Konfigurera MX-poster för G Suite och Gmail

Konfigurera Gmail och G Suite med MX-poster

Du använder MX-poster, som finns i konfigurationsguiden i G Suite för att verifiera din domän (om du inte redan har verifierat den) och konfigurera Gmail som din professionella e-postadress.

Så fungerar det

• Ha installationsanvisningarna öppna och logga in på domänvärden i ett annat fönster eller på en annan flik. Din värd hanterar tekniska inställningar för domänen.
  • Uppdatera sedan inställningarna för MX-poster så att e-posten dirigeras till G Suite-kontot. Det är som att göra en adressändring när du flyttar så att din post kommer till rätt ställe.
  • Om du redan använder e-post med din domän (din e-postadress slutar på @dindomän.com), börjar du ta emot meddelanden i Gmail istället för hos din gamla e-postleverantör.

G Suite MX-konfiguration för domänvärden (rekommenderas)

steg för steg-hjälp med MX-konfigurationen för din domänvärd. Det finns instruktioner för GoDaddy™, Enom™, 1&1™, Dreamhost™ och många andra domänvärdar. Vem är min domänvärd?

MX-konfiguration för G Suite (generisk)

Om du inte kan hitta anvisningar för domänvärden följer du de här generella stegen.

Obs! Om personer redan har e-post på din domän (som användare@dindomän.com) skapar du deras användarkonton i Googles administratörskonsol innan du konfigurerar MX-posterna. På så sätt kommer de att fortsätta ta emot e-post.

1. Logga in på domänkontot hos domänvärden. Vem är min domänvärd?

Behöver du hjälp? Kontakta domänvärdens supportteam. Domänvärdar är experter på MX-poster och konfiguration är en vanlig uppgift.

2. Öppna avsnittet där du kan uppdatera domänens MX-poster. Det kan heta något som DNS-hantering, E-postinställningar eller Avancerade inställningar.
  3. Ta bort alla befintliga MX-poster.
    Om du inte kan ta bort befintliga poster ändrar du deras prioritetsnummer till 20 eller högre.
  4. Lägg till nya MX-poster för Googles e-postservrar.

Om domänvärden begränsar antalet MX-poster lägger du bara till de första 2 posterna i den här tabellen.

Värden för MX-poster för G Suite
    Namn/värd/alias Aktiveringstid (TTL*) Posttyp Prioritet Värde/svar/destination
    @ eller lämna tomt 3 600 MX 1 ASPMX.L.GOOGLE.COM.
    @ eller lämna tomt 3 600 MX 5 ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
    @ eller lämna tomt 3 600 MX 5 ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
    @ eller lämna tomt 3 600 MX 10 ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
    @ eller lämna tomt 3 600 MX 10 ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM.

Obs! Vissa domänvärdar använder andra etiketter för namn- och värdefälten och många värdar kräver också en punkt efter servernamnet.

5. Hoppa över det här steget om du redan har verifierat med en annan metod (som TXT-post, HTML-fil eller metatagg).

Om du behöver verifiera din domän:

1. Leta upp den unika MX-verifieringsposten från installationsguiden för G Suite.
    2. Kopiera hela posten (slutar på mx-verification.google.com) och klistra in den i kolumnen Värde/svar/destination/mål.
    3. Kontrollera att postens prioritet är inställt på Låg eller på 15 eller högre.

MX records table with the verification record at the top.

6. Spara ändringarna.

Normalt kan du skicka och ta emot meddelanden på din nya e-postadress i G Suite inom mindre än sex timmar. Det kan dock ta 48–72 timmar innan du kan ta emot e-post på din nya adress. Det är inte roligt att vänta, men hur lång tid det tar för MX-posterna att tillämpas beror på domänvärden. Vi har ingen kontroll över detta. Under tiden kan du ta emot dina e-postmeddelanden på din gamla e-postklient.

Kom igång med Gmail

1. Logga in på admin.google.com med ditt användarnamn och lösenord för G Suite.
  2. Klicka på startprogrammet för appar Startprogram för appar i övre högra hörnet och sedan Gmail Gmail.

Hjälp

Om du fortfarande behöver hjälp efteråt eller om du inte kan komma åt din domäns DNS-inställningar, kontaktar du domänvärden direkt,

Om du vill felsöka e-postleveransen öppnar du Felsökning av MX-poster och tar reda på mer om hur du felsöker problem med din e-post.