Host Europe: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, till exempel G Suite, G Suite Essentials eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta supporten för G Suite för snabb och personlig hjälp som ingår i G Suite-prenumerationen. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Om du redan har registrerat dig för G Suite men inte slutfört konfigurationen kan du fortsätta där du slutade.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna konfigurationsverktyget och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

3. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post. Du kan även klicka på Byt verifieringsmetod om du behöver använda en annan metod.

En röd cirkel markerar knappen Fortsätt längst ned på sidan Så här fungerar det.

4. Klicka på Kopiera för att kopiera din unika verifieringspost.

En röd cirkel markerar knappen Kopiera bredvid TXT-verifieringsposten.

Steg 2: Logga in på domänvärden

1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.
    Obs! Om det inte finns någon länk till domänen klickar du här och öppnar webbplatsen Host Europe® på en ny flik. Installationsguiden förblir öppen på den första fliken.
  2. I det övre hörnet av webbplatsen för Host Europe klickar du på Login KIS (Logga in KIS).

Inloggning KIS-länk

3. Ange användarkontonumret och lösenordet som du skapade när du köpte domänen från Host Europe. Klicka på Abschicken (Inloggning).

Om du inte känner till dina kontouppgifter kan du återställa lösenordet eller kontakta supporten för Host Europe.

Knappen Abschicken (Skicka)

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. På webbplatsen för Host Europe klickar du på Domain services (Domäntjänster) i avsnittet Administration.

Alternativ för domäntjänster

2. Under Administration klickar du på AutoDNS Domains bearbeiten (Redigera AutoDNS-domäner). Nu visas kontrollpanelen för Host Europe.

AutoDNS Domains bearbeiten (Redigera AutoDNS-domäner)

3. Rulla ned till avsnittet Liste aller AutoDNS-Domains (Lista över alla AutoDNS-domäner) och klicka på Editieren (Redigera) bredvid domänen.

I det här exemplet använder vi domänen td-he.com, men du ser i stället ditt eget domännamn.

Knappen Editieren (Redigera)

4. Rulla ned till den sista posten i tabellen. Från kolumnen Zeigt Auf (Pekar på) väljer du TXT på rullgardinsmenyn.

Alternativ på TXT-rullgardinsmeny

5. Klistra in hela verifieringskoden i kolumnen som är till höger om fältet TXT. Din e-post eller webbplats påverkas inte av att du lägger till den här TXT-posten.

Fältet TXT-post

6. Klicka på Neu anlegen (Skapa ny post) och spara din nya TXT-post.

Obs! Det kan ta flera timmar innan ändringen uppdateras. När du går till nästa steg i konfigurationsguiden börjar guiden omedelbart att försöka verifiera domänen genom att söka efter din nya TXT-post.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera
  1. Återgå till konfigurationsverktyget på administratörskonsolen och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

2. Klicka på Fortsätt och rulla sedan längst ned på nästa sida. Klicka på Verifiera min domän.

A red circle highlights the Verify My Domain button on Step 5. Add your TXT Record page of the wizard

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Håll administratörskonsolen och domänvärdsidorna öppna.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.