Ändra automatiska uppdateringar för dina enheter

Med lanseringskanalen kan du automatiskt uppdatera Google Meet-maskinvaruenheter med den senaste och mest stabila versionen. Du kan även skjuta upp lanseringen eller testa betaversionen och testversionen.

Innan du börjar

Det går inte att byta lanseringskanal för organisationsenheten på toppnivå. Så här byter du enhet till en annan lanseringskanal:

1. Lägg till en organisationsenhet. Läs om hur du lägger till en organisationsenhet.
  2. Flytta enheten till den nya organisationsenheten. Läs mer om hur du flyttar Chrome-enheter till en organisationsenhet.
    Obs! Du kan inte uppdatera till äldre versioner av Chrome. Om enheter flyttas till en långsammare lanseringskanal nedgraderas inte operativsystemet.

Bästa metoder för betaversioner

• Om du har en liten andel av maskinparken uppdaterad till den kommande versionen kan du testa och eskalera eventuella problem innan resten av enheterna får uppdateringen.
  • Innan du börjar aktiverar du Loggar och feedback enligt beskrivningen i Hantera Google Meet-maskinvara för att registrera enhetsloggar.
  • Betaversioner av Meet-maskinvara har testats och validerats noggrant, men vi rekommenderar att du använder betaversionen för högst 2–5% av dina enheter.
  • Tillämpa betaalternativet på enheter i en organisationsenhet som inte har underordnade organisationsenheter. Detta förhindrar att ytterligare enheter uppdateras oavsiktligt i betaversionen. Du kan till exempel skapa en organisationsenhet på den lägsta kapslade nivån som endast används för betaenheter.
  • Testa ett representativt urval av alla enheter, inklusive olika enheter för beräkning och olika perifera konfigurationer. Uppsättningen av enheter i betaversion bör återspegla typiska rumskonfigurationer för enheterna.
  • Betaenheter kan behöva mer teknisk support för beröring. Vi rekommenderar att du flyttar enheterna till teamet som stödjer flottan.
  • Använd inte betaalternativet på kritiska enheter, som mötesplatser med hög synlighet för ansvariga.

Ändra lanseringskanal för enheter

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna menyn följt av Enheterföljt avGoogle Meet-maskinvaraföljt avEnheter.
  3. Klicka på Inställningar på panelen Enheter.
  4. Välj en underordnad organisationsenhet. Det går inte att byta lanseringskanal för organisationsenheten på toppnivå.
  5. Välj Lanseringskanal och sedan ett alternativ:
    • Stabil – den mest tillförlitliga utgåvan. De flesta enheterna bör finnas i den här kanalen.

• Fördröjd stabil – fördröjer den stabila versionen i 30 dagar. Använd det här för enheter som är mycket viktiga eller används mycket och som kräver högsta stabilitet, som styrelserum, tekniksamtal och chefsenheter.

• Beta – förtur till nästa stabila version. Använd betaversionen på ett fåtal enheter för att identifiera eventuella problem innan den stabila versionen tillämpas på ett stort antal enheter.

• Test – uppdateringar tillämpas så tidigt som möjligt före betaversionen. Använd endast testkanalen för intern testning. Det är sannolikt att fel och programvaruproblem uppstår.

6. Klicka på Spara

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer