Hantera rum i Googles administratörskonsol

Som administratör kan du utföra hanteringsåtgärder för alla rum i organisationen med verktyget för rumshantering. Verktyget för rumshantering ger tillgång till hanteringsfunktioner för alla rum i organisationen utan att du behöver vara rumsansvarig eller medlem.

Om du vill få åtkomst till verktyget för rumshantering måste Chat vara aktiverat för ditt konto och du måste ha behörigheterna Hantera chatt och Konversationer i rum. Avancerade administratörer har behörigheten att hantera chatt och rum som standard. Administratörer kan ge användare med administratörsroller dessa behörigheter.

Aktivera Chat genom att följa vår konfigurationsguide. Om det är första gången du använder verktyget för hantering av rum kan du läsa mer om verktyget här.

Hantera rum i administratörskonsolen

Om du vill hantera rum i administratörskonsolen börjar du med att logga in på administratörskonsolen och välja rummet som du vill hantera.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Chat.
  3. Klicka på Hantera rum.

Lägga till rumsmedlemmar i administratörskonsolen

1. Håll muspekaren över rummet och klicka på Hantera rum.
  2. Klicka på Lägg till.
  3. Ange gruppnamnet eller e-postadresserna för de användare i organisationen som du vill lägga till och klicka sedan på Lägg till.

Ta bort en rumsmedlem i administratörskonsolen

1. Håll muspekaren över rummet och ta bort ett användarformulär och klicka på Hantera rum.
  2. Klicka på Mer till höger om användaren som ska tas bort följt av Ta bort från rummet.

Ändra medlemsroller i administratörskonsolen

Användare i ett rum är rumsansvariga eller medlemmar. Rumsansvariga har fler behörigheter än medlemmar.

1. Håll muspekaren över rummet som du vill uppdatera medlemsroller och klicka på Hantera rum.
  2. Klicka på Mer till höger om den användare du vill ändra rollen för.
  • Om användaren är rumsansvarig klickar du på Ändra från rumsansvarig till medlem.
  • Om användaren är medlem klickar du på Gör till rumsansvarig.

Kopiera e-postadresser för rumsmedlemmar

Det går att kopiera alla e-postadresser för medlemmar i ett rum. Det är praktiskt om du vill skicka ett e-postmeddelande till hela rummet.

1. Håll muspekaren över rummet och klicka på Hantera rum.
  2. Klicka på Kopiera medlemmars e-postadresser uppe till höger.

Visa inställningarna för ett rum i administratörskonsolen

1. Håll muspekaren över rummet och klicka på Hantera rum.
  2. Klicka på Rumsinställningar till vänster.

Visa information om ett rum i administratörskonsolen

1. Håll muspekaren över rummet och klicka på Hantera rum.
  2. Klicka på Rumsinformation till vänster.

Informationssidan innehåller information om rummets beskrivning och riktlinjer.

Radera ett eller flera rum i administratörskonsolen

Den här processen görs från menyn Hantera rum.

Obs! Om du har många rum kan du begränsa sökningen med hjälp av filter.

• Radera ett rum genom att hålla muspekaren över rummet och klicka på Radera rum följt av Radera rum.
  • Radera flera rum genom att markera kryssrutorna till vänster om rummen som ska raderas. Klicka på Radera markerade rum högst upp följt av Radera rum.

Relaterade ämnen