Een onlangs verwijderde gebruiker herstellen

U kunt een gebruikersaccount herstellen tot 20 dagen nadat het is verwijderd. Dit geldt ook voor beheerdersaccounts. Na 20 dagen zijn alle gegevens definitief verwijderd en kunnen deze zelfs niet meer worden hersteld door Google Workspace-support. Zie Een gebruiker verwijderen uit uw organisatie.

Toegang tot de oude service van de gebruiker

Als u slechts één Google-service heeft, krijgt een herstelde gebruiker automatisch weer toegang.

Als u meer dan één service heeft, wordt de toegang van de gebruiker automatisch hersteld voor de services waarvoor deze een licentie had, maar alleen als het automatisch toewijzen van licenties is ingeschakeld voor die services. Zie Automatisch een licentie toewijzen aan elke gebruiker in uw organisatie.

Anders moet u handmatig opnieuw een licentie voor een service toewijzen aan de gebruiker. Zie Licenties opnieuw toewijzen.

Licenties voor gearchiveerde gebruikers: Als de gebruiker een licentie voor gearchiveerde gebruikers had, moet u die licentie handmatig opnieuw toewijzen om te zorgen dat de gegevens en het beleid van de gebruiker juist worden hersteld. Zie Voormalige werknemers en hun gegevens beheren.

Google Workspace en Google Cloud: Als de Google Workspace-licentie van gebruikers automatisch of handmatig wordt hersteld, krijgen ze weer toegang tot hun Google Cloud-rechten, en e-mails, agenda's en andere Google Workspace gegevens.

Een gebruiker herstellen

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Gebruikers.
  3. Klik boven de lijst Gebruikers op Een filter toevoegen en kies Onlangs verwijderd.

Deze optie staat bovenaan de gebruikerslijst

4. Plaats de muisaanwijzer op de gebruiker die u wilt herstellen en klik op Herstellen "".

Plaats de muisaanwijzer op de rij met de gebruiker die u wilt herstellen

5. Lees het bevestigingsberichtand thenklik op Doorgaan.
  6. Selecteer de organisatie-eenheid waaraan u de gebruiker wilt toewijzen.

Zie Hoe de organisatiestructuur werkt voor meer informatie.

7. Klik op Herstellen.

Opmerking: Het kan 24 uur duren voordat deze wijziging is doorgevoerd.

Als de gebruiker eerder was geblokkeerd of als de gegevens waren overgezet, staat de gebruiker nu weergegeven als geblokkeerde gebruiker. Zie Een geblokkeerde gebruiker herstellen om de gebruiker weer toegang te geven.

In de volgende gevallen kunt u een gebruikersaccount niet herstellen:

• Het is meer dan 20 dagen geleden dat het gebruikersaccount is verwijderd.
  • De gebruikersnaam of de e-mailalias is aan iemand anders gegeven als primair e-mailadres of e-mailalias, of deze wordt gebruikt voor een groep.
  • Er zijn geen gebruikerslicenties beschikbaar.

Als de gebruikersnaam al in gebruik is, geldt het volgende:

Als u een gebruiker probeert te herstellen maar de gebruikersnaam al is gekoppeld aan een ander account of een andere groep, kunt u de gebruiker wellicht nog steeds herstellen:

1. Zoek de gebruikersnaam in de Beheerdersconsole. Zie Zoeken in de Beheerdersconsole voor meer informatie.
  2. Als de gebruikersnaam wordt gebruikt door een aliasadres of groep, wijzigt of verwijdert u de gebruikersnaam van de alias of groep.
  3. Volg de stappen hierboven om de gebruiker die eerder die gebruikersnaam had, te herstellen.