Vault-logboekgebeurtenissen

Controle- en onderzoekspagina: Vault-gebruikersactiviteit bekijken

U moet een add-onlicentie voor Vault hebben om deze functie te kunnen gebruiken. Ga naar Vault-licenties kopen voor uw organisatie voor meer informatie.

Op de controle- en onderzoekspagina kunt u zoekopdrachten naar Vault-logboekgebeurtenissen uitvoeren. U kunt een overzicht bekijken van de acties die zijn uitgevoerd in de Vault-console, zoals welke gebruikers bewaarregels hebben bewerkt of exportbestanden hebben gedownload.

Raadpleeg Over de controle- en onderzoekstool voor een volledige lijst van services en activiteiten die u kunt onderzoeken, zoals Google Drive of gebruikersactiviteit.

Vanaf 4 december 2023 worden Vault-controlelogboeken verplaatst van de Vault-console naar de Google Workspace Beheerdersconsole. Van 4 december 2023 tot en met 2 januari 2024 is het Vault-controlelogboek beschikbaar in zowel de Vault- als de Beheerdersconsole. Na 2 januari 2024 is het Vault-controlelogboek alleen beschikbaar in de Beheerdersconsole.

Op deze pagina

Logboekgebeurtenissen openen in de Beheerdersconsole

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Klik links op Rapportenand thenControle en onderzoekand thenVault-logboekgebeurtenissen.

Gegevens filteren in de Beheerdersconsole

1. Open de logboekgebeurtenissen zoals hierboven beschreven in Logboekgebeurtenissen openen in de Beheerdersconsole.
  2. Klik op Een filter toevoegen en selecteer een kenmerk.
  3. Selecteer in het pop-upvenster een operatorand thenselecteer een waardeand thenklik op Toepassen.
  4. (Optioneel) Ga als volgt te werk om meerdere filters voor je zoekopdracht te maken:
    1. Klik op Een filter toevoegen en herhaal stap 3.
    2. (Optioneel) Als u een zoekoperator wilt toevoegen, selecteert u boven Een filter toevoegen de optie AND of OR.
  5. Klik op Zoeken.

Opmerking: Op het tabblad Filter kunt u eenvoudige parameter- en waardeparen toevoegen om de zoekresultaten te filteren. U kunt ook het tabblad Voorwaardenbuilder gebruiken, waar de filters worden weergegeven als voorwaarden met AND/OR-operators.

Zoeken in de Vault-console

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Zoeken naar Vault-logboekgebeurtenissen
  1. Log in op vault.google.com.
  2. Klik op Rapporten.
  3. (Optioneel) Selecteer een periode.
  4. (Optioneel) Voer de e-mailadressen in van de Vault-gebruikers van wie u de acties wilt controleren. Als u de acties van alle Vault-gebruikers wilt controleren, laat u het veld leeg.
  5. Selecteer welke typen gebruikersacties in Vault u wilt controleren:
    • Als u alle acties wilt controleren, klikt u op Alles selecteren.
    • Als u alleen bepaalde acties wilt controleren, vinkt u het vakje aan naast elke actie.
  6. Klik op Csv downloaden.

Een csv-bestand met controlegegevens wordt gedownload naar uw computer. Als u een zoekopdracht voor veel gebruikers heeft uitgevoerd, krijgt u mogelijk meerdere logboeken.

7. Open het csv-bestand in een spreadsheet-app, zoals Google Spreadsheets. Ga naar Kenmerkbeschrijvingen (later op deze pagina) voor de definities van de waarden in het csv-bestand.
Controleactiviteiten voor een kwestie
  1. Log in op vault.google.com.
  2. Klik op Kwesties.
  3. Klik in de lijst met kwesties op de kwestie die u wilt controleren.
  4. Klik op Controle.
    Opmerking: Als u de controlelogboeken van de kwestie wilt bekijken in de Google Beheerdersconsole, klikt u op Nu proberen. De ID van de geselecteerde kwestie wordt automatisch geladen op de pagina Controle en onderzoek. U kunt ook de ID van de kwestie kopiëren in de URL:
    Matter ID location in a URL
  5. (Optioneel) Selecteer een periode.
  6. (Optioneel) Voer de e-mailadressen in van de Vault-gebruikers van wie u de acties wilt controleren. Als u de acties van alle Vault-gebruikers wilt controleren, laat u het veld leeg.
  7. Selecteer welke typen gebruikersacties in Vault u wilt controleren:
    • Als u alle acties wilt controleren, klikt u op Alles selecteren.
    • Als u alleen bepaalde acties wilt controleren, vinkt u het vakje aan naast elke actie.

Opmerking: Er worden geen acties met betrekking tot bewaarregels gerapporteerd voor kwestiespecifieke controles omdat bewaarregels buiten externe kwesties worden beheerd.

8. Klik op Csv downloaden.

Een csv-bestand met controlegegevens wordt gedownload naar uw computer. Als u een controle heeft uitgevoerd voor veel gebruikers, krijgt u mogelijk meerdere logboeken.

9. Open het csv-bestand in een spreadsheet-app, zoals Google Spreadsheets. Ga naar Kenmerkbeschrijvingen (later op deze pagina) voor de definities van de waarden in het csv-bestand.

Kenmerkbeschrijvingen

Voor deze gegevensbron kunt u de volgende kenmerken gebruiken als u zoekt naar gegevens uit logboekgebeurtenissen:

Kenmerk Beschrijving
Handelende gebruiker Het e-mailadres van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
Meer informatie Bevat aanvullende informatie over de payload, zoals de bewaarperiode en voorwaarden
Datum De datum en tijd waarop de gebeurtenis zich heeft voorgedaan (weergegeven in de standaard tijdzone van uw browser).
Gebeurtenis De actie in de geregistreerde gebeurtenis, zoals Onderzoek bekijken, Extern document bekijken of Start bijdrager toevoegen.
ID van kwestie

De ID van de kwestie. Deze ID is niet voor alle gebeurtenissen beschikbaar, maar voor gebeurtenissen die betrekking hebben op een kwestie.

Naam organisatie-eenheid De naam van de organisatie-eenheid waarop de actie is uitgevoerd
Zoekopdracht

De zoekparameters die de gebruiker heeft ingevoerd voor een specifieke zoekopdracht

Naam faciliteit De resourcenaam van de actie, zoals de naam van de bewaarplicht of de naam van de opgeslagen query
Bron-URL De URL van een document dat de gebruiker heeft bekeken
Doelgebruiker

Het e-mailadres van de getargete gebruiker, zoals een gebruiker voor wie een bewaarplicht is ingesteld

Logboekgebeurtenisgegevens beheren

Kolomgegevens in de zoekresultaten beheren

Je kunt instellen welke gegevenskolommen worden getoond in de zoekresultaten.

1. Klik rechtsboven in de tabel met zoekresultaten op Kolommen beheren .
  2. (Optioneel) Als je huidige kolommen wilt verwijderen, klik je op Verwijderen .
  3. (Optioneel) Als je kolommen wilt toevoegen, klik je naast Nieuwe kolom toevoegen op de pijl-omlaag  en selecteer je de juiste gegevenskolom.
    Herhaal deze stappen indien nodig.
  4. (Optioneel) Als je de volgorde van kolommen wilt wijzigen, versleep je de kolomnaam.
  5. Klik op Opslaan.

Zoekresultaten exporteren

1. Klik bovenaan de tabel met zoekresultaten op Alles exporteren.
  2. Voer een naam in and then klik op Exporteren.
    De export wordt getoond onder de tabel met zoekresultaten, bij Actieresultaten exporteren.
  3. Klik op de naam van de export om de gegevens te bekijken.
    De export wordt geopend in Google Spreadsheets.

Rapportregels maken

Zie Rapportregels maken en beheren.

Wanneer en hoelang zijn gegevens beschikbaar?

Zie Bewaartijden van gegevens en vertragingstijden.