Om verktyget för rumsadministration

Du kan visa och hantera rum direkt i Googles administratörskonsol med Space Management Tool. Med verktyget kan du kontrollera rum i organisationen, lägga till användare i ett rum och ändra roller för medlemmar och rumsansvariga.

Om du vill få åtkomst till verktyget för rumshantering måste Chat vara aktiverat för ditt konto och du måste ha behörigheterna Hantera chatt och Konversationer i rum. Avancerade administratörer har behörigheten att hantera chatt och rum som standard. Administratörer kan ge användare med administratörsroller dessa behörigheter.

Aktivera Chat genom att följa vår konfigurationsguide. Om det är första gången du använder verktyget för hantering av rum kan du läsa mer om verktyget här.

The main view in the Space Management Tool contains:

1.

Space management columns

• Name—Name of the space.
  • Space ID—The space’s ID written as spaces/ followed by the ID.
  • Description—A description of the space, if one was created.
  • Member count—The number of members in a space. Member count includes both individual members and members of groups included in the spaces.
  • Group count—The number of groups added to a space.
  • Space creation date—The date and time when the space was created.
  • Allow External Users—Whether the space allows external users as members or not. This setting is either on or off.
  • Last activity date—The date and time of the last message posted.
  • History setting—Whether the space’s history settings are on or off.

2.

Adjust Settings  to manage columns.

Antal medlemmar när en grupp läggs till i ett rum

Användarna kan lägga till grupper i ett rum, vilket påverkar antalet medlemmar. Om du vill se det fullständiga antalet medlemmar i ett rum där en grupp har lagts till måste du ha API-administratörsbehörigheten Grupper (läsa). Om du inte har det visas ett + bredvid medlemsantalet, vilket innebär att det finns fler medlemmar i rummet som har lagts till från en grupp.

Mer information om Groups API-behörigheter finns i Definitioner av administratörsbehörighet.

Visa rum i organisationen

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Chat.
  3. Klicka på Hantera rum.
    Här kan du visa rumsnamn, id och beskrivning samt när rummet skapades och antalet medlemmar. Du kan granska om rummet tillåter externa medlemmar, när någon senast gjorde inlägg och om rumshistorik är på eller av. Du kan även filtrera och sortera organisationens rum.
  4.  Klicka på Hantera kolumner högst upp om du vill ändra ordningen, lägga till eller ta bort kolumner. Klicka på Spara när du är klar med hanteringen av kolumnerna.
    • Om du vill flytta en kolumn pekar du på den, drar i Flytta och flyttar den dit du vill ha den.
    • Om du vill lägga till en kolumn klickar du på Lägg till ny kolumn och väljer en kolumn som du vill lägga till.
    • Om du vill ta bort en kolumn klickar du på Ta bort objekt bredvid kolumnen.
  5. Klicka på uppåtpilen eller nedåtpilen bredvid medlemsantal, genereringsdatum eller senaste aktivitetsdatum för att sortera i stigande eller fallande ordning.
    Du kan filtrera rum efter id för att snabbt hitta ett rum. Du kan även filtrera efter namn, genereringsdatum, historikinställning, antal inaktiva dagar, rum med externa medlemmar eller en kombination av dessa filter.
  6. Högst upp klickar du på Lägg till ett filter och väljer ett filter.

Relaterade ämnen