Aan de slag met de synchronisatie van Google Workspace-gegevens

Als u definitief wilt overstappen naar Google Workspace kunt u de gegevens van uw gebruikers overzetten met een van onze migratieproducten. Ga naar De gegevens van uw organisatie migreren naar Google Workspace voor meer informatie.

Als gebruikers in uw organisatie worden overgezet naar Google Workspace, kunnen ze hun huidige e-mails, agenda's en contacten synchroniseren met hun nieuwe Google Workspace-account. Er zijn meerdere synchronisatieopties beschikbaar, afhankelijk van het apparaat en de bronomgeving van uw gebruikers.

Mobiel  |  Windows  |  macOS  |  Andere opties voor e-mail  |  Andere opties voor agenda's en contacten

Mobiel

iOS en Android
Gegevens die worden gesynchroniseerd
  • E-mails
  • Agenda's
  • Contacten, inclusief de Algemene adreslijst voor Google Workspace-gebruikers
Meer informatie Voor Google Workspace-gebruikers:
  1. Stel Google Workspace in op het apparaat (Android | iOS).
  2. Ga naar Google Play en gebruik apps die worden aangeboden door Google om te synchroniseren met uw account.

Voor andere gebruikers:

↑ terug naar boven

Windows

Outlook voor Windows
Gegevens die worden gesynchroniseerd
  • E-mails
  • Agenda's
  • Contacten, inclusief de Algemene adreslijst voor Google Workspace-gebruikers
  • Outlook-notities

Opmerking: Als u Google Workspace Sync for Microsoft Outlook (GWSMO) niet gebruikt, kunt u alleen e-mailgegevens synchroniseren.

Meer informatie
Apps voor e-mails, agenda's of mensen in Windows
Gegevens die worden gesynchroniseerd
  • E-mails
  • Agenda's
  • Contacten
Meer informatie
  1. Ga naar E-mail instellen in de Mail-app.
  2. Selecteer de Google-optie als u het account toevoegt.
Bestanden en mappen in Windows
Gegevens die worden gesynchroniseerd
  • Bestanden
  • Mappen
Meer informatie

Google Drive voor desktop thuis, op het werk of op school gebruiken

↑ terug naar boven

macOS

Outlook voor macOS
Gegevens die worden gesynchroniseerd
  • E-mails
  • Agenda's
  • Contacten
Meer informatie Ga naar Een Gmail-account toevoegen aan Outlook.
Apple Mail, Agenda of Contacten in macOS
Gegevens die worden gesynchroniseerd
  • E-mails
  • Agenda's
  • Contacten, inclusief de Algemene adreslijst voor Google Workspace-gebruikers
Meer informatie
  1. Ga naar E-mailaccounts toevoegen in Mail op de Mac.
  2. Selecteer de Google-optie als u het account toevoegt.
Bestanden en mappen in macOS
Gegevens die worden gesynchroniseerd
  • Bestanden
  • Mappen
Meer informatie Google Drive voor desktop thuis, op het werk of op school gebruiken

↑ terug naar boven

Andere opties voor e-mail

Mozilla Thunderbird
Gegevens die worden gesynchroniseerd E-mail
Meer informatie
  1. Ga naar Thunderbird en Gmail.
  2. Selecteer de Google-optie als u het account toevoegt.
Een andere IMAP-mailclient
Gegevens die worden gesynchroniseerd E-mail
Meer informatie
  1. Kijk in de documentatie van de e-mailclient hoe u IMAP instelt om uw e-mailberichten te synchroniseren.
  2. Zorg dat IMAP-toegang aanstaat in de Google Beheerdersconsole.

Ga naar POP en IMAP aan- of uitzetten voor gebruikers voor meer informatie.

3. Check of u de juiste IMAP-instellingen voor Gmail heeft.

Ga naar Gmail controleren via andere e-mailplatforms voor meer informatie.

Belangrijk: Verschillende e-mailclients gebruiken IMAP op verschillende manieren. Sommige clients overschrijden mogelijk de bandbreedtelimieten voor Gmail. Als u de IMAP-bandbreedte of limieten voor gelijktijdige verbinding vaak bereikt met de ene e-mailclient, probeer dan over te schakelen naar een andere IMAP-client, zoals Mozilla Thunderbird.

Een e-mailclient die IMAP niet ondersteunt
Gegevens die worden gesynchroniseerd E-mail
Meer informatie Google raadt u aan IMAP te gebruiken om e-mails te synchroniseren.
  1. Kijk in de documentatie van de e-mailclient hoe u POP instelt om uw e-mailberichten te synchroniseren.
  2. Zorg dat POP-toegang aanstaat in de Google Beheerdersconsole.

Ga naar POP en IMAP aan- of uitzetten voor gebruikers voor meer informatie.

3. POP instellen in Gmail.

Ga naar POP gebruiken om Gmail-berichten met andere e-mailclients te lezen voor meer informatie.

4. (Optioneel) Ga naar Hoe werkt Gmail POP? als u e-mails van Gmail wilt synchroniseren met meerdere POP-clients.
Een IMAP-mailclient die u heeft ontwikkeld
Gegevens die worden gesynchroniseerd E-mail
Meer informatie Gebruik de IMAP API voor Gmail.

↑ terug naar boven

Andere opties voor agenda's en contacten

Een andere agenda-app
Gegevens die worden gesynchroniseerd Agenda
Meer informatie
  1. Kijk in de documentatie van de agenda-app hoe u CalDAV instelt om uw agenda-afspraken te synchroniseren.
  2. Zorg dat u de juiste instellingen voor de Google CalDAV API hebt.

Ga naar de Ontwikkelaarshandleiding voor de CalDAV API voor meer informatie.

Een andere contacten-app
Gegevens die worden gesynchroniseerd Contacten
Meer informatie
  1. Kijk in de documentatie van de contacten-app hoe u CardDAV instelt om uw contacten te synchroniseren.
  2. Volg de stappen in Google Contacten synchroniseren met je mobiele apparaat of computer.

↑ terug naar boven