kontrollera att postens prioritet är inställt på Låg eller på 15 eller högre.
    Obs! Om registraren avvisar verifieringskoden testar du att ta bort punkten i slutet av .com.

Läs mer om hur du hittar installationsguiden för G Suite.

Ta reda på olika sätt att verifiera domänen.

6. Spara ändringarna.

Normalt kan du skicka och ta emot meddelanden på din nya e-postadress i G Suite inom mindre än sex timmar. Det kan dock ta 48–72 timmar innan du kan ta emot e-post på din nya adress. Det är inte roligt att vänta, men hur lång tid det tar för MX-posterna att tillämpas beror på domänvärden. Vi har ingen kontroll över detta. Under tiden kan du ta emot dina e-postmeddelanden på din gamla e-postklient.

Kom igång med Gmail

1. Logga in på admin.google.com med ditt användarnamn och lösenord för G Suite.
  2. Klicka på startprogrammet för appar i övre högra hörnet följt av E-post "".

Hjälp

Om du fortfarande behöver hjälp efteråt eller om du inte kan komma åt din domäns DNS-inställningar, kontaktar du domänvärden direkt,

Om du vill felsöka e-postleveransen öppnar du Felsökning av MX-poster och tar reda på mer om hur du felsöker problem med din e-post.