Gmail voor Google Workspace activeren

Het internet laten weten waar de e-mailberichten voor uw bedrijf moeten worden bezorgd

Dit artikel is bedoeld voor personen die Google-services of -apparaten beheren voor een bedrijf, school of groep. Als u een persoonlijk account gebruikt (dat eindigt op @gmail.com), gaat u naar het Helpcentrum voor Google-accounts.

Als u weet wie uw domeinregistreerder is, gaat u naar Gmail activeren (hostspecifieke stappen). Het is geen probleem als u uw domeinregistreerder niet weet. Lees verder zodat we u kunnen helpen!

Waarom moet ik dit doen?

Als u wilt dat uw bedrijf Gmail gebruikt met Google Workspace, moet u de inkomende berichten doorsturen naar de e-mailservers van Google. U doet dit door MX-records van uw domein te wijzigen in uw Domeinregistreerder.

Wijzig de MX-records bij uw domeinregistreerder om de e-mails van uw bedrijf door te sturen naar Gmail. Meer uitleg

Voordat u begint

Zorg dat dit het juiste moment is om dit te wijzigen.Het kan even duren voordat de nieuwe MX-records zijn gevonden door de rest van het internet. Mogelijk blijft u tijdens deze periode e-mails ontvangen via uw oude e-mailprovider.

Open om deze taak af te ronden 2 aparte tabbladen in uw webbrowser, zoals hieronder:

Tabblad 1: Inloggen bij uw domeinregistreerder

U updatet uw domeininstellingen op de website van uw domeinregistreerder, niet bij Google. Zorg eerst dat u de account-ID en het wachtwoord heeft om in te kunnen loggen bij uw domeinregistreerder.

Google kan niet inloggen bij uw domeinregistreerder: alleen de eigenaar van een domein kan dat doen. Neem contact op met je registreerder als u hulp nodig heeft om toegang te krijgen tot dit account.

Wie is mijn domeinregistreerder?

Meestal is uw domeinregistreerder:

• Het bedrijf waar u uw -domein heeft gekocht.
  • Het bedrijf dat uw website host.

Ik weet niet wie mijn registreerder is

Tip: De installatietool in de volgende stap kan misschien ook uw domeinregistreerder identificeren.

Tabblad 2: De Google Workspace-installatietool openen

U krijgt instructies en voert deze taak uit met de installatietool.U kunt de tool ook gebruiken om resterende e-mailaccounts toe te voegen. Elk bestaand adres in uw bedrijf moet zijn gekoppeld aan een Google Workspace-account.U moet deze taak uitvoeren met de installatietool.

Als u de installatietool nog niet heeft geopend in een ander tabblad, klikt u hieronder om deze te openen.

De installatietool openen

Volg de instructies in de installatietool om door te gaan en keer alleen terug naar deze pagina als u meer informatie nodig heeft.

Ik weet niet wat ik moet doen, ik heb hulp nodig

Ik zie een foutmelding als ik op de blauwe knop klik

De installatietool kan alleen worden gebruikt door Google Workspace- en Cloud Identity-beheerders. De tool werkt niet met andere Google-producten.

Zorg dat u bent ingelogd met een beheerdersaccount.

Er staat dat Gmail al is geactiveerd voor mijn domein

Uw MX-records zijn al ingesteld.

Voer een van deze acties uit als u dit artikel leest omdat uw bedrijf geen e-mails ontvangt:

Mijn e-mailadres eindigt op @gmail.com

Oeps! U bent op de verkeerde plek beland. Klik hier voor hulp bij problemen met @gmail.com.

Wat u doet in de installatietool

Het is lastig om uit te leggen hoe MX-records moeten worden gewijzigd, omdat de stappen voor elke domeinregistreerder net iets anders zijn. We raden u aan de stappen in de installatietool te volgen of de stappen te zoeken voor uw domeinregistreerder. Klik hieronder om een voorbeeld van de algemene stappen te bekijken.

Gmail activeren (algemene stappen)

1

De DNS-records openen

Voordat u begint: We hebben aangepaste instructies voor populaire domeinregistreerders. Zoek hier die van u.

(a)
Open een nieuw tabblad en log in bij uw domeinregistreerder met het account en wachtwoord waarmee u uw domein heeft gekocht of uw website beheert.
(b)
Ga naar het gedeelte waar u de MX-records van uw domein kunt updaten. Dit gedeelte moet een van de volgende labels hebben:
  • DNS settings of DNS management
  • Mail settings
  • Advanced settings

Belangrijk: Als u problemen heeft met het vinden van MX-records, neemt u contact op met uw domeinregistreerder.

2

De MX-records van Google toevoegen

(a)
Bekijk uw bestaande DNS-records en verwijder eventuele MX-records die niet van Google zijn.

Afbeelding met een bestaande MX-record in een voorbeeld van een gebruikersinterface voor een generieke domeinregistreerder.

(b)
Maak een nieuwe record.

Afbeelding met de knop 'Nieuwe record' in een voorbeeld van een gebruikersinterface voor een generieke domeinregistreerder.

(c)
Vul de velden voor de nieuwe MX-record in.

Afbeelding met een voorbeeld van een gebruikersinterface voor een generieke domeinregistreerder.

• Kies MX voor het type record.
  • Zoek naar het veld Naam, Host of Alias. Typ @. (Als @ een fout veroorzaakt, laat u dit veld leeg.)
  • Kopieer de MX-record uit de installatietool. Plak deze in het veld Waarde, Antwoord, Bestemming of Server.
  • Vul in het veld TTL de waarde 1 uur in. U kunt ook de standaardwaarde laten staan.
  • Vul 1 in het veld Priority (Prioriteit) in.

Opmerking: Als de Google MX-record wordt geweigerd door uw registreerder, voegt u een punt toe na de .COM.

MX-records toevoegen voor een subdomein (alleen bestaande klanten)

Als u een subdomein toevoegt aan een bestaand Google Workspace-account, vult u het subdomein in het veld Naam/Host/Alias van uw registreerder in.
Als uw nieuwe subdomein bijvoorbeeld support.uw-bedrijf.com is, voegt u support toe aan het veld Naam/Host/Alias. Voer in dit veld geen @ in.
(d)
Ga door met de installatietool om eventuele andere MX-records toe te voegen die vereist zijn voor uw domein.

Waar kan ik de MX-records van Google kopiëren?

Als het goed is, heeft u de -installatietool geopend in een ander tabblad. U kunt de tool opnieuw openen als u deze heeft gesloten.

Google Workspace vragen Gmail te activeren

(a)

Ga terug naar het browsertabblad met de Google Workspace-installatietool. (U kunt de tool opnieuw openen als u deze heeft gesloten.)

(b)

Scroll naar beneden en klik op Gmail activeren.

Belangrijk: Bij sommige registreerders duurt het langer om de MX-records te publiceren. Als de nieuwe records niet kunnen worden gevonden in de Google Workspace-installatietool, wacht u een uur en probeert u het opnieuw.

Als u meer hulp nodig heeft met de DNS-instellingen, neemt u contact op met uw registreerder. Zij zijn de experts voor het beheer van uw domein en helpen u graag.

U moet mogelijk even wachten en het opnieuw proberen

Bij sommige registreerders duurt het langer dan andere om het internet te laten weten dat u een nieuwe e-mailprovider heeft:

• Als Google Workspace de nieuwe MX-records niet kan vinden, komt u over een paar uur terug en klikt u nogmaals op de knop Activeren.
  • Nadat u Gmail heeft geactiveerd, kan het 48 uur duren voordat de updates zijn doorgevoerd. U blijft e-mails ontvangen in uw oude e-mailclient totdat de nieuwe MX-records zijn gevonden door de rest van het internet.

Heeft u nog hulp nodig?

Als u na 72 uur nog steeds hulp nodig heeft of als u de DNS-instellingen van uw domein niet kunt openen, doet u het volgende:

Nadat u Gmail heeft geactiveerd

Aan de slag met Gmail

1. Log in op admin.google.com met uw gebruikersnaam en wachtwoord voor Google Workspace.
  2. Klik rechtsboven op de App Launcher  and then E-mail .

Stel meer Gmail-beveiliging in

We raden je ten zeerste aan e-mailverificatie en beveiligingsmethoden aan te zetten voor Gmail om spam en andere beveiligingsrisico's te voorkomen.

Ga naar Spoofing, phishing en spam voorkomen voor uitgebreide stappen.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.