OVH.com: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, till exempel G Suite, G Suite Essentials eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta supporten för G Suite för snabb och personlig hjälp som ingår i G Suite-prenumerationen. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Om du redan har registrerat dig för G Suite men inte slutfört konfigurationen kan du fortsätta där du slutade.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna konfigurationsverktyget och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

3. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post. Du kan även klicka på Byt verifieringsmetod om du behöver använda en annan metod.

En röd cirkel markerar knappen Fortsätt längst ned på sidan Så här fungerar det.

4. Klicka på Kopiera för att kopiera din unika verifieringspost.

En röd cirkel markerar knappen Kopiera bredvid TXT-verifieringsposten.

Steg 2: Logga in på domänvärden

1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.
    Obs! Om det inte finns någon länk till domänen klickar du här och öppnar webbplatsen OVH på en ny flik. Installationsguiden förblir öppen på den första fliken.
  2. Logga in på OVH.

Om du inte känner till ditt användarnamn och lösenord kontaktar du supporten för OVH.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Återgå till webbplatsfliken OVH som du öppnade tidigare i steg 1.3.
  2. Under Domän klickar du på domänen du använder med din Google-tjänst.
  3. Under Åtkomst till avsnitt klickar du på Domän och DNS.
  4. Under DNS Zone (DNS-zon) klickar du på DNS Zone (DNS-zon).
  5. I avsnittet Expanderade fält klickar du på TXT.
  6. Låt fältet för underdomän vara tomt.
  7. I fältet Värde anger du din unika verifikationspost som finns i konfigurationsguiden.

Posten är en sträng med 68 tecken som börjar med google-site-verification; följt av ytterligare 43 tecken.
  8. Klicka på OK.
  9. Ett bekräftelsemeddelande visas i fönstret:
    Åtgärden har slutförts!
    Förändringen tillämpas inom kort.

10. Granska ändringarna och klicka på Verifiera (Ok).
Steg 4: Uppmana Google att verifiera
  1. Återgå till konfigurationsverktyget på administratörskonsolen och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

2. Klicka på Fortsätt och rulla sedan längst ned på nästa sida. Klicka på Verifiera min domän.

A red circle highlights the Verify My Domain button on Step 5. Add your TXT Record page of the wizard

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Håll administratörskonsolen och domänvärdsidorna öppna.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.