OVH.com: Verifiera domänen

Viktigt! Använd den här artikeln för att konfigurera en ny domän med Google Workspace. Om du har använt Google Workspace med din domän i mer än tre dagar är din domän redan verifierad.

Varför måste jag verifiera domänen?

Vi vill inte att någon annan använder din -domän för att registrera sig för Google Workspace. Du kan hjälpa oss att skydda din domän genom att visa oss att du äger den.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta Google Workspace-supporten för snabb och personlig hjälp som ingår i Google Workspace-prenumerationen. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Hämta verifieringskoden från Google Workspace
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post.

3. Leta reda på verifieringskoden i konfigurationsverktyget och klicka på Kopiera.

Visar knappen Kopiera bredvid verifieringskoden för Google Workspace.

Steg 2: Logga in på domänvärden

1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.
    Obs! Om det inte finns någon länk till domänen klickar du här och öppnar webbplatsen OVH på en ny flik. Installationsguiden förblir öppen på den första fliken.
  2. Logga in på OVH.

Om du inte känner till ditt användarnamn och lösenord kontaktar du supporten för OVH.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Återgå till webbplatsfliken OVH som du öppnade tidigare i steg 1.3.
  2. Under Domän klickar du på domänen du använder med din Google-tjänst.
  3. Under Åtkomst till avsnitt klickar du på Domän och DNS.
  4. Under DNS Zone (DNS-zon) klickar du på DNS Zone (DNS-zon).
  5. I avsnittet Expanderade fält klickar du på TXT.
  6. Låt fältet för underdomän vara tomt.
  7. I fältet Värde anger du din unika verifikationspost som finns i konfigurationsguiden.

Posten är en sträng med 68 tecken som börjar med google-site-verification; följt av ytterligare 43 tecken.
  8. Klicka på OK.
  9. Ett bekräftelsemeddelande visas i fönstret:
    Åtgärden har slutförts!
    Förändringen tillämpas inom kort.

10. Granska ändringarna och klicka på Verifiera (Ok).
Steg 4: Ange att Google Workspace ska kontrollera din verifieringskod
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Fortsätt.

3. Rulla längst ned på nästa sida och klicka på Verifiera min domän.

Viktigt! Det kan ta ytterligare tid för registraren att publicera verifieringskoden. Om konfigurationsverktyget för Google Workspace visar ett felmeddelande väntar du en timme innan du försöker igen.

Nästa steg

1. Återgå till konfigurationsverktyget för Google Workspace där du kan:
    • Lägga till andra användare på ditt konto.
    • Aktivera Gmail för din organisation.
  2. Läs snabbstartguiderna för information om hur du fortsätter konfigurera Google Workspace för organisationen.