Het rapport over de CO2-voetafdruk van uw organisatie openen

Als beheerder kunt u in het Google Workspace-rapport over de CO2-voetafdruk inzicht krijgen in de impact die het gebruik van Google Workspace-producten door uw organisatie heeft.

Het rapport over de CO2-voetafdruk openen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Rapportageand thenCO2-voetafdruk.

Inzicht in uw gegevens

Op de overzichtspagina kunt u de totale en maandelijkse CO2-voetafdrukresultaten van uw organisatie bekijken. Deze zijn gebaseerd op het gebruik van Google Workspace-apps (Google Drive, Documenten, Spreadsheets en Presentaties, Gmail, Google Chat, Meet en Agenda, en beheerdersservices). Beheerservices zijn onder andere platformservices van Google Workspace zoals de Google Beheerdersconsole en identiteits- en toegangsbeheer (IAM). Het maandelijkse rapport bevat ook een vergelijking met de gegevens van de CO2-voetafdruk van de vorige maand.

Het rapport is uitgebracht in augustus 2023 en bevat gegevens vanaf mei 2023. Voor nieuwe klanten worden de gegevens pas na een paar maanden gebruik ingevuld. Het rapport toont momenteel alleen locatiegebaseerde CO2-uitstoot.

U kunt de CO2-voetafdruk van uw organisatie voor elke app elke maand bekijken. Maandelijkse gegevens zijn beschikbaar voor maximaal 12 maanden terug vanaf de laatste beschikbare maand.

Resultaten analyseren

1. Klik naast de jaarlijkse of maandelijkse resultaten op Uitsplitsing van bereik tonen om na te gaan hoe de uitstoot wordt gecategoriseerd aan de hand van het wereldwijde gestandaardiseerde framework.
  1. Plaats bij Locatiegebaseerde CO2-voetafdruk de muisaanwijzer op gebeurtenissen om uw CO2-voetafdruk na te gaan per Google Workspace-app.
  2. Klik bij Locatiegebaseerde CO2-voetafdruk per app op Aangepaste periode en geef een periode op om de totale CO2-voetafdruk van uw apps voor die periode weer te geven.

De CO2-voetafdruk van uw organisatie vaststellen

Google berekent de CO2-voetafdrukgegevens door het energieverbruik, regionale uitstootfactoren, locatiegebaseerde CO2-uitstoot en niet-elektriciteitsuitstoot te meten en deze toe te wijzen aan Google Workspace-accounts. De bruto CO2-uitstoot wordt berekend op basis van de Google Cloud-computinginfrastructuur en wordt daarna toegewezen aan datacenterservices, waaronder Google Workspace. Daarna wordt de totale uitstoot op basis van het gebruik van Google Workspace-apps toegewezen.

Gebruikers toegang geven tot rapporten over CO2-voetafdruk

Als u wilt dat gebruikers de rapporten over de CO2-voetafdruk van uw organisatie kunnen nagaan, kunt u een aangepaste rol maken en deze aan hen toewijzen.

1. Ga naar Een aangepaste rol maken en volg de stappen om een rol te maken met het recht Diensten > Duurzaamheid > Rapporten over CO2-voetafdruk.
  2. Volg de stappen om de aangepaste rol toe te wijzen.

Gebruikers met dit recht hebben toegang tot de rapportpagina over CO2-voetafdruk.

Gerelateerd onderwerp

Broeikasgas-protocol