Apps met vroege toegang aan- of uitzetten voor gebruikers

Als Google Workspace-beheerder mensen in uw organisatie toestaan om apps met vroege toegang te gebruiken

Apps met vroege toegang zijn services en producten die zijn ontwikkeld door Google-teams. Apps met vroege toegang maken een Google-service of -product beschikbaar voor uw Google Workspace-gebruikers. Google voegt af en toe services toe of verwijdert services uit de instelling voor apps met vroege toegang. We updaten dan deze pagina zodat hier de huidige, ondersteunde apps met vroege toegang staan.

Apps met vroege toegang

Met de instelling voor apps met vroege toegang zet u op dit moment deze apps in Google Workspace aan of uit:

Bepalen wie apps met vroege toegang kunnen gebruiken

Als beheerder kunt u bepalen wie apps met vroege toegang kunnen gebruiken:

• Apps met vroege toegang staan standaard uit voor alle versies.
  • Met de instelling kunt u alle apps voor vroege toegang aan- of uitzetten. U kunt individuele apps niet afzonderlijk aan- of uitzetten.
  • Google Workspace for Education-versies: Gebruikers jonger dan 18 jaar mogen geen apps met vroege toegang gebruiken met hun Google Workspace for Education-account. Dit geldt zelfs als de instelling voor apps met vroege toegang aanstaat. Ga voor meer informatie naar Gebruikers toegang geven tot Google-services gebaseerd op leeftijd.
  • De toegang van apps met vroege toegang tot kernservices staat ook standaard uit.

Voordat u begint: Raadpleeg indien nodig informatie over hoe u de instelling toepast op een afdeling of groep.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenAanvullende Google-services.

Aanvullende Google-services

3. Scroll in de lijst met alle services naar Apps met vroege toegang en klik erop. De pagina Instellingen voor apps met vroege toegang wordt geopend.
  4. Klik op de pagina Instellingen voor apps met vroege toegang op Servicestatus.
  5. Als u een service wilt aan- of uitzetten voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Aan voor iedereen of Uit voor iedereen. Klik dan op Opslaan.

6. (Optioneel) Zo zet u service aan of uit voor een organisatie-eenheid:
    1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Aan of Uit om de servicestatus te wijzigen.
    3. Kies een van deze opties:
      • Als de servicestatus is ingesteld op Overgenomen en u de geüpdatete instelling wilt behouden, zelfs als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid wordt gewijzigd, klikt u op Overschrijven.
      • Als de servicestatus is ingesteld op Overschrijven, klikt u op Overnemen om de instelling hetzelfde te maken als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid, of op Opslaan om de nieuwe instelling te behouden, zelfs als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid wordt gewijzigd.
        Opmerking: Bekijk meer informatie over de organisatiestructuur.
  7. Als u een service wilt inschakelen voor een groep gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden, selecteert u een toegangsgroep. Zie Services inschakelen voor toegangsgroepen voor meer informatie.

De toegang van apps met vroege toegang tot kernservices beheren

Als apps met vroege toegang aanstaan, hebben ze de minimale toegang tot Google Workspace-gegevens die nodig zijn om te werken. Deze toegang is misschien niet voldoende om alle functies in de apps te ondersteunen.

Als u apps met vroege toegang toegang wilt geven tot kernservices in Google Workspace (zodat ze acties kunnen uitvoeren zoals exporteren naar Gmail en opslaan in Google Drive), kunt u Toegangsrechten voor kerngegevens aanzetten voor alle of sommige gebruikers in uw organisatie.

Voordat u begint: Raadpleeg indien nodig informatie over hoe u de instelling toepast op een afdeling of groep.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenAanvullende Google-services.
  3. Scroll in de lijst met alle services naar Apps met vroege toegang en klik erop. De pagina Instellingen voor apps met vroege toegang wordt geopend.
  4. Klik op de pagina Instellingen voor apps met vroege toegang op Toegangsrechten voor kerngegevens.
  5. (Optioneel) Als u wilt dat de instelling alleen geldt voor bepaalde gebruikers, selecteert u een organisatie-eenheid (vaak gebruikt voor afdelingen) of een configuratiegroep (geavanceerd). Laat me zien hoe dit moet

Groepsinstellingen overschrijven organisatie-eenheden. Meer informatie

6. Klik op Gebruikers in uw organisatie toegang geven tot Google Workspace- en klantgegevens via apps met vroege toegang.
  7. Klik op Opslaan. U kunt ook op Overschrijven klikken voor een organisatie-eenheid.

Als u de overgenomen waarde later wilt herstellen, klikt u op Overnemen (of Niet ingesteld voor een groep).

Als een app voor vroege toegang een eigen instelling voor aan- of uitzetten krijgt

Google laat het u weten als een app voor vroege toegang wordt beëindigd of wordt ontwikkeld als Google-service. Als een app met vroege toegang een Google-service wordt:

• Wordt de service niet meer beheerd door de instelling voor apps met vroege toegang.
  • Wordt de service een aanvullende Google-service met een eigen instelling.
  • Heeft de service in eerste instantie dezelfde instellingen als de apps met vroege toegang. Als de app met vroege toegang bijvoorbeeld aanstaat voor bepaalde organisatie-eenheden en toegang heeft tot gegevens in kernservices, gelden dezelfde instellingen voor elke nieuwe aanvullende Google-service.

Meer informatie over het beheren van aanvullende Google-services