Een onlangs verwijderde gebruiker herstellen

U kunt een gebruikersaccount herstellen tot 20 dagen nadat het is verwijderd. Dit geldt ook voor beheerdersaccounts. Na 20 dagen zijn alle gegevens definitief verwijderd en kunt u het account niet meer herstellen.

Als gebruikers eerder waren geblokkeerd of als hun gegevens waren overgezet, worden ze nu getoond als opgeschorte gebruikers. Zie Een opgeschorte gebruiker herstellen om de gebruikers weer toegang te geven tot hun gegevens.

Opmerking: Bekijk meer informatie over hoe u een gebruiker verwijdert uit uw organisatie.

Voordat u begint

In de volgende gevallen kunt u een gebruikersaccount niet herstellen:

• Het is meer dan 20 dagen geleden dat het gebruikersaccount is verwijderd.
  • U heeft geen beschikbare gebruikerslicentie voor de service of versie die eerder aan de gebruiker was toegewezen.
  • Uw domein is niet meer beschikbaar of is verplaatst naar een ander Google Workspace-account.

Als de gebruikersnaam al in gebruik is

Als een gebruikersnaam al is gekoppeld aan een ander account of een andere groep, kunt u de gebruiker mogelijk nog steeds herstellen:

1. Zoek de gebruikersnaam in de Beheerdersconsole. Zie Zoeken in de Beheerdersconsole voor meer informatie.
    Opmerking: Groepsaliassen zijn niet beschikbaar bij zoeken of in de zoekresultaten.
  2. Als de gebruikersnaam wordt gebruikt door een aliasadres of groep, wijzigt of verwijdert u de gebruikersnaam van de alias of groep.
  3. Volg de stappen hieronder om de gebruiker te herstellen die de gebruikersnaam eerst had.

Gebruikers en hun gegevens herstellen

Een gebruiker herstellen

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

Tip: Op de homepage van de Beheerdersconsole ziet u het totale aantal onlangs verwijderde gebruikers in het gedeelte Gebruikers. Als u rechtstreeks naar de pagina met verwijderde gebruikers wilt gaan, klikt u op het aantal verwijderde gebruikers. Ga dan naar stap 4 hieronder.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGebruikers.
  3. Klik op Meer opties and thenOnlangs verwijderde gebruikers.
  4. Plaats de muisaanwijzer op de gebruikerand thenklik op Herstellen.
  5. Lees het bevestigingsberichtand thenklik op Doorgaan.
  6. Selecteer een organisatie-eenheid waaraan u de gebruiker wilt toewijzen.
    Opmerking: Bekijk hoe de organisatiestructuur werkt.
  7. Klik op Herstellen.

Opmerking: Meestal duurt het 24 uur voordat deze wijziging is doorgevoerd, maar in zeldzame gevallen kan het 5 dagen duren.

De eerdere services en gegevens van een gebruiker herstellen

Als u gebruikers herstelt, krijgen ze weer toegang tot al hun eerdere services en gegevens. Hoe hun oorspronkelijke services worden hersteld, hangt echter af van het aantal services en het type licentietoewijzing dat u heeft in uw account.

• Eén service: Als u slechts één Google-service heeft, krijgen herstelde gebruikers automatisch weer toegang.
  • Meerdere services waarvoor licenties automatisch worden toegewezen: Als u meerdere services heeft, wordt de toegang van de gebruikers automatisch hersteld voor services waarvoor licenties automatisch worden toegewezen. Zie Automatisch een licentie toewijzen aan elke gebruiker in uw organisatie voor meer informatie.
  • Meerdere services waarvoor licenties niet automatisch worden toegewezen: Als u meerdere services heeft, moet u handmatig licenties toewijzen voor services waarvoor licenties niet automatisch worden toegewezen. Zie Licenties opnieuw toewijzen voor meer informatie.
  • Licenties voor gearchiveerde gebruikers: Als de gebruiker een licentie voor gearchiveerde gebruikers (GG) had, moet u die licentie handmatig opnieuw toewijzen om te zorgen dat de gegevens en het beleid van de gebruiker juist worden hersteld. Zie Voormalige werknemers en hun gegevens beheren voor meer informatie.